Testowaliście beach bar Šumica nieopodal (za betonową plażą)? Mieli pyszne burgery z pljeskavicą
maslinka napisał(a):Jest i nasza zatoczkaMieszkaliśmy stosunkowo niedaleko; w każdym razie do tej plaży mieliśmy najbliżej. Lubiliśmy tam plażować.
Testowaliście beach bar Šumica nieopodal (za betonową plażą)? Mieli pyszne burgery z pljeskavicą
.png)
Za zakrętem na lewo od Lovreciny, w zasięgu kilkominutowego spaceru znaleźliśmy takie cosikHabanero napisał(a):Często tak bywa, że sugerujemy się tym co gdzieś wyczytamy, zobaczymy, a rzeczywistość pisze inny scenariusz i znajdujemy dużo ciekawsze miejsca tuż obok siebie. Tak miałem na Braciu i Pagu w tym roku. Zawsze warto zajrzeć co kryje się tuż za zakrętemAdamZ napisał(a):To ja się tłukłem do Lovreciny żeby po piasku podreptać a tymczasem "za rogiem" miałem taką fajną zatoczkę :]
Dzięki za piękne pokazanie co ominąłem. Do nadrobienia.![]()
W stronę Mircy byliśmy na tej plaży autem i to na niej wodowany był kajakHabanero napisał(a):gusia-s napisał(a):Muszę przyznać, że w te stronę Supetaru wcale nie dotarłam .. szkoda trochę. Najdalej w tamtym kierunku to się zapuściłam tuż przed Międzyzdroje![]()
...
Odnośnie Murvicy... to chyba albo Ty albo AdamZ mi doradzał, że kajak spokojnie zwodujemy tą betonową ścieżką ... ale kto by go stamtąd wytargał z powrotem tego już nie wiemJa nie mam kondycji, sama ledwo wlazłam więc dobrze że jednak nie wzięliśmy kajaka ze sobą
. Poza tym faleee były duże.
To szkoda, bo warto wybrać się na plażing w stronę Mircy. Na temat zwodowania kajaka nie wypowiadałem się, ale nie dziwię się, że zrezygnowałaś. Ja również " nie lubię pchać busa pod górę"
.png)
Magda O. napisał(a):Kurcze, po co ja tu zaglądałam? Jeszcze niedawno planowałam, że następny wyjazd do Chorwacji będzie na Hvar, a teraz coraz bardziej skłaniam się ku powrocie na Brač... no i co teraz????
gusia-s napisał(a):Za zakrętem na lewo od Lovreciny, w zasięgu kilkominutowego spaceru znaleźliśmy takie cosikNa plaży kamyki ale w wodzie wszedzie gdzie jest jasnieszy kolorek - piaseczek mięciutki a po bokach skałki. A jaki tłum
![]()
![]()
......
W stronę Mircy byliśmy na tej plaży autem i to na niej wodowany był kajak
Magda O. napisał(a):Kurcze, po co ja tu zaglądałam? Jeszcze niedawno planowałam, że następny wyjazd do Chorwacji będzie na Hvar, a teraz coraz bardziej skłaniam się ku powrocie na Brač... no i co teraz????

piotrf napisał(a):
Habanero , czy to możliwe że w niedzielę minęliśmy się gdzieś w okolicach Ustrzyk Dolnych![]()
![]()
Pozdrawiam
Piotr

Trajgul napisał(a):Od kilku tygodni, myślę o Postirze. Tylko, że to melodia przyszłości i na pewno nie przyszłoroczna :/
Zapraszamedajta napisał(a):chętnie poczytam

.png)
Habanero napisał(a):Niestety znaleźliśmy tylko jedną kawiarnię z lodami
W Splitskiej widziałem jeszcze dzieci wychodzące z lodami ze Studenaca, ale nie o takie lody nam chodziło. Natomiast w Postirze , pod koniec czerwca, dwa punkty z lodami hulały już w najlepszeAdek99 napisał(a):Habanero napisał(a):Niestety znaleźliśmy tylko jedną kawiarnię z lodami
I tak mieliście szczęście (albo lepsze oczy). Splitską i Postirę odwiedziłem może z tydzień przed Wami i żadnej lodziarni w nich nie znalazłem, dopiero w Puciście jeden kramik był otwarty. Ale obie miejscowości przyjemne.
Powrót do Nasze relacje z podróży