napisał(a) be-er » 18.10.2019 10:40
gusia-s napisał(a):Habanero napisał(a):AdamZ napisał(a):To ja się tłukłem do Lovreciny żeby po piasku podreptać a tymczasem "za rogiem" miałem taką fajną zatoczkę :]
Dzięki za piękne pokazanie co ominąłem. Do nadrobienia.
Często tak bywa, że sugerujemy się tym co gdzieś wyczytamy, zobaczymy, a rzeczywistość pisze inny scenariusz i znajdujemy dużo ciekawsze miejsca tuż obok siebie. Tak miałem na Braciu i Pagu w tym roku.
Zawsze warto zajrzeć co kryje się tuż za zakrętem
Za zakrętem na lewo od Lovreciny, w zasięgu kilkominutowego spaceru znaleźliśmy takie cosik

Na plaży kamyki ale w wodzie wszedzie gdzie jest jasnieszy kolorek - piaseczek mięciutki a po bokach skałki. A jaki tłum
FB_IMG_1500756928997.jpg
Da się też dojechać autem na 2 sposoby ... albo zjeżdżając na Lovrecine, już na dole zamiast skręcić na parking przy Lovrecina w prawo to trzeba pojechać prosto szutrem, jakieś 50-70 m od zatoczki w lesie auto porzucić i te parę metrów przejść pieszo bo tam już kambulce straszne dla auta na drodze i nie ma jak zawinąć, w lasku jest szerzej (na żółto)
Albo z drogi głównej zjechać w szutrową
w tym miejscu. Nie bardzo da się zrobić pętelkę ... mimo, że te dwie dróżki łączą się na końcu zatoczki ale są takie wyrwy i skałki u ich styku, że nie da rady przejechać.
plaża.jpg
My w tym roku przejechaliśmy od Lovreciny do Mala Lozna zaliczajac 2 plaże po drodze

I na jednej z nich byliśmy sami, samiusieńcy. Jedna z nich podobno nazywa się Beach Ducac, wg google maps.
Chciałam wrzucić zdjęcia, ale coś mogę, wcąż mi pokazuje ze za duże