AndrzejJ. napisał(a):....jesteś Janusz zakałą tego forum....
CMOK
.png)
.png)
.png)
.png)
zawodowiec napisał(a):Może byli zapuszkowani a może się dobrze kitrali i robili swoje, tak że ich nie było widać.
zawodowiec napisał(a):Ale zawsze coś się we mnie po ludzku buntuje przeciw Jaruzelskim, Pinochetom, Breżniewom, Somozom, Sandinom, Kim Dzong Ilom tego świata... Wiem że różne skale ofiar i różne kolory ale mają coś wspólnego. Jestem trochę anarchistą. Umiarkowanym, nie martwcie się
.png)
woka napisał(a):Janusz przytoczył wypracowanie na ocenę stanu wojennego.
Janusz zgadzasz się z tą oceną ... a ja nie.
.png)
zebik napisał(a):oceniając stan wojenny pamiętajmy o:
- zamordowanych w kopalniach, na ulicach (ponad 100 ofiar) co powiedzieć ich rodzinom,
- bezpodstawnie uwięzionym pod byle pretekstem (nie tylko opozycjonistów),
- brak podstawowych towarów w sklepach - kartki,
- godzina milicyjna - 22.00 trzeba było być w domku,
- itp itd ect.........
.png)
AndrzejJ. napisał(a):Jakie były pytania w temacie?
,,Jak teraz patrzycie na ten fakt historyczny? Jakie wspomnienia Wam się nasuwają?''( patrz post pierwszy)![]()
A Ty znowu obrazki , tekstowe pierdółki ...i zakalec się robi z tematu.
.png)
AndrzejJ. napisał(a):zawodowiec napisał(a):Ale zawsze coś się we mnie po ludzku buntuje przeciw Jaruzelskim, Pinochetom, Breżniewom, Somozom, Sandinom, Kim Dzong Ilom tego świata... Wiem że różne skale ofiar i różne kolory ale mają coś wspólnego. Jestem trochę anarchistą. Umiarkowanym, nie martwcie się
Jaruzelski jakoś tu nie pasuje.Może dlatego ,że nie chowa głowy w piasek .
Godnie i z honorem udowadnia swoje racje jakie miał wtedy.Przepraszał też nie jeden raz za niezamierzone ofiary.Jest dla mnie bardziej pozytywną postacią niż Kukliński przedstawiany teraz jako zbawiciel świata.
.png)
asikx napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):
Jakie były pytania w temacie?
To nie jest ważne. Janusz zwyczajowo już "błysnął". Rozpieprzając kolejny temat...
Pozdrawiam
Rafał
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.