Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ruskamen - na plażę podziemnym przejściem... ???

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anne
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anne » 05.05.2006 08:48

Znalazłam super kwatery w Ruskamen (Apartamenty Perkusic) 30 metrów od morza i plaży :D termin pasuje, cena też, cudowne plaże... jest jednak pewien mały szczegól, który trochę ostudza mój entuzjazm - na plażę schodzi się przez podziemne przejście...
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Co o tym sądzicie? Czy ktoś chodził na plażę przez podziemne przejście? Jest to bardzo uciążliwe? Proszę o radę
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 05.05.2006 09:20

A czy to ma większe znaczenie?Trudno przejść kilkanaśćie/kilkadziesiąt metrów tunelem w tym celu przygotowanym? Pewnie jak ktoś woli to może się pchać przez Jadrankę- górą. Tak naprawdę to jest to reklama :?
anne
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anne » 05.05.2006 09:27

Nie taki był mój cel... po prostu byłam zaskoczona takim rozwiązaniem, ponieważ na żadnym innym zdjęciu tych apartamentów nie było widać ulicy, ani przejścia... (na to które zamieściłam trafiłam przypadkiem) i chciałam poznać wasze zdanie na ten temat :) dzięki za opinię
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.05.2006 10:02

Oglądam zdjęcie i nie widzę "problema"
To co widać na zdjęciu to przejscie podziemne pod drogą, np. jak w miastach. Większym problemem byłoby codzienne kilkukrotne przechodzenie
przez ruchliwą w sezonie "jadrankę" (czego nie widać na zdjęciu)
Willa jest dość spora, ludzi w nie dużo a więc dla wygody i bezpieczeństwa to podziemne przejście jest super rozwiązaniem. (fachowo nazywa się to organizacją ruchu na drodze)
Mnie patrząc na to zjęcie "ostudza" brak brak cienia na plaży i jej "wielkość"
oraz "jadranka" nad głowami w ciągu dnia, a w "głowie" nocą.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 05.05.2006 11:31

Janusz Bajcer napisał(a):Oglądam zdjęcie i nie widzę "problema"
To co widać na zdjęciu to przejscie podziemne pod drogą, np. jak w miastach.
(...)
Mnie patrząc na to zjęcie "ostudza" brak brak cienia na plaży i jej "wielkość"
oraz "jadranka" nad głowami w ciągu dnia, a w "głowie" nocą.

A mi to przypomina raczej kanał burzowy, a nie żadne przejście.
O ile pamiętam, to jest takie przejście w Ruskamen, ale nie przy tej willi, tylko bardziej w centrum...
Więc żeby się nie okazało, że albo biegiem przez ulicę, albo 2 km w te i wewte do tego przejścia... :?
Natomiast ruch po Jadrance jest spory (również w nocy), więc raczej nie przewiduję ciszy nocnej... No, jak słusznie zauważył Janusz, leżenie pod samochodami do cudów nie należy... A Czesi jeżdżą dymiącymi skodami... :(

PozdraV
J.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.05.2006 13:29

jeżdżą dymiącymi skodami...

Jacunio - uważaj bo podpadniesz Zawodowcowi :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2006 13:34

A dla mnie to zdjęcie to fotomontaż. To znaczy ten pensjonat jest ,ale tutaj tak jakby został wklejony .Albo cała reszta pensjonatów wymazana.Dziwne zdjęcie.
anne
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anne » 05.05.2006 14:28

Baaaardzo Wam dziękuję za odpowiedzi!!! Dobrze, że jest takie miejsce, jak to forum - można sobie oszczędzić niepotrzebnych rozczarowań... Do Chorwacji wybieram sie po raz pierwszy i jestem trochę nieufna wobec informacji na stronach kwater... a w tym przypadku chyba trzeba poszukać innego lokum :? mieszkam w bloku obok ruchliwej ulicy i nie zamierzam podobnie spędzić wakacji :wink:

Możecie coś polecić? Najlepiej okolice Omisu...
Trafiłam dziś na stronę hotelu Brzet niedaleko Omisu, ale oferta dotyczy roku 2005... Był ktoś może?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.05.2006 15:10

anne napisał(a):Możecie coś polecić? Najlepiej okolice Omisu...
Trafiłam dziś na stronę hotelu Brzet niedaleko Omisu, ale oferta dotyczy roku 2005... Był ktoś może?

A dlaczego uparłaś się na Omiś?! Tam nie będzie raczej ciszej. moim zdaniem bliżej mu do klimatu Międzyzdrojów. A musi być hotel?
Jak szukasz czegoś pośredniego, to polecam Orebic, Pakostane, Trogir i wiele innych.
Pozdrawiam

FUX
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 05.05.2006 15:28

Niewiem czy ktoś kojarzy ale podobne przejście jest w Polsce, napewno nie jedyne :?: ...na obrzeżach Władysławowa w stronę Jastrzębiej jak się jedzie przez Chłapowo to pod główną drogą jest takie przejście zupełnie nie oświetlone, tyle że dalej od brzegu. :twisted:
anne
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anne » 05.05.2006 16:03

Planujemy lecieć samolotem do Splitu (lub ewentualnie do Dubrovnika ale tutaj tracimy prawie cały dzień) i dlatego szukam czegoś w tych okolicach blisko morza... może być zwykły pokój lub apartament (różnie to nazywają na stronach www) ale trafiłam też na porównywalne cenowo oferty hoteli, stąd moje pytanko :wink:
Ładniej w okolicach Splitu (lub Omisu) czy Durbovnika? W Mlini koło Dubrovnika też trafiłam na ofertę, ale naczytałam się na forum o ruinach hoteli itp... :?
Fux, jakie są plaże w tych miastach, o których pisałeś? Masz jakieś namiary na kwatery? Prosze o info
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 05.05.2006 16:28

Dziekan napisał(a):Niewiem czy ktoś kojarzy ale podobne przejście jest w Polsce, napewno nie jedyne :?: ...na obrzeżach Władysławowa w stronę Jastrzębiej jak się jedzie przez Chłapowo to pod główną drogą jest takie przejście zupełnie nie oświetlone, tyle że dalej od brzegu. :twisted:

Przejscie o którym piszesz to Lisi Jar , w tunelu pełno rozbitego szkła i śmieci
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 05.05.2006 16:36

anne napisał(a):Baaaardzo Wam dziękuję za odpowiedzi!!! Dobrze, że jest takie miejsce, jak to forum - można sobie oszczędzić niepotrzebnych rozczarowań... Do Chorwacji wybieram sie po raz pierwszy i jestem trochę nieufna wobec informacji na stronach kwater... a w tym przypadku chyba trzeba poszukać innego lokum :? mieszkam w bloku obok ruchliwej ulicy i nie zamierzam podobnie spędzić wakacji :wink:

Możecie coś polecić? Najlepiej okolice Omisu...

Trzy lata temu spędzałam urlop w Omis - Duce , wspominam je bardzo dobrze. Omis to miejscowość przez którą Jadranka przebiega centralnie przez środek , to ruchliwą ulicę masz przez całe wakacje.Jeżeli zależy Ci na tych okolicach i spokoju jednocześnie to szukaj czegoś za Omisem w kierunku na Makarską np.Mimice .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.05.2006 16:38

anne napisał(a):Planujemy lecieć samolotem do Splitu (lub ewentualnie do Dubrovnika ale tutaj tracimy prawie cały dzień) i dlatego szukam czegoś w tych okolicach blisko morza... może być zwykły pokój lub apartament (różnie to nazywają na stronach www) ale trafiłam też na porównywalne cenowo oferty hoteli, stąd moje pytanko :wink:
Ładniej w okolicach Splitu (lub Omisu) czy Durbovnika? W Mlini koło Dubrovnika też trafiłam na ofertę, ale naczytałam się na forum o ruinach hoteli itp... :?
Fux, jakie są plaże w tych miastach, o których pisałeś? Masz jakieś namiary na kwatery? Prosze o info

Lot samolotem np. do Splitu lub Dubrovnika, wyklucza raczej dojazd do tych miejscowości. Wiem, że tanie linie w modzie, lecz w tym przypadku sugeruję samochód. Własny lub z wypożyczalni na miejscu. Ta druga opcja raczej dosyć kosztowna. Namiary mogę podać.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Do Pakostane jadę 3 raz. Myślę, że taka rekomendacja wystarczy. Kwatera przyzwoita dla 4 osób w lipcu 40 euro/dzień.
Jak będziecie bliżej decyzji, to pytajcie.

FUX
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 05.05.2006 16:53

Jacunio napisał(a):... raczej kanał burzowy, a nie żadne przejście.

Na tym zdjęciu wygląda jak przejście.

:wink:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone