Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rok 2012 Pula + wycieczka promem do Wenecji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Franciszek49
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franciszek49 » 02.11.2011 11:20

W lipcu 2012 r. chcemy się wybrać do Puli z ewentualną wycieczką promową do Wenecji. Czy ktoś w bierzącym 2011 roku uczestniczył w takiej imprezie? Czy ktoś coś wie na temat festiwalu filmowego odbywajacego się corocznie w lipcu w Puli? Pozdrawiam Cromaniaków! Ps.Nie wiem jak wkleić okony emocji?
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 02.11.2011 12:07

Radzę okolicy Puli; Premantura, Fažana, Verudela

http://www.pulainfo.hr/en/
naserva
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) naserva » 28.12.2011 14:03

ja w czerwcu tego roku bylam 2 tygodnie w Puli, zakwaterowanie Punt Verudela, ktora goraco polecam (bylismy juz tam 2 razy na 2012 tez sie wybieramy szczegolnie ze wlasciciel ArenaTurist ma swietne warunki jesli chodzi o rezerwacje - placi sie dopiero na miejscu mozna anulowac bez kosztow na tydzien przed a dodatkowo promocje first i last minute). Wybralismy sie do Wenecji na jeden dzien ale samochodem do Punta Sabbioni i stamtad prom do Wenecji - goraco polecam takie rozwiazanie bo koszt o wiele nizszy niz samego promu z Puli no i sami decydujemy kiedy wracamy przy 3 osobach koszt byl o polowe nizszy niz takiej eskapady promem z puli
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 30.12.2011 12:12

Franciszek49 napisał(a):W lipcu 2012 r. chcemy się wybrać do Puli z ewentualną wycieczką promową do Wenecji. Czy ktoś w bierzącym 2011 roku uczestniczył w takiej imprezie? Czy ktoś coś wie na temat festiwalu filmowego odbywajacego się corocznie w lipcu w Puli? Pozdrawiam Cromaniaków! Ps.Nie wiem jak wkleić okony emocji?

Witam.
W 2010 roku spędziłem urlop razem z żoną w Piescana Uvala obok Puli. Wybraliśmy to miejsce dlatego iż tak jak Wy w 2012 roku chcecie się wybrć promem do Wenecji, my tez wtedy chcieliśmy. Ja bilety na prom zabukowałem tu (link do tematu o promie z Puli do Wenecji): forum/viewtopic.php?t=27464&highlight=
Przewożnik organizuje przejazd w tą i spowrotem oraz kilka godzin pobytu w Wenecji. Wycieczka taka kosztowała ok 600 pln na 2 osoby. Ja uważam, że warto.
Ostatnio edytowano 30.12.2011 13:17 przez BOLETUS, łącznie edytowano 1 raz
sword32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sword32 » 30.12.2011 12:46

W tym roku byłem przez tydzień na Istrii w okolicach Rovinj, wieczorami robiliśmy sobie wypady do okolicznych miejscowości, muszę Ci Franciszku powiedzieć, że w porównaniu do Rovinj i Poreć, Pula akurat zrobiła na mnie najmniejsze wrażenie, owszem koloseum jest super, ale samo miasto już nie robi takiego wrażenia.
Franciszek49
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franciszek49 » 31.12.2011 14:57

W lipcu 2012 jest propozycja na Poreć z uwagi na bliskość promu do Wenecji.
Mamy w planie rezerwację hotelu Poreć ze względu na położenie obok mariny, centrum miasta i przystań promową, do plaży też niedaleko. Czy ktoś tam był?
KURYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KURYK » 15.01.2012 11:13

Witam,jesli startujecie z Istrii, rozważcie jeszcze pociąg, mianowicie autkiem do Triestu-duży parking tuż przy stacji,a potem pociag do Wenecji,podróż ok 2-2,5h i dużo tańsza opcja niż prom. My byliśmy z dzieciakami w sumie 9 osób i było ok.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 15.01.2012 11:34

Czy możesz bardziej uszczegółowić tę podróż? Ile mniej więcej kosztuje pociąg? Czy są oferty rodzinne? I inne tips & tricks? ;-)
KURYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KURYK » 15.01.2012 19:39

Nie podam dokładnej ceny,bo niestety nie pamiętam(jakieś 50% albo nawet mniej jak za prom 2 os+2dzieci), dzieciaki miały jakieś tańsze bilety. My kupowaliśmy w obie strony i wiem że cena nie odstraszała,przynajmniej w porównaniu z promem było duuużo taniej. Poza tym pociągi Triest-Wenecja kursują dość często. Dokładnie to mój kuzyn organizował już tam na miejscu ze strony www.,ponieważ w pierwotnym zamyśle był prom,ale drogo to wychodziło. Pomysł na trasę auto-pociąg wypalił, bo trasa do Triestu całkiem przyjemna, a w pociągu dzieciaki miały frajdę, a my w drodze powrotnej ucięliśmy drzemkę po wyczerpującym weneckim dniu.Generalnie dzieci i wózki tam to ze wzg. na "miliony"mostków masakra, ale po jakimś czasie te trudy ulatują z głowy i zostają tylko same przyjemne wspomnienia.
KURYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KURYK » 15.01.2012 19:42

Konkretnie stacjonowaliśmy w Brsecu i stamtąd startowaliśmy do Triest.
Graf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Graf » 01.07.2012 16:04

Witam,
też planowałem płynięciem promem, ale po policzeniu kosztów bez samochodu, to wycieczka dla 4 osób (dwoje dzieci) wynosiła w 2010 około 900zł, dodatkową wadą jest krótki czas zwiedzania, a jest tam co zobaczyć. Bardziej opłaca się jechać na koniec do Wenecji, zwiedzać, nocować i potem wracać, albo też na początek pobytu zacząć od Wenecji.
Przed wyjazdem warto zobaczyć "Turystę" i bawić się w szukanie miejsc z filmu.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone