Witam,
prosze pomóżcie wybrac miejscowość koło Splitu. w której mogłabym poszukać pokoju lub apartamentu 2-osobowego w terminie 6-12 lipca.
Przeglądałam forum i myślałam o wyspie Ciovo (miejscowości Arbanija, Slatina) ale lecę do Chorwacji samolotem i nie znalazłam wiargodnych informacji czy jest jakieś połącznie autobusowe wyspy z Trogirem.
Na niektórych stronkach turyści wymieniją autobus nr 42 ale na stronce
http://www.promet-split.hr/ nie widzę tego autobusu. Może jest to autobus sezonowy?
Martwią mnie też te korki na moście o których wspominacie. Jestem panikara i nie chciałabym się spóźnić na samolot.
Jeśli wymienione miejscowości nie są przyjazne dla osób bez samochodu to może wskażecie jakieś inne.
Po przylocie do Splitu jadę z córką na 2 tygodnie w okolice Dubrovnika tamte tereny trochę znamy bo byłysmy w ubiegłych latach.
I wracając z powrotem do Splitu chciałabym jeszcze pobyć 6 dni w okolicy (nigdy tu nie byłysmy), zwiedzić Split, Trogir i okoliczne maisteczka. Tak więc preferowałabym miejscowośc, z której łatwo mogłabym się wydostać i łatwo dojechać. Wszyscy wiemy ile tego bagażu sie uzbiera, maski płetwy itp. Miejscowość raczej cichą spokojną z przyjaznymi plażami (córka lubi snorkolingować, wiec może są jakies z fajnymi widoczkamiw wodzie) i ładnymi widokami na morze, z jakimś sklepem i knajpką (cos musimy jeść), kantorem bankiem lub bankomatem.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam,
Asia

.png)
.png)
.png)
.png)