Witam wszystkich
Nadeszła w końcu taka chwila, iż chciałbym poprosić was o pomoc w wyborze miejsca na przyszłoroczne wakacje. Na szczęście dzieci podrosły na tyle , że wytrzymają podróż a więc będziemy mogli wreszcie (nareszcie) pojechać do Chorwacji. Oczywiście wcześniej (w tak zwanej epoce przed dziećmi) bywaliśmy od czasu do czasu nad Jardanem ale teraz to co innego, zmieniają się priorytety. Odnośnie priorytetów właśnie, szukam miejsca, które tchnęło by spokojem (do dzisiaj jestem pod wrażeniem klimatu miejscowości Basina na Hvarze) z dala od zgiełku, tabunów ludzi oraz nocnego życia. Ponieważ mamy w rodzinie alergika/astmatyka (w lipcu będzie miał 4 lata) nasze miejsce spędzania wakacji nie powinno być oddalone za bardzo od cywilizacji ponieważ może się zdarzyć sytuacja, iż będziemy potrzebować pomocy pediatry (w momencie, kiedy przyczepi się infekcja i standardowe leczenie nie pomoże). Chciałbym na pierwszy wyjazd z dziećmi pojechać gdzieś w północną cześć Chorwacji (zawsze preferowałem południe, ale teraz chodzi o to ażeby skrócić dojazd).
Ps. Może macie też jakieś doświadczenia z chorwacką służbą zdrowia, mam nadzieję, iż nie będzie nam to potrzebne ale zawsze dobrze jest posłuchać opinii tych, którzy już mają jakieś doświadczenie (oczywiście wykupimy ubezpieczenie).
Z góry wielkie dzięki za wszelkie pomysły, uwagi i propozycje.
Byle do lata.

.png)
.png)
.png)
.png)