Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba o opinię trasy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jurek_78
Autostopowicz
Prośba o opinię trasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek_78 » 10.07.2008 14:42

Myśle o podroży samochodem autostradą następująca trasą:

Cieszyn-Bratysława-Budapeszt-Zagrzeb

Prosze o opinię co o tym myślicie. Chodzi mi aby była to najszybsza i najprostsza trasa. Widzę na mapie że część autostrady z Budapesztu w kierunku Zagrzebia jest w budowie, czy ma ktoś informację jaki jest stan na dzien dzisiejszy?

pozdrawiam
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 10.07.2008 19:01

Jurek_78 napisał(a):Myśle o podroży samochodem autostradą następująca trasą:

Cieszyn-Bratysława-Budapeszt-Zagrzeb

Prosze o opinię co o tym myślicie. Chodzi mi aby była to najszybsza i najprostsza trasa.

Większość route-plannerów przy wyborze najszybszej trasy przez Węgry zaleca jednak droge nr 86.
Autostradami będzie sporo dalej ale faktycznie prościej.

Jurek_78 napisał(a):Widzę na mapie że część autostrady z Budapesztu w kierunku Zagrzebia jest w budowie, czy ma ktoś informację jaki jest stan na dzien dzisiejszy?

Na stronie www.autopalya.hu znajdziesz ulotkę w PDFie z wszystkimi informacjami, m. in. mapką aktualnego stanu. Brakująca część rozciąga się mniej więcej od końca Balatonu do Nagykanizsy.
AgataP
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgataP » 10.07.2008 22:04

od Budapesztu jest już cała autostrada z jakimś odcinkiem około 10 km zwykłą drogą(gdzieś za balatonem) którą i tak jedziemy 100km/h więc nawet nie czuć tego krótkiego odcinka.
damiani37
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiani37 » 12.07.2008 07:48

bardzo dobry wybór na trasę właśnie nią wróciłem z Primostenu i następnym razem też pojadę przez Słowację i Węgry ,droga jest bardzo
dobra ruch niewielki (tak było 8.07.08r)i w sumie wcale nie jest dalej niż
przez Austrię,Słowenię (jechałem 27.06.08r)tylko następnym razem wykupię Węgierską winietkę (teraz jechałem starą drogą bo chciałem zwiedzić Balaton) jeden minus to trzeba uważać na Węgrzech na fotoradary i miśków spotkałem 3 patrole ze suszarkami .
pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone