Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie gdzie z dziećmi lepiej BILO/PRIMOSTEN CZY NOVALJA ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.05.2009 11:37

Ufffff poczytałem "trochę" postów ale dalej się zastanawiam gdzie lepiej z dwójką dzieci ( 5 i 2 lata ) tak aby plaże były fajne ( wiem ,że na Pagu są i troche bardziej mnie Novalja teraz zachęca ) jednak wiem ,że w Bilo też fajnie , jakie tam sa plaże ? czy był ktoś może w apartmanecie BILO u Jure Perkov ? Jak tam jest ?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie bo to mój nowy nick , a do Chorwacji 3 raz ale pierwszy raz z dziećmi : )
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.05.2009 12:13

A co znaczy dla Ciebie "fajna plaża"? Novalja to turystyczny kombinat... W sezonie na Pagu dzikie tłumy (a i są fajniejsze miejsca na Pagu niż Novalja).. Chyba, że to Wam nie przeszkadza...
Pozdrawiam
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.05.2009 12:58

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A co znaczy dla Ciebie "fajna plaża"? Novalja to turystyczny kombinat... W sezonie na Pagu dzikie tłumy (a i są fajniejsze miejsca na Pagu niż Novalja).. Chyba, że to Wam nie przeszkadza...
Pozdrawiam

Fajna plaża to taka przyjazna dzieciom , a w okolicach Novalji takie są : )
Szukając noclegu w Novalji szukam w odegłośco 500 - 600 metrów od centrum , więc ten dziki tłum jakoś przeżyje ; )
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.05.2009 13:21

evil napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A co znaczy dla Ciebie "fajna plaża"? Novalja to turystyczny kombinat... W sezonie na Pagu dzikie tłumy (a i są fajniejsze miejsca na Pagu niż Novalja).. Chyba, że to Wam nie przeszkadza...
Pozdrawiam

Fajna plaża to taka przyjazna dzieciom , a w okolicach Novalji takie są : )
Szukając noclegu w Novalji szukam w odegłośco 500 - 600 metrów od centrum , więc ten dziki tłum jakoś przeżyje ; )

Mówiąc o dzikich tłumach nie miałam na myśli centrum miejscowość (takiego właściwie tam nie ma, nie licząc "rivy"). Dzikie tłumy dotyczą plaż. Novalja w sezonie to główna hr imprezownia...i w związku z tym, moim zdaniem, nie jest to miejsce na rodzinną turystykę.

Plaża przyjazna dzieciom to też względne pojęcie.. Poza tym wokół Novalji są różne rodzaje plaż...(Odnoszę wrażenie, że tak naprawdę podjąłeś już decyzję... Jeśli tak, to nie szukaj tutaj potwierdzenia (bo będą głosy zarówno na "tak", jak i na "nie"), tylko jedź i już; sam zobaczysz, czy fajnie, czy nie. Bo fajne jest to, co odpowiada Tobie, a nie to, co fajne dla innych.
Pozdrawiam
śliweczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) śliweczka » 23.05.2009 19:13

witam :)
nie byłam na Pag ale znam Primosten Bilo i jeśli masz 2 maluszki to zdecydowanie lepsze rozwiązanie!cisza, spokój,przepiękne "zatoczkowe" plaże(myślę,że znajdziesz jak najlepszą dla Was),blisko do Primostenu czyli do wszelkich zdobyczy cywilizacji!
ale wybór nalezy do Ciebie,może pooglądaj zdjęcia w necie?
pozdrawiam :)
teper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teper » 24.05.2009 17:41

witam.
sami pierwszy raz jadąc z dziećmi mieliśmy podobne dylematy, gdzie się wybrać.
Planowaliśmy wyjazd na 2 tygodnie, na pierwszy tydzień padło na Tucepi na Riwierze Makarskiej a na drugi tydzień zaplanowaliśmy Primosten.
Tucepi było dla nas rewelacyjne, fajna długa plaża, na której jest cień, co przy chorwackim słońcu jest rzeczą niezbędną. jeśli chodzi o wejście do wody to dość szybko robi się głęboko, ale mimo wszystko dzieciaki były zadowolone :)
Na drugi tydzień pojechaliśmy do Primostenu, pooglądaliśmy miasteczko - bardzo ładne, klimayczne, niestety plaża - porażka, zero cienia, wąska, nie zastanawiając się dłużej wróciliśmy szybko do Tucepi, gdzie spędziliśmy druki wspaniały tydzień.
tyle z mojej strony, zdjęcia z tego wypadu możesz zobaczyć tutaj:
forum/viewtopic.php?t=20235
pozdrawiam
Bartek
ps. moji chłopcy wtedy mieli 4 i 6 lat
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 24.05.2009 19:13

Dzięki za info ale chyba jednak zwycięży Novalja : ) starałem sie znaleźć apartament blisko plaży - 80 m i od centrum 300 m tak aby nie był słychać hałasów : ) Przemawia też fakt ,że jak wieczorem wybierzemy sie do konoby to mogę popić Karlovacko i piechotą wrócić do apartamentu ; ))) poza tym fjane plaże Caska, Żrce itp w bliskiej odległości . I mam apartmanet w nowym budynku , klima , tv ,balcon itd... za 50 euro , więc chyba sie zecyduję ...

teper napisał(a):witam.
sami pierwszy raz jadąc z dziećmi mieliśmy podobne dylematy, gdzie się wybrać.
Planowaliśmy wyjazd na 2 tygodnie, na pierwszy tydzień padło na Tucepi na Riwierze Makarskiej a na drugi tydzień zaplanowaliśmy Primosten.
Tucepi było dla nas rewelacyjne, fajna długa plaża, na której jest cień, co przy chorwackim słońcu jest rzeczą niezbędną. jeśli chodzi o wejście do wody to dość szybko robi się głęboko, ale mimo wszystko dzieciaki były zadowolone :)
Na drugi tydzień pojechaliśmy do Primostenu, pooglądaliśmy miasteczko - bardzo ładne, klimayczne, niestety plaża - porażka, zero cienia, wąska, nie zastanawiając się dłużej wróciliśmy szybko do Tucepi, gdzie spędziliśmy druki wspaniały tydzień.
tyle z mojej strony, zdjęcia z tego wypadu możesz zobaczyć tutaj:
forum/viewtopic.php?t=20235
pozdrawiam
Bartek
ps. moji chłopcy wtedy mieli 4 i 6 lat
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.05.2009 22:12

Radzę Ci wybrać Bilo :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.05.2009 22:19

evil napisał(a):Dzięki za info ale chyba jednak zwycięży Novalja : ) starałem sie znaleźć apartament blisko plaży - 80 m i od centrum 300 m tak aby nie był słychać hałasów : ) Przemawia też fakt ,że jak wieczorem wybierzemy sie do konoby to mogę popić Karlovacko i piechotą wrócić do apartamentu ; ))) poza tym fjane plaże Caska, Żrce itp w bliskiej odległości . I mam apartmanet w nowym budynku , klima , tv ,balcon itd... za 50 euro , więc chyba sie zecyduję ...

Czy Zrće to fajna plaża...? No nie wiem.. to jest właśnie ta imprezownia - 3 kluby z imprezą 24/h.. to żwirowa plaża, na której w sezonie masz głowę przy głowie; do tego znajduje się nad zatoką (dość mocno zamknietą), a że jest tam dno raczej piaszczyste to woda mętna (że nie wspomnę o tym, że niezbyt czysta, bo ludzi od groma...). Chyba, że w tym właśnie gustujesz... jak dla mnie zero klimatu...
Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.05.2009 22:56

Maximum klimatu i naturalnego piękna znajdziesz na pewno na Solcie :D Może tu Ci się spodoba - http://www.barada-solta.com/index.html
gigula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigula » 18.06.2009 21:23

evil napisał(a):
Dzięki za info ale chyba jednak zwycięży Novalja : )

Byliśmy w 2 razy na Pagu - za każdym razem mieszkaliśmy w Pagu: pierwszy raz w podróży poślubnej, więc sami (pobyt zorganizowany); drugi - po siedmiu latach (w zeszłym roku) - z dwuletnim synkiem (kompletnie w ciemno, zjechaliśmy autem wyspę wzdłuż i wszerz).
Powiem tak: Novalja w żadnym wypadku nie jest właściwym miejscem na wypoczynek rodzinny. Każde inne miejsce na Pagu, ale nie Novalja, która, jak już pisano, jest imprezownią i brak jej klimatu. Swoją drogą, nie dajcie się nabrać na "piękną i piaszczystą plażę Sv. Duh", która moim zdaniem jest przereklamowana, radzę szukać czegoś kamienistego.
Zatem ze swojego doświadczenia mogę polecić miasto Pag. W okolicach centrum można dostać apartament w przyzwoitej cenie, a na zaciszne plaże w ostateczności da się dojść piechotą (my jeździliśmy na Sv. Mariję: zejście strome, ale sama plaża rekompensuje tę drobną niedogodność).

BTW, nasze zdjęcia z zeszłorocznych wojaży można zobaczyć pod adresem: http://mrozik.rox.pl/hrvatska.
W tym roku szansa na mój urlop dopiero we wrześniu (i to nikła) i być może pojedziemy nieco dalej... pewnie w okolice Primostenu tak reklamowanego na rodzinny wypoczynek...
Aha, jedno z ostatnich zdjęć specjalnie dla meeg :)
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 19.06.2009 12:06

Byłem w Novaliji i w Primosten/Bilo. Plaże i atmosfera na wypoczynek rodzinny zdecydowanie w Primosten/ Bilo.
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 19.06.2009 17:00

Nie byłem w Novaliji , ale to co piszecie pokrywa się z tym co ja słyszałem na temat tego miejsca.
Natomiast w Primostenie-Dolacu [czyli rzut beretem do Bilo] byliśmy z dziećmi [wówczas 7 i 2] cztery lata temu :D
I w tym roku znowu tam jedziemy :D
Zdecydowanie polecam. :D
Pozdr. :D
macios1975
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) macios1975 » 21.06.2009 14:47

Witam Was cromaniacy. My jedziemy w sierpniu do Sabunike, jakieś 15-20 km na północ od Zadaru, piaszczyste plaże idealne dla dzieci, śmigamy tam pierwszy raz, wyjezdzamy ze Szczecina, jakby ktoś miał chęci jechac z nami to zapraszam. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 18.08.2009 19:57 przez macios1975, łącznie edytowano 1 raz
julia245
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) julia245 » 21.06.2009 17:23

Witam wszystkich z tego co przeczytałam na forum o miejscowości Novalja to jestem przerażona mam zarezerwowany apartament na sierpień z dwójka dzieci 2+5 lat a tu wszyscy piszą że nie jest to iejsce na rodzinny wypoczynek nie wiem co robić jesteśmy skłonni olać zaliczkę pmóżcie co ć jechać w inne miejsce? dziekuje
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone