Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy, pierwszy raz... ciemna jak Chorwacja nocą? Nieeeeeee

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.08.2007 17:30

Od bodajże Olomouca masz dopiero drogi Z poplatkiem.
Po drodze jest kilka stacji całodobowych, na których nabędziesz winietę.
Na gazie nie jeżdżę. Uważam, że 21 to stanowczo za wcześnie na wyjazd do Cro. Chyba, że chcesz/musisz być na rano.
koteG
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koteG » 28.08.2007 17:49

FUX napisał(a):Od bodajże Olomouca masz dopiero drogi Z poplatkiem.
Po drodze jest kilka stacji całodobowych, na których nabędziesz winietę.
Na gazie nie jeżdżę. Uważam, że 21 to stanowczo za wcześnie na wyjazd do Cro. Chyba, że chcesz/musisz być na rano.

Nie muszę być na rano, po prostu tak doradzili mi znajomi, że im wcześniej będę tym lepiej ze znalezieniem kwatery. Osobiście wolałbym jechać w dzień, upałów już nie ma, lepsza widoczność ergo bezpieczniej, jednak boję się, że zostanie mi za mało czasu na szukanie apartamentu oraz korków. To mój pierwszy wyjazd do Cro i nie mam doświadczenia w planowaniu czasu wyjazdu. Jeśli można proszę o wyrażenie Waszych opinii; domyślam się że sobota nie jest najlepszym dniem na wojaże, więc wybrałem niedziela wieczór/noc lub poniedziałek rano. Dodam, że jadę z Wro na Krk bez zmiennika.
Pozdrawiam,
koteG.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.08.2007 18:40

Wrzesień jest po sezonie. Dojazd do Cro to okolo 12 godzin. Lepiej wyjechać koło 12-1 w nocy. Zawsze od 8-9 do 12-1 można pospać. Wtedy w Breclav jesteń na 6 rano (otwarte przejście). Na korki nie zalapiesz się (raczej) nawet w sobotni poranek; tym bardziej w niedzielę. To nie lipiec czy sierpień.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2007 21:14

koteG napisał(a):
szaki17 napisał(a):
Winiety kupisz na dużych stacjach ,raczej,bez problemu

Rozumiem, że zanim dojadę do płatnej drogi to bez problemu znajdę stację, która rozprowadza winiety ? Pytam bo chcę się upewnić czy nie będę musiał kluczyć po nocy w poszukiwaniu czynnych stacji. Pozdrawiam.

Od Olomunca potrzebujesz winiete,więc masz sporo czasu na kupno ,a stacje też są całodobowe.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Pomocy, pierwszy raz... ciemna jak Chorwacja nocą? Nieeeeeee - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone