Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy!! - Park Hotel Korcula

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
abii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) abii » 20.07.2007 09:13

W sierpniu wybieram się na Korcule do Hotelu Park
z biurem podróży Rainbow Tours.
Jeśli ktokolwiek tam był z tym biurem podróży i w Hotelu Park to proszę o opinie.Wszystkie opinie mile widziane. Dodam, że to mój pierwszy raz na Chorwacji ...Nie chcę żeby bolało :D :D
mokate66
Turysta
hotel Park

Nieprzeczytany postnapisał(a) mokate66 » 20.07.2007 09:39

Czy masz już zarezerwowany wyjazd, czy dopiero planujesz? Ja tam nigdy nie byłam, ale na stronie wakacje.pl jest opinia kogoś, kto był, mało pocieszająca

"Oceniam hotel: (termin wyjazdu: lipiec 2007)
- Położenie: Okolica 5, Atrakcje 4, Plaża 5, Komunikacja 4, Kameralność 2,
- Pokoje: Wielkość 4, Czystość 3, Wyposażenie 4, Łazienka 1,
- Posiłki: Ilość 2, Jakość i smak 1, Urozmaicenie 1, Obsługa 1,
- Hotel: Rozrywka 4, Sport 4, Obsługa 1, Dla dzieci 3, Basen 1,
- Ogólne wrażenie: 3
- Czy polecił(a)byś ten hotel: nie
- Stosunek jakości do ceny: poniżej oczekiwań
Uwagi:
Hotel położony przy samej plaży, oczywiście betonowej i stosunkowo za małej do liczby gości, codziennie rano trwała walka o leżaki i parasole. Z zewnątrz wygląd hotelu przypomina FWP wewnątrz natomiast pozornie jest dość czysto i schludnie, miałyśmy w pokoju lokatorów tzn, nietoperza i mysz. Myszy i szczury ganiały się po palmie której liście wchodziły do naszego pokoju. Obsługa hotelu tym faktem nie była zdziwiona. Dopiero po interwencjach pilota poobcinali palmie liście i mogłyśmy już spać spokojnie.
Jedzenie okropne, zimne bez smaku i wyglądu, mięsa twarde jak podeszwa. W wersji ALL oprócz piwa, wina i rakij nie było żadnych innych alkoholi. Obsługa dbała o to żeby nam za mocno w głowach się nie kręciło i podawano nam piwo w plastikowych kubkach o poj 0,2 l.
Generalnie wersja ALL w hotelu Park to jakaś porażka nigdy wcześniej się z tym nie spotkałam. Obsługa hotelu bardzo niemiła wręcz bojowo nastawiona do Polaków."

Z kolei inna osoba oceniła hotel bardzo dobrze

"Autor: Agnieszka
2007-07-18 10:46:32
- o autorze: kobieta (25-39 lat), wyjazd z osoba towarzyszącą, wyżywienie: All Inc
Oceniam hotel: (termin wyjazdu: sierpień 2006)
- Położenie: Okolica 4, Atrakcje 4, Plaża 5, Kameralność 3,
- Pokoje: Wielkość 4, Czystość 5, Wyposażenie 3, Łazienka 3,
- Posiłki: Ilość 5, Jakość i smak 5, Urozmaicenie 5, Obsługa 5,
- Hotel: Rozrywka 5, Sport 4, Obsługa 5, Dla dzieci 4,
- Ogólne wrażenie: 5
- Czy polecił(a)byś ten hotel: tak
- Komu polecił(a)byś ten hotel: rodzinom z dziećmi, ceniącym spokój
- Stosunek jakości do ceny: powyżej oczekiwań
Autor: Jacek Sadowski
2007-07-02 18:31:38
- o autorze: mężczyzna (25-39 lat), wyjazd z dziećmi, wyżywienie: All Inc"

Cóż, podobno o gustach się nie dyskutuje.... :))))
abii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) abii » 20.07.2007 11:14

właśnie mamy już zarezerwowane pokoje i cały wyjazd .. :(
mokate66
Turysta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) mokate66 » 20.07.2007 12:03

Nie martw się, wcale nie musi być tak źle. 3 lata temu jechałam do bułgarii do hotelu ** i na formu też czytała, że lipa, że otel stary itd., a okazało się, ze było całkiem nieźle. Poza tym skoro to Twój pierwszy raz w Chorwacji, sama wyspa, kryształowy Adriatyk, atmosfera tego kraju urzekną Cię tak bardzo, ze hotel przestanie się liczyć. Zresztą w hotelu się tylko śpi, ważne, zeby było łózko i kawałek prysznica. A jeżeli zbieże się fajna ekipa, to już w ogóle pewne niedogodności przestaną się liczyć. Udanego pobytu :)))
mokate66
Turysta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) mokate66 » 20.07.2007 12:04

Za wszystkie literówki i to "zbieże", króte mnie ugryzło w oczy po przeczytaniu - przepraszam :oops: :)
abii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) abii » 20.07.2007 12:33

Dzięki mokate 66 za słowa pokrzepienia :) :) :) pewnie masz rację
błędami się nie przejmuj :D :D :D heh, nie zuważyłam :D

Nadal czekam na jakieś opinie i nie wiem czy sie doczekam
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 21.07.2007 15:02

Plaża hotelowa jest faktycznie zatłoczona i zbyt mała, jak na tak populaną miejscowość, jeśli szukasz jakiejś spokojnej zatoczki to polecam wyprawę na wysepkę Badija.
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 21.07.2007 17:40

ja byłem na Korculi cały tydzień
nie zdecydowałem sie jednak na hotel tylko dom przez Interhome
relacja z podróży - zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

sama wyspa jest bardzo ładna
co do plaz - polecam ta na północ od miasta za uvala Luka
poza tym w Bacva - cisza i spokój (czerwiec) tyle ze dojazd taki troszke ekstremalny
pomyslcie zaraz po przybyciu o rezerwacji wycieczek (Dubrownik, Mliet) bo moze nie byc miejsc

warto kupić maske, rurke i pletwy - woda czysta i fajna do nurkowania
(tylko nie bierz za tanich zestawów, brat taki mial i maska ciagle parowala)

pozdrawiam
irko
abii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) abii » 23.07.2007 07:09

Wielkie dzięki wszystkim :)
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 23.07.2007 07:38

Wpisz w opcję "szukaj" hasło Vela Luka, znajdziesz wtedy wiele opisów tej miejscowości i jej okolic. A jeśli chodzi o hotel, to przecież służy nam jedynie do spania. bo większość czasu spędzamy poza nim. A poza tym miasteczko i jego okolice oraz cała wyspa Korcula są tak urocze, że zrekompensują Ci wszystkie minusy. Uważam, że urlop będzie należał do bardzo udanych. Też tam byłam, wino i rakiję piłam. Pozdrav :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone