Herman napisał(a):Ok, zgadzam się... tylko po co przepłacać?![]()
Ja pierd........ czy ty naprawdę jesteś kierowcą Tira?
.png)
Herman napisał(a):Przy kamerze nic nie przejdzie. Bez kamery można po usłyszeniu kwoty mandatu (np 500) zapytać:
"a ile to będzie mandatem gotówkowym?"
(Nawet jak was nagrają na kamerę i że jest zapis itd, to zawsze mogą zejść z ceny... ukarać już muszą, bo zapisu nie mogą usunąć, ale zamiast 500 mogą równie dobrze dać 50 zł i 1 pktz tym, że na pewno nie przy świadkach)
.png)
.png)
Bocian napisał(a):No bo jest się samemu albo do rany przyłóż albo perfidnym chu..m
.png)
Bocian napisał(a):No bo jest się samemu albo do rany przyłóż albo perfidnym chu..m
.png)
weldon napisał(a):
Ciekawe, że w "Uwaga, Pirat" wszyscy jacyś tacy potulni, grzeczni ...
Pewnie mało czytają ...
.png)
Bocian napisał(a):Herman napisał(a):Przy kamerze nic nie przejdzie. Bez kamery można po usłyszeniu kwoty mandatu (np 500) zapytać:
(Nawet jak was nagrają na kamerę i że jest zapis itd, to zawsze mogą zejść z ceny... ukarać już muszą, bo zapisu nie mogą usunąć, ale zamiast 500 mogą równie dobrze dać 50 zł i 1 pktz tym, że na pewno nie przy świadkach)
A spytaj tatusia co z taryfikatorem...
.png)
Herman napisał(a):Bocian napisał(a):Herman napisał(a):Przy kamerze nic nie przejdzie. Bez kamery można po usłyszeniu kwoty mandatu (np 500) zapytać:
A spytaj tatusia co z taryfikatorem...
No co ma z nim byc? nic... 50zł za przepaloną żarówkę w stopie...
Pamiętajcie... prawo prawem, taryfikator taryfikatorem, a papier przyjmie wszystko...
A tak poza tym.. to trochę innym tonem poproszębo ja ojca już o nic pytac nie muszę.
.png)
Fatamorgana napisał(a):Właśnie za min. takie podejście i zachowania nie lubią nas w Europie.
Fatamorgana napisał(a):małym polacke.
.png)
scrapp napisał(a):HERMAN czasy PRL-u się skończyły. I zapomnij o naukach tatusia tylko żyj normalnie to będziesz spał spokojnie. I nie będziesz musiał kombinować jak dociągnąc do konca miesiąca.
Jestem zdania że jak dostałem mandat, i wiem że przekroczyłem, to przyjmuję to na klate jak mężczyzna, a nie w bek i błagam litości.
Jak jestem przekonany o swojej racji to idę do sądu. Sąd nie gryzie.
Herman napisał(a):... pieniądz rządził i będzie rządzić zawsze i wszędzie... a w łapę bierze każdy, tylko nie każdy drobne![]()
podsumowując ...Polska
.png)
Fatamorgana napisał(a):Są ludzie umiejący się przyznać do błędu, złamania przepisów a nawet potrafiący jeszcze powiedzieć policjantowi "przepraszam".
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi