Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pogoda we wrześniu ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bienio78
Podróżnik
pogoda we wrześniu ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 28.08.2007 08:21

witam serdecznie ! korzystałem z wyszukiwarki na temat pogody we wrzesniu . jest troche opisów ale dotycza one raczej tego czy lepiej w czerwcu czy lepiej we wrzesniu. czy mógłby ktos miły , który był we wrzesniu w Chorwcji odpisać mi jaka jest pogoda dokładnie ? to ,że dzień jest krótki - wiem ale bardzo mnie ciekawi czy jest temperatura wody i powietrza na tyle optymalna ,żeby się jeszcze poopalać i pokąpać- ponurkować . bardzo upzejmie dziekuje za wszelkie informacje . serdecznie pozdrawiam.
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 28.08.2007 08:23

dokładnie....

A czy Ty potrafisz opisać dokładnie pogode jaka panuje we wrześniu w Warszawie?? Interesują mnie dni od 21 do 30 września.
Bienio78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 28.08.2007 08:34

victoo napisał(a):dokładnie....

A czy Ty potrafisz opisać dokładnie pogode jaka panuje we wrześniu w Warszawie?? Interesują mnie dni od 21 do 30 września.

:oops: motyla noga... no właśnie nie za bardzo ...
wydawało mi się ,że ta pogoda w chorwacji jest stabilniejsza niż u nas ...
najlepszy przykład tego,że dwa dni temu było gorąco a dzis jest tylko 13 st. miałem nadzieję , że ktoś bywał kilka razy w m-ącu wrzesniu i ma mniej więcej jakieś wnioski co do pogody tam panujęcej...
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 28.08.2007 08:41

temat ten już był poruszany milion razy na tym forum....

Wrzesień jest super. Ja zawsze jeżdzę we wrześniu do Cro. I zawsze mam super pogodę, czasami jest aż za gorąco aby leżeć plackiem na plaży. W tym roku również wrzesień spędzam w Chorwacji...
Bienio78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 28.08.2007 08:46

victoo napisał(a):temat ten już był poruszany milion razy na tym forum....

Wrzesień jest super. Ja zawsze jeżdzę we wrześniu do Cro. I zawsze mam super pogodę, czasami jest aż za gorąco aby leżeć plackiem na plaży. W tym roku również wrzesień spędzam w Chorwacji...

dzięki , bardzo jeszcze niezgrabnie poruszm sie po tym forum , a kiedy wyjeżdżasz i gdzie będziesz spędzał czas , my wyjeżdzamy 5.09 ale dopiero będziemy 7.09 bo robimy przystanek w Wiedniu u mojej rodzinki ze względu na małe dziecko , nie chcemy go mordować trasą. jedziemy do Stanici . pozdrawiam . miłego wypoczynku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2007 08:50

Byłem w Cro we wrześniu w 2002 po namiotem,i musiałem spać na zewnątrz takie były upały,ale ...pogoda wariuje :?:
Pawełka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawełka » 28.08.2007 09:58

Planowałem wyjazd we wrześniu. Proszę o info nt rejonów, czy miejscowości, gdzie odbywają się święta winobrania. Jestem bardzo siekawy, czy ktoś uczestniczył w Cro w tych uroczystościach i jakie ma wrażenia.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.08.2007 10:25

Pisałem już kilka razy--4 x na Istrii--pogoda wyśmienita, woda nadal ciepła, ok 22/24 st. 2, czy 3 razy Dalmacja i ostatnio, 2 lata temu pogoda do d.... Tzn, 3 tydzień września był dosyć ładny, ale koncówka słaba. Byłem wtedy w Stanici, przeniosłem się na Peljesac, pogoda nadal do kitu, cały tydzień padało i było dosyć chłodno. Nie zraziło mnie to do wyjazdów wrześniowych, ok 10 jadę do Cro, przed siebie.
Uroczystości "winiarskie" --- na coś takiego trafiłem kiedyś w Mikulovie, krótko mówiąc--wielka uczta wina.
Na Istrii, w 1998 r, chyba w Buje, natrafilem na festyn winiarski, wina do degustacji, wiele artykułów do produkcji wina, ogólnie bardzo wesoło.
pilachgt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pilachgt » 04.09.2007 06:51

Chyba w tym roku wrzesien nawet na chorwacji bedzie do d.py tak jak patrze na prognozy.
A chcialem w koncu pojechac na wakacje, ale chyba zrezygnuje.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 04.09.2007 11:41

pilachgt napisał(a):Chyba w tym roku wrzesien nawet na chorwacji bedzie do d.py tak jak patrze na prognozy.
A chcialem w koncu pojechac na wakacje, ale chyba zrezygnuje.

Niestety chyb amasz racje, 15to dniowa prognoza w makarskiej - nie jest optymistyczna http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|HR|HR000|MAKARSKA&metric=1 ale to tez trzeba traktowac z przymrózeniem oka. pamietam jak 2 lata tamu siedziałem w makarskiej do 9go wrzesnia i cały czas upał ale wtedy i w całej europie było dosc ciepło
Kruk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kruk » 05.09.2007 20:02

Hej

Prosże napiszcie jaka jest pogoda ? jade na Istrie do eurocampu na tydzień jutro - 06.09.2007. Opalę się ?
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 06.09.2007 11:30

Przez najbliższych parę dni raczej nie, bo burze i wichury. Ale gadałem z tamtejszymi i ma być dobrze.
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 06.09.2007 11:45

Kruk napisał(a):06.09.2007. Opalę się ?

Opalisz się :)
Ja jadę dalej, za Zadar i wierzę że się opalę biorąc ze sobą dwa "wagony" klubowych na dziesięć dni :)))))

Powodzenia i obyś musiał szukać cienia :))))

jeszcze dwie godziny i START :))
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.09.2007 13:27

Najnowsze doniesienia pogodowe

Orebic godz. 14.25 temp. 15 st Celcjusza :D :D :D , wczoraj na wzgorzu Srd nad Dubrownikiem o godz. 20 temp 9,5 st.C :D :D :D

Pierwszy raz czlowiek sie nie poci zwiedzajac :D :wink: woda 2 razy cieplejsza niz powietrze :lol: :lol: :lol:

Pozdrav iz Orebiča Rysio & Family

ps. z oczywistych wzgledow sorki za brak pl. znakow
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 06.09.2007 13:35

Rysio napisał(a):Najnowsze doniesienia pogodowe

Orebic godz. 14.25 temp. 15 st Celcjusza :D :D :D , wczoraj na wzgorzu Srd nad Dubrownikiem o godz. 20 temp 9,5 st.C :D :D :D

Pierwszy raz czlowiek sie nie poci zwiedzajac :D :wink: woda 2 razy cieplejsza niz powietrze :lol: :lol: :lol:

Pozdrav iz Orebiča Rysio & Family

ps. z oczywistych wzgledow sorki za brak pl. znakow

Rysiek to na pocieszenie , fragment z artykułu o pogodzie ...

"Tymczasem w Tatrach zapanowała zima. Na Kasprowym Wierchu leży 30-centymetrowa warstwa śniegu, a w rejonie Morskiego Oka - 50 centymetrów białego puchu. TOPR wprowadził drugi stopień zagrożenia lawinowego."
:papa:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi