Piracić możesz, ale ideologii nie dorabiaj
A co do Pobieraczka, to to jeszcze istnieje? Czytałem o tym, ale to już dobre pół roku temu, myślałem, że strona już dawno poszła... na grzyby.
.png)
janniko napisał(a):będą kosztować od 13 do 25 $ przy przeciętnej pensji 1500-2000 $, a u nas 50-100 zł przy przeciętnej pensji 1500-2000zł, to w dupie mam przestrzeganie wszelkich norm przyzwoitości w kwestii piractwa.
Trzymam wszystkie kciuki za piratów!!! w ramach przeciwstawiania się przestępczemu procederowi jakim jest niewątpliwie ustalanie takich cen!
amen
.png)
.png)
Phantom napisał(a):Im więcej im damy za te filmy, tym szybciej oni zniżą ceny, bo i tak im się będzie opłacało.
janniko napisał(a):Odezwał się chór sprawiedliwych
Być może jestem naiwniakiem i utopistą, ale ja wierzę mocno w to, że już niedługo w Polsce zwycięży rozsądek i praworządność!
.png)
.png)
Raul73 napisał(a):Kiedyś były kasety, wszyscy przegrywali sobie na własny użytek i nikt nie robił z tego problemu. Ścigani byli tylko handlarze - i to moim zdaniem jest piractwo, a nie to co robi każdy z nas.

.png)

janniko napisał(a):Kalkulując w tę stronę, u nas płyty np. pana E. Claptona powinny kosztować 3 do 4x taniej niż w USA lub GB, bo my mniej więcej 3 do 4x mniej zarabiamy.
.png)

Phantom napisał(a):Jak już mówiłem piracić można. Sam czasem to robię. No ale żeby dorabiać do tego ideologię, że niby musimy tak robić bo nas na to nie stać?
Phantom napisał(a):Mnie też nie stać na np. lamborghini gallardo, a jakoś nie usiłuję skądś go zwinąć (z Niemiec?).
.png)