Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pobieraczek=oszuści

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
morto15
Odkrywca
Pobieraczek=oszuści

Nieprzeczytany postnapisał(a) morto15 » 31.01.2011 14:28

Kilka dni temu mój syn zarejestrował się na stronie pobiraczek.pl. Chciał ściągnąć sobie jakiś film.Po dwóch tygodniach przyszedł do niego email ,że ma zapłacic 94,80 zł za zawarcie umowy na korzystanie z ich strony.Ostatio dostał przedsądowne wezwanie do zapłaty. Straszono go tam sądem i komornikiem ,jeżeli nie zapłaci im pieniędzy.To podobno są oszuści. Nie wiem co mam robić . Czy im płacić czy nie. Czy ktoś z was miał z nimi do czynienia? :?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.01.2011 14:35

Ile Syn ma lat :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2011 14:36

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 14:42

http://www.wykop.pl/link/350092/pobiera ... -oszukuje/ ....tu trochę jest co należy zrobić....
morto15
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morto15 » 31.01.2011 14:42

Osiemnaście skończone.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.01.2011 14:52

Moja koleżanka z pracy ma podobny problem i też czeka i nie wie co zrobić.

Jak tylko wspomniała mi coś o pobieraczku, to od razu przypomniała mi się sytuacja opisywana jakiś czas temu w gazecie, albo omawiana w Interwencji. Swego czasu było o tym głośno, bo dużo młodych ludzi ściągało z tego serwisu, a później musieli płacić kary...

Jutro z nią pogadam i dowiem się dokładnie co i jak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 14:57

O pobieraczku w ciągu ostatniego roku było gdzieś z 10 programów typu Uwaga Interwencja ect. nie wolno tam wchodzi to jedyna rada, teraz po zalogowaniu i niezapłaceniu nie wiadomo co będzie.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 31.01.2011 15:08

Ludzie!
Nie dajcie się walić po rogach!?
8O

Możecie od razu im odpisać lub zadzwonić i osobiście powiedzieć, że mogą sobie zgłaszać sprawę gdzie tylko im się podoba, nawet do Sądu najwyższego lub do samego Ministra Sprawiedliwości.

Tacy liczą tylko na naiwność ludzi.. i niestety dobrze liczą.. bo jeleni u nas nie brakuje...
podobna skala zjawiska występuje tylko u Ruskich i na Ukrainie.. gdzie panuje totalna ciemnota pod względem świadomości obywateli o ich prawach..
chyba nie jesteśmy aż tak zacofani.. ?

:( :( :(
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 31.01.2011 15:16

moje dziecko też jakiś rok temu zarejestrowało się na pobieraczku-te same kłopoty :cry:
poszlam w zaparte i nie zapłaciłam.
od roku cisza-juz nawe zapomniałam o sprawie-dopiero twój post mi o niej przypomniał :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 15:24

morto15 napisał(a):Kilka dni temu mój syn zarejestrował się na stronie pobiraczek.pl. Chciał ściągnąć sobie jakiś film.Po dwóch tygodniach przyszedł do niego email ,że ma zapłacic 94,80 zł za zawarcie umowy na korzystanie z ich strony.Ostatio dostał przedsądowne wezwanie do zapłaty. Straszono go tam sądem i komornikiem ,jeżeli nie zapłaci im pieniędzy.To podobno są oszuści. Nie wiem co mam robić . Czy im płacić czy nie. Czy ktoś z was miał z nimi do czynienia? :?

tu jest wszystko wyjaśnione
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.01.2011 17:39

zebik napisał(a):O pobieraczku w ciągu ostatniego roku było gdzieś z 10 programów typu Uwaga Interwencja ect. nie wolno tam wchodzi to jedyna rada, teraz po zalogowaniu i niezapłaceniu nie wiadomo co będzie.

Jak to co? Egzekucja.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 17:42

Jacek S napisał(a):
zebik napisał(a):O pobieraczku w ciągu ostatniego roku było gdzieś z 10 programów typu Uwaga Interwencja ect. nie wolno tam wchodzi to jedyna rada, teraz po zalogowaniu i niezapłaceniu nie wiadomo co będzie.

Jak to co? Egzekucja.

Brawo Jacuś wygrałeś bon na loterii teletombola i darmowy karnet wstępu do szaletu miejskiego na dworcu głównym w Wejherowie. :D :D :D
Ostatnio edytowano 31.01.2011 18:22 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.01.2011 17:46

zebik napisał(a):na dworcu głównym w Wejcherowie. :D :D :D

Nie wiem gdzie to.

8O

:lol: :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 31.01.2011 18:48

panuje totalna ciemnota pod względem świadomości obywateli o ich prawach..

... np. :twisted: o prawie do swobodnej kradzieży mienia w postaci filmów ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 18:49

morto15 napisał(a):. są oszuści.?

Najprawdziwsza prawda. :evil:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone