Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pobieraczek=oszuści

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.01.2011 19:01

morto15 napisał(a):Czy im płacić czy nie.

Olej to !!!!!!!!!!!!!

Za kilka dni dostaniesz pismo że sprawę kierują do sądu , lub windykacji , nie pamiętam dokładnie, ale takie wezwania były chyba dwa.
Możesz im w odpowiedzi również wysłać pismo , że sprawę wyłudzenia pieniędzy oraz oszustwo kierujesz do odpowiednich organów ........i już się odpier.........

Przerabiałem to :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2011 19:25

maniust napisał(a):Olej to !!!!!!!!!!!!!

To.................dobra rada.
Poważnie.
Tacy jak pobieraczek ( co to za nazwa? 8).Powinni się nazwać sraczek-wyłudzaczek :evil: ) żerują na strachu.
Nawet jak się uda z trzema osobami na dziesięć zastraszanych- to i tak osiągają zysk. :evil:
Na tym to polega.
Ja bym im nawet nie odpisywał.Szkoda kasy na znaczek. :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.01.2011 19:45

anakin napisał(a):Szkoda kasy na znaczek. :wink:

Ani .......gdzie nakleić znaczek , bo poleconego elektronicznie jeszcze nie wysyłałem? :D
W prawym górnym rogu monitora czy może lewym dolnym? :lol:

Tak jak napisał Ani ......sraczek , żeruje na naiwnych którzy spanikują i zapłacą.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2011 19:49

maniust napisał(a):Ani .......gdzie nakleić znaczek , bo poleconego elektronicznie jeszcze nie wysyłałem? :D
W prawym górnym rogu monitora czy może lewym dolnym? :lol:

Jeśli chodzi o mnie to tylko na środku.
Z tyłu monitora piszę jeszcze mazakiem swój adres(coby było wszystko jak należy) i sruuuuuuuuu!
Wtedy mam pewność,że dojdzie.

:oczko_usmiech: :wink:
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 31.01.2011 19:56

Jakiś rok temu było o tym w telewizji. i co się okazało jedyny proces jaki się toczy jest przeciwko firmie która jest włascicielem pobieraczka o próbę wyłudzenia.
Oni poprosty żerują na ludziach którzy wola zapłacic 100,00zł niż sie włóczyć po sądach.
Poprostu olej cała korespondencję, sami przestaną ci ja przysyłać, jak zobacza że to nic nie daje.
avensis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 31.01.2011 19:57

Na nic nie odpisuj. Nic nie płać. Zadna umowa nie została podpisana wiec nic ci nie grozi. Ja miałem podobną sprawe jakoś 2 lata temu. Tez sie troche wku... jak kazali sobie zapłacić. Przez jakies pół roku dostawałem maile z pogrózkami ze jak nie zapłace to skierują sprawe na droge sądową. Po jakimś czasie sprawa wyciszyła sie i o pobieraczku przypomniałem sobie dopiero teraz
Pozdrawiam.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.01.2011 20:00

Jacek_Do napisał(a):Oni poprosty żerują na ludziach którzy wola zapłacic 100,00zł niż sie włóczyć po sądach.

Raczej na ludziach ,którzy dają się nabrać i w panice płaca setkę za sraczka.
Jacek_Do napisał(a):Poprostu olej cała korespondencję, sami przestaną ci ja przysyłać, jak zobacza że to nic nie daje.

Bingo ! :D

avensis napisał(a):Na nic nie odpisuj.

eeeeee tam ja bym napisał .

"Szukajcie innego frajera"
Życzliwy
:lool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2011 20:18

Reasumując morto15 :

nie lękaj się :!: :D

A młodemu..........szlabanik.
Tak..........prewencyjnie. :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.01.2011 20:19

anakin napisał(a):A młodemu..........szlabanik.

.....i kłódka na kompa. :lol:
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 31.01.2011 20:42

18 lat to nie taki młody.
Niech na przyszłość sprawdzi gdzie zakłada konto, od tego są google.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2011 20:45

Jacek_Do napisał(a):18 lat to nie taki młody.

młody w sensie od ojca młodszy.. :wink:
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 31.01.2011 20:46

A tutaj wyrok sądu w sprawie pobieraczka.
W normalnym kraju właściciele pobieraczka już by byli za kratkami, ale u nas jest dzika demokracja.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 31.01.2011 20:47

morto15 napisał(a):Kilka dni temu mój syn zarejestrował się na stronie pobiraczek.pl. Chciał ściągnąć sobie jakiś film.Po dwóch tygodniach przyszedł do niego email ,że ma zapłacic 94,80 zł za zawarcie umowy na korzystanie z ich strony.Ostatio dostał przedsądowne wezwanie do zapłaty. Straszono go tam sądem i komornikiem ,jeżeli nie zapłaci im pieniędzy.To podobno są oszuści. Nie wiem co mam robić . Czy im płacić czy nie. Czy ktoś z was miał z nimi do czynienia? :?

Nie znam tej strony jak również jakoś o nich nie słyszałem.
Co radzę ..... nawet nie próbuj im zapłacić. !!!!
Myslisz, że tam siedzą ładni, kulturalni, wykształceni ludzie ?? .. tam są tzw. ABS-y na pograniczu mafii, pewno palą w tej chwili jakiegoś skręta i co chwila zerkaja na konto w banku. Czekają na naiwniaka.
Nikt z normalnch ludzi takim czymś się nie zajmuje.

Jak Ci piszą poprzez email,... to ich zablokuj.
Jak piszą pocztą tradycyjną , nie odpowiadaj. Niech się oni podenerwują. Zawsze mogłeś listu nie otrzymać ( daje 99,9999 że to nie list polecony).
Na koniec ...... to Ty się nimi baw.
becia25
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia25 » 31.01.2011 21:07

Po prostu nie płaccie,tez się zarejestrowałam i tez straszyli,nie ściagnełam nic z ich strony więc za co mam placic??mineło pół roku i mam spokój.Były maile z groźbami oddania sprawy do sądu ale ja to olałam.Nie ma powodu do strachu,nic nam nie zrobią :D pozdrawiam
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 31.01.2011 21:56

Krystof napisał(a):... np. :twisted: o prawie do swobodnej kradzieży mienia w postaci filmów ...

Wybacz Kristof, ale póki w USA płyty CD lub DVD będą kosztować od 13 do 25 $ przy przeciętnej pensji 1500-2000 $, a u nas 50-100 zł przy przeciętnej pensji 1500-2000zł, to w dupie mam przestrzeganie wszelkich norm przyzwoitości w kwestii piractwa.
Trzymam wszystkie kciuki za piratów!!! w ramach przeciwstawiania się przestępczemu procederowi jakim jest niewątpliwie ustalanie takich cen!
amen

Viva la piratica!!!

i tyle!
:twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone