W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Tyle dobrego, że zdewastowane za cara wnętrza można było odtwarzać w dowolny sposób, a że najbardziej udokumentowane i najwięcej elementów zachowało się z czasów ostatniej przebudowy, za Stanisława Augusta, to wnętrza zamku w większości są barokowe.
Naprawdę kupę roboty włożyli ludzie w tę rekonstrukcję.
Mój ojciec pracował wtedy w PKZetach i okna robili dla zamku
Od dziewiątej do dwunastej przemoczyłem buty - na szczęście miałem na zmianę. Później było pochmurno i zimno, a na koniec, już czekałem na dzieciaka i tak się kręciłem bez planu, nagle słońce na jakieś półgodzinki przebiło się przez chmury - to widać po ilości dzieciaków, że nie dopisały :/
Niby, że przeszło do ciebie? Znaczy chłopaki nad morzem będą mieli ... pogodną noc
Słońce w tym budynku robi dobra robotę, więc lepiej, jak jest. W dodatku jak jest, to inaczej jest rano, a inaczej po południu, więc trzeba będzie jeszcze tam zajrzeć kilka razy
Małgosia się o patyki pytała ... Już ich nima
Moje prywatne śledztwo doprowadziło mnie na miejsce ich aktualnego przebywania:
Ja się namachałem już dzisiaj i wczoraj zresztą też, więc tylko dziewczyny wysłałem z psem, ale jak zwykle obciachu im zwierzaki narobiły, bo wtedy kot za nimi idzie i się tak prowadzają, a to trochę dziwnie wygląda