Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plitvickie jeziora

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Oszkliwiec
Odkrywca
Plitvickie jeziora

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 29.07.2006 22:32

Gdy byłem na Plitvickich jeziorach,bilet wstępu sprawdzano tylko przed wejściem na przeprawe stateczkiem przez jedno z jezior.Jadąc w tym roku chciałbym znowu zahaczyć o jeziora ale tylko na mały spacer.Czy jest w takim wypadku konieczny bilet?Czy sa tam jakies kontrole na szlakach???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2006 11:28

Teraz kontrole są co kilkaset metrów :!: :!: :!:
Inez
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inez » 30.07.2006 16:02

Byłam 4 dni temu. Sprawdzali tylko na stateczku.
KMcGregor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KMcGregor » 30.07.2006 16:23

[quote="Oszkliwiec"]Gdy byłem na Plitvickich jeziorach,bilet wstępu sprawdzano tylko przed wejściem na przeprawe stateczkiem przez jedno z jezior.

Potwierdzam, tylko stateczek.
Byłem tam 20/21.06.2006. Turystów pełno, widoki przepiękne.
Jest co wspominać i oglądać na fotkach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2006 22:08

Temat stary jak LPG :evil:
WIEM, że sprawdzają na stateczku, ale czy oznacza to, że można przejść przez zarośla i połazić za darmochę :?: 8O
Jak ochroniarz w markecie pójdzie siku...to chyba nie chowacie towaru do kieszeni co :?: :wink:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 31.07.2006 09:22

Oszkliwiec napisał(a):Gdy byłem na Plitvickich jeziorach,bilet wstępu sprawdzano tylko przed wejściem na przeprawe stateczkiem przez jedno z jezior.Jadąc w tym roku chciałbym znowu zahaczyć o jeziora ale tylko na mały spacer.Czy jest w takim wypadku konieczny bilet?Czy sa tam jakies kontrole na szlakach???

Polak znowu kombinuje !!!!
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 31.07.2006 09:32

Jurek napisał(a):Polak znowu kombinuje !!!!

Taki popieprzony naród Jureczku taki naród .........

jak chcesz uczciwie to sie patrzą jak na złodzieja 8) więc kombinować trza kombinować .........

Tylko czasem zapominamy że nie jesteśmy w naszym kochanym Kaczogrodzie....tylko w wielkim świecie .....ale przyzwyczajenia zodstają :wink:
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 31.07.2006 10:00

Jureczku,
Ja do ciebie sie uśmiecham o małą informacje. Plumek mi ciebie polecił.
Chodzi o Jeziora Plitvickie, oczywiscie - czy tam mozna z psiakiem wejść i jak to wyglada (coś sie za niego płaci?)... Bo podobno ty byłeś.
Będę wdzieczna za wiesci czy mam szanse obejżenia tego cuda.
Pozdrawiam
:D :D :D :D :D
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 31.07.2006 10:53

witki napisał(a):Jureczku,
Ja do ciebie sie uśmiecham o małą informacje. Plumek mi ciebie polecił.
Chodzi o Jeziora Plitvickie, oczywiscie - czy tam mozna z psiakiem wejść i jak to wyglada (coś sie za niego płaci?)... Bo podobno ty byłeś.
Będę wdzieczna za wiesci czy mam szanse obejżenia tego cuda.
Pozdrawiam
:D :D :D :D :D

Psiak był ze mną trzy razy w Plitvicach i żadnych problemów. Ma nawet lepsze warunki od ludzi bo i po brodzić może w wodzie. Oczywiście cały czas na smyczy, a w razie potrzeby woreczek foliowy i posprzątać trzeba. Przejazd tramwajem wodnym i „ kolejką „ autobusową
bez żadnych problemów. Uważać trzeba, aby go nie zadeptali inni turyści. Ja zawsze czekam jak przejdzie główna grupa i wtedy ruszam. Dla spokoju Waszego ducha wymienię gdzie był ze mną pies: Plitvice, wodospady rzeki Krka, na Kornatach , dojechał do Dubrownika i mury miasta też obszedł. Znane mu są Wszystkie plaże, gdzie nie ma wyraźnego zakazu wstępu dla
czworonogów a takową trafiłem tylko raz. Ja oczywiście unikam plaż typowo miejskich, nie lubię tłoku. Na zlotach Cromaniaków był trzy razy, bo to psia cromaniaczka pełnym pyskiem !!!! Zapomniałem napisać, nigdzie nie płaciłem żadnych opłat za psa !!!!!
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 01.08.2006 18:03

Mnie sprawdzono na statku tylko bilet pod sam koniec wycieczki, bylismy nawet zawiedzeni nieco bo w sumie bilety sporo kosztuja. Plynelismy statkiem z przystani 2 do 3 - bez kontroli i potem z 3 do 1 i tu wlasnie nas kontrolowano, ale zeby bylo smieszniej, to kolega z rodzina, który szedł za mna już się na kontrole nie zalapal i był niusatysfakcjonowany, ze "na darmo" bilety kupował:)
A! Sprawdzają tez bilety przy wejsciu na przystań 1, tę do ktorej dochodzi sie od parkingu nr 2.
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 04.08.2006 10:58

Witam

Może ten temat już był (raczej na pewno) ale nie znalazłam nigdzie szczegółowego opisu, więc gdyby ktoś był tak uprzejmy i odesłał mnie do właściwego linka, albo napisł w paru zdaniach

JAK ZWIEDZAĆ JEZIORA PLITWICKIE

czyli gdzie wejść, jak się poruszać, w którym kierunku itp
Prosiłabym też o rozszyfrowanie skrótów myślowych, które dla tych, którzy już tam byli sa pewnie oczywiste - np wejście 1,2, jakieś przystanki 3,4 itp, stateczek, kolejka etc.

Czy wejście o 9:00 to już za późno (koniec sierpnia) ?

Byłabym wdzięczna za wszelką pomoc.
pozdrawiam serdecznie
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 04.08.2006 15:05

9 to nie za poxno, corrino droga a jak ci wyjasnic numery przystani czy wejsc?
Masz tu adres strony, po prawej sa linki do mapy parku:

http://www.np-plitvice.com/page.aspx?pageID=121&lan=en

Na miejscu wszystko jest swietnie oznakowane, nie masz sie zupelnie czego boawiac, pomoc z pewnoscia uzyskaszu pracownikow parku, ktorych ubranych w sluzbowe ciuchy jest naprawder sporo.
Milych wrazen.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone