Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plitvice-jak to jest z wejściem?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 17.09.2007 20:46

skasowano
Ostatnio edytowano 18.09.2007 20:15 przez joajer, łącznie edytowano 1 raz
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 17.09.2007 20:57

skasowałem
Ostatnio edytowano 18.09.2007 20:17 przez joajer, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.09.2007 20:57

joajer napisał(a):Ja też autem,z dziećmi-czarnogóra(HR przejazdem) a że tak już od wielu latek ,zawsze gdzie indziej aby nudno nie było,ale w końcu i tak nuda nas dopadała,więc trza było coś nowego wymyślić,nie plaża a jazda,chodzenie,i nie wygodnie tylko takie małe extremum.Wyjazd 1.09.2007-cel Wenecja,pogoda-deszcz,temperatura 10(urlop jest wypisany wiec co mus to mus)przejazd dla odmiany przez Zwardoń(zawsze Cieszyn)Za Żliną przestaje podać,ciśniemy, do Hartberg(tak se wymyśliłem)wieczorem docieramy,rozbijamy namiot i na baseny,niestety w niedzielę nie możemy odwiedzić muzeum samochodów i motocykli ale miejscowość fajna(np dla jadących w stronę HR)rano jedziemy(chłód ale w miarę pogodnie)w stronę Graz tyle że bocznymi drogami aby pooglądać(troszkę)Austrię,ale tylko do Graz,tam autobahna, Klagenfurt zbaczamy w stronę Słoweni,tyle że kierujemy się w stronę jeziora faaker see(extra nazwa)tam jest organizowany coroczny zlot motocykli i są to ilości ok 60tyś,szt(tak podają,nie liczylem)jest tam co pooglądać ,atmosfera niesamowita,ale plan nagli,jedziemy dalej,przez góry(nie płatny-nudny karawankentunnel)do Słoweni a że skocznia w Planicy nieopodal to trza zajechać,potem dylemat,jechać do Włoch czy nad Bled(Bled miał być potem)ale ze względu na późną porę wybieram Bled,kto nie był jadąc np na Istrię niech żałuje,miejsce piękne i żadne foto tego nie odda,kamp pierwsza klasa,w kiblach był nawet spray do dezynfekcji deski,nieopodal Bledu ok 5-8km wąwóz Vintgar,piękna rzeka małe wodospady,trasa pomostami-warto a tylko 3Euro wstęp,jeszcze jezioro Bohinj,też fajne,góry i ta woda,w całej polsce nie ma chyba tak czystej wody(w tamtejszych rzekach też jest niesamowita)czas zwijać się do włoch,zwłaszcza że nas w nocy trochę zmoczyło a temperatura nie przekroczyla 6 stopni,przejazd przez alpy Julijskie był extra ale też extra zimny,ze względu na pobliski zlot wielu motocyklistów tamtędy jeżdziło,niestety prawie sami niemcy i o dziwo jak się zatrzymali takimi ścigantami co to robią 100 w 3 sek to się okazalo że chłopcy mają siwe głowy i to tam to był standard,mniej młodzianów,większość między 40-60lat.Spotykamy na swej drodze piękny wodospad wylatujący ze środka góry i tam jeden motor ma polskich numerach,chłopak z dziewczyną jechali do Cro(coś okrężnie)tankujemy tańsze paliwo,1,03 we Włoszech ok 1.30 i Italia wita nas po wyjeździe z gór słońcem i ciepłem,niestety,nad morzem nie ma już tak ciepło(w płn Cro też nie bylo ciepło,nacieli się ci co tam pojechali)Wybieramy camp w Punta Sabbioni-Miramare,jest dalej od morza ale w taką pogodę plaża nam nie będzie potrzebna a od tego campu blisko do przystani,następnego dnia po zakupie niezbędnych rzeczy(piwo) jedziemy do Wenecji(bilet 24h 15eu-os) i choć północne Wlochy nie wzbudziły mojego zainteresowania(to nie dziwne w porównaniu do HR)to sama Wenecja jest warta pojechania do niej,byliśmy w niej do nocy,potem powrót statkiem a po przespaniu się znowu jedziemy aby zobaczyć jeszcze coś ciekawego,bilety mamy 24h ale można też kupić 36 i 48,nie oplaca się brać pojedyńczych przejazdów-6eu, można też korzystać z tramwajów kursujących po Canal Grande,autobusów(gdzieś indziej),popłynąć na np murano,lido i wszystko w cenie.ostatniego dnia trochę cieplej więc plaża,tylko do 14,potem chmury i wiatr taki jak nad bałtykiem,o kąpieli zapomnieć-dla morsów.Ze względu na pogodę w europie postanawiamy przejechać ok 750km aby dijechać do Dunajskiej Stredy,tam są baseny termalne ,a gdzie baseny to i kwatery,caly apartament za 500koron słowackich,baseny 100 za cały dzień,tyle że widać już było i to bardzo że sezon się zakończyl,przez to że tam nie było tak drogo wydaliśmy chyba najwięcej kasy,co tam,obiadki,piwka,drinki,we Włoszech nie byłoby nas stać na takie życie.Jeszcze tylko powrót do domu i koniec wycieczki.I co ciekawe w domu kichamy i katarzymy z byle powodu to tam ,mimo zimna nic nas nie dopadło.

Jak ktoś to ,,podołał'' przeczytać i wie o co chodzi to stawiam Karlovacko. :D
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 17.09.2007 21:02

tu bylo zdjęcie Vintgar-skasowałem
Ostatnio edytowano 18.09.2007 20:19 przez joajer, łącznie edytowano 1 raz
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 18.09.2007 08:38

AndrzejJ. napisał(a):Jak ktoś to ,,podołał'' przeczytać i wie o co chodzi to stawiam Karlovacko. :D

To ja poproszę. Tylko wolałabym zamiankę na Ozujsko (czy jak to tam się nazywa).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.09.2007 08:48

Nie byłem w tym roku w Chorwacji :( - Karlovačko chętnie się napiję :wink: :lol:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 18.09.2007 16:27

Co przetłumaczyć?Czy wszyscy tak dobrze znają Chorwacki że Polskiego zapomnieli? :twisted:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.09.2007 19:53

joajer napisał(a):Co przetłumaczyć?Czy wszyscy tak dobrze znają Chorwacki że Polskiego zapomnieli? :twisted:

Zmień temat postu na wspomnienia jojajera i spróbuj czasami zakończyć zdanie kropką. :D
Karlovacko dla Janusza wyślę pocztą. :D
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 18.09.2007 20:07

Zdania mogę pisać takie długie jak mi się podoba,a wspomnienia byly na życzenie,wiem że niektórzy wspomnienia mogą napisać w kilku słowach-pojechałem.piłem,plażowałem i wróciłem.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.09.2007 20:41

joajer napisał(a):Zdania mogę pisać takie długie jak mi się podoba,a wspomnienia byly na życzenie,wiem że niektórzy wspomnienia mogą napisać w kilku słowach-pojechałem.piłem,plażowałem i wróciłem.

Się nie obrażaj tylko załóż nowy temat.A zdania nie mogą być tak długie jak Ci się podoba bo nie da się tego czytać.
Pozdrawiam.
P>S.
ajer- to chyba od ajerkoniaku :wink:
stafid
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stafid » 19.09.2007 19:38

joajer napisał(a):Zdania mogę pisać takie długie jak mi się podoba,a wspomnienia byly na życzenie,wiem że niektórzy wspomnienia mogą napisać w kilku słowach-pojechałem.piłem,plażowałem i wróciłem.

facet co cię pogieło? pytasz potem się pienisz na końcu udajesz greka a jeeździsz motorem. Wyluzuj to tylko forum wolnych ludzi. Pozdrowionka
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 19.09.2007 20:01

Zadaję pytanie a tu mają cię za cwaniaka,jak chcą opisu pewnej malej wyprawy to komuś przeczytać ciężko bo kropek mu mało i do tego temat się nie podoba a co ja mogę na to że się rozwinąl w innym kierunku,więc jak się nie podoba to wykasowałem co nie na temat tematu i tyle.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.09.2007 20:14

joajer napisał(a):Zadaję pytanie a tu mają cię za cwaniaka,jak chcą opisu pewnej malej wyprawy to komuś przeczytać ciężko bo kropek mu mało i do tego temat się nie podoba a co ja mogę na to że się rozwinąl w innym kierunku,więc jak się nie podoba to wykasowałem co nie na temat tematu i tyle.

.. a wkleisz to gdzieś...? bo pomimo wszystko mnie się fajnie czytało, a i ten dadaistyczny styl mi nie przeszkadzał, przeczytałem połówkę i ... dupa za przeproszeniem...
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 19.09.2007 20:26

W zasadzie to tylko było parę zdjęć,a opis został trochę wcześniej zacytowany,taki dlugi w czerwonej ramce,literki mniejsze ale da się przeczytać.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.09.2007 21:07

Interseal napisał(a):
joajer napisał(a):Zadaję pytanie a tu mają cię za cwaniaka,jak chcą opisu pewnej malej wyprawy to komuś przeczytać ciężko bo kropek mu mało i do tego temat się nie podoba a co ja mogę na to że się rozwinąl w innym kierunku,więc jak się nie podoba to wykasowałem co nie na temat tematu i tyle.

.. a wkleisz to gdzieś...? bo pomimo wszystko mnie się fajnie czytało, a i ten dadaistyczny styl mi nie przeszkadzał, przeczytałem połówkę i ... dupa za przeproszeniem...

da da da dada da dadada dadada da dada dadada da da da :D
można bez kropek :wink: i stąd wziął się dadaizm :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Plitvice-jak to jest z wejściem? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone