Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plitvice-jak to jest z wejściem?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joajer
Cromaniak

Postnapisał(a) joajer » 16.09.2007 14:16

Witam,będąc pare lat temu w HR nie byłem w Plitvicach ale rozmawiałem z polakami co byli i mówili mi że nie warto przepłacać za wstęp w kasie tylko kupić bilet u kierowcy(dokładnie nie pamiętam ale jakoś tak to było)nie ma wtedy w cenie przejażdżki łodzią ale można sobie to darować bo to tylko kilka minut a zaoszczędza się wiele kasy na wejściu,czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
Jurek
Cromaniak

Postnapisał(a) Jurek » 16.09.2007 14:41

Bzdura!!!! Czy my Polacy stale coś musimy kombinować?! 8O
Aras999
Globtroter

Postnapisał(a) Aras999 » 16.09.2007 15:32

:oops:
joajer
Cromaniak

Postnapisał(a) joajer » 16.09.2007 16:03

Nie chodzi o kombinacje ale często i to nie tylko w polsce jesteśmy nieświadomie zmuszani do zakupu nie zawsze tego co chcemy,np Morskie oko i wożenie furami,to co prawda nie było w cenie ale mogło by być,w Plitwicach są tysiące turystów nie mówiących po Chorwacku i warto ich naciągnąć ,i nie byłby to osobliwy przypadek,jeżdżąc trochę po europie wiem że obcokrajowców się naciąga na różne różności,ziomkowie się dogadają co i jak,obcokrajowcy nie,a płacąc tylko za wstęp można sporo zaoszczędzić zwłaszcza na kilku osobach.
pietro
Cromaniak

Postnapisał(a) pietro » 16.09.2007 16:29

joajer napisał(a):Nie chodzi o kombinacje ale często i to nie tylko w polsce jesteśmy nieświadomie zmuszani do zakupu nie zawsze tego co chcemy,np Morskie oko i wożenie furami,to co prawda nie było w cenie ale mogło by być,w Plitwicach są tysiące turystów nie mówiących po Chorwacku i warto ich naciągnąć ,i nie byłby to osobliwy przypadek,jeżdżąc trochę po europie wiem że obcokrajowców się naciąga na różne różności,ziomkowie się dogadają co i jak,obcokrajowcy nie,a płacąc tylko za wstęp można sporo zaoszczędzić zwłaszcza na kilku osobach.

zmuszał Cię kto kiedy żebyś furą na Morskie Oko jechał 8O :?: no co ty ...
zaglądasz do przewodnika ,robisz rozeznanie co i jak ,i wszystko jasne :)
i nie trzeba wcale po Chorwacku gadać,choć znajomość kilku podstawowych zwrotów i słów na pewno pomaga
joajer
Cromaniak

Postnapisał(a) joajer » 16.09.2007 17:12

Wiem że można było wejść do parku Plitvice bez stateczka(przymusowego?) i było dużo taniej i że nikt o tym nie informował(trza było o tym wiedzieć) i stąd moje pytanie-czy ktoś coś o tym wie? bo na razie wypowiadają się Ci co nie wiedzą lub myślą że wiedzą bo być może wiedzą ale nie napewno.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2007 17:13

joajer napisał(a):.... zaoszczędza się wiele kasy na wejściu,czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?

:arrow: Nie uważazasz, że jak kogoś stac na wakacje w HR, a nie jest wbrew pozorom taniocha, to mu korona z głowy nie spadnie jak wyda ok. 40 PLN na wstep do Plitvic :?: :twisted: :?:
:arrow: Po to jest ustalony cennik, żeby pobierac opłate za wejście, którą przeznacza się na utrzymanie takiego parku :idea:
:arrow: Czy w Polsce jak chcesz wejśc np. do muzeum to wchodzisz przez okno w kiblu żeby zaoszczędzic parę groszy :?: :twisted: :?:
:arrow: Niestety tacy Polacy, jak Ci, którzy przekazali tą rewelacyjną nowine robia nam obciach za granicami i nie dziwmy sie że przez takich "miszczów" idzie sie później spalic ze wstydu :twisted:
:arrow: Mam nadzieję, że nie pójdziesz w ich ślady :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2007 17:30

joajer napisał(a):Wiem że można było wejść do parku Plitvice bez stateczka(przymusowego?) i było dużo taniej i że nikt o tym nie informował(trza było o tym wiedzieć) .....

Jak wiesz, że można to po co pytasz :?: 8O :?:
Gdzie masz te warianty cenowe ze stateczkiem lub bez :?:
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/page.aspx?pageID=115
chyba, że powiesz w kasie, że samochód zaparkowałes w krzakach 5 km od parku nie chcesz statku i autobusu i bedzie taniej :lol: bo opłata za wejście obejmuje: parking + statek + autobus + park + podatek. Możesz powiedziec też, że masz poniżej 7 lat tylko poważnie wyglądasz 8) - wtedy wchodzisz za FREE :lol:
I pamietaj jeszcze o jednym (choc to mam miejsce sporadycznie) - na terenie parku służby porządkowe sprawdzają posiadanie biletów, jeżeli mają wątpliwości, że ktoś może go nie miec.
Nie słuchaj takich bajek bo przez takich pseudoturystów sam sobie narobic możesz kłopotów a innym obciachu
gospodarz
Cromaniak

Postnapisał(a) gospodarz » 16.09.2007 17:54

joajer napisał(a):nie warto przepłacać za wstęp w kasie tylko kupić bilet u kierowcy

Jedź tam, wypytaj się i napisz :!:
joajer
Cromaniak

Postnapisał(a) joajer » 16.09.2007 18:07

Tak było a nie mówię że jest nadal i to było legalne a nie jakieś obejście,tyle że nie każdy o tym wiedział,po to jest to forum aby pogadać,a propo to ile kosztuje teraz wstęp bo podobno 110kn więc trochę więcej niż 40zł ale nie wiem czy to prawda a po Chorwacku nie umiem więc ich stron nie czytam.
gospodarz
Cromaniak

Postnapisał(a) gospodarz » 16.09.2007 18:17

joajer napisał(a):Tak było a nie mówię że jest nadal i to było legalne a nie jakieś obejście,tyle że nie każdy o tym wiedział,po to jest to forum aby pogadać,a propo to ile kosztuje teraz wstęp bo podobno 110kn więc trochę więcej niż 40zł ale nie wiem czy to prawda a po Chorwacku nie umiem więc ich stron nie czytam.

1. Jak nie byłeś to nie powtarzaj plotek, że tak było.
2. Po sezonie cena jest trochę niższa.
3. Wiele stron, w tym NP Plitvice, jest także w wersji przynajmniej angielskiej.
joajer
Cromaniak

Postnapisał(a) joajer » 16.09.2007 18:19

Wlaśnie poczytalem ww link ,110kn,ale może ktoś co byl kiedyś choć mnie poprze że byla taka możliwość.Teraz może mają to gdzieś bo o turystów się nie proszą,ale zaraz po wojnie czyli po 1996 było inaczej a aut z polską rejestracją prawie nie spotkałeś.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2007 18:34

joajer napisał(a):Wlaśnie poczytalem ww link ,110kn,ale może ktoś co byl kiedyś choć mnie poprze że byla taka możliwość.....

Chciałeś aktualną informację to ją dostałeś :!: Czy naście lat temu tak było czy nie było teraz nie ma najmniejszego znaczenia. Teraz płacisz wg w/w cennika i koniec kropka.
joajer
Cromaniak

Postnapisał(a) joajer » 16.09.2007 19:06

Nie naście tylko dziesięć,od mojego pierwszego wyjazdu(nie liczę tego z rodzicami w 1979)a 7 od czasu kiedy się o ww dowiedziałem,3x HR potem postanowiłem zwiedzić okolicę tj Czarnogórę,Bośnię ,Serbię Macedonię,Słowenię,oraz Bułgarię,Albanię,Grecję,Włochy,wszystko autem lub motorem do tego HR pare razy przejazdem i nie lubię jak się wymyśla byle co byle wyciągnąć kasę od turystów,a zdarza się to i to b. często,czasem nawet próbą oszustwa,bezczelnie w żywe oczy,i nie mówię tu o Plitvicach tylko ogólnie.Ciekawe że temat zamiast zainteresować wszystkich zirytował.
gospodarz
Cromaniak

Postnapisał(a) gospodarz » 16.09.2007 19:14

joajer napisał(a):Ciekawe że temat zamiast zainteresować wszystkich zirytował.

To sprawka CRO-układu :smo:

Jak chciałeś dyskutować o naciąganiu obcokrajowców to myślę, że lepiej było się posłużyć konkretnym przykładem ze swojego doświadczenia, a nie powtarzaniem plotek.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone