Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

plitvice i jedzenie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
teper
Globtroter
plitvice i jedzenie

Nieprzeczytany postnapisał(a) teper » 09.06.2006 09:14

witam.
czy zwiedzając jeziora plitvickie można gdzieś tam coś zjeść czy raczej trzeba wziąść ze sobą suchy prowiant?
jedziemy z dzieciakami 4-6 lat, które to nie wytrzymają bez południowego posiłku.
planujemy zwiedzenie od rana, wejście nr 1 i podążanie w górę jezior, myślę że po rejsie statkiem dzieciakom włączy się głodowe marudzenie i w związku z tym czy jest tam gdzieś możliwość zakupienia jakiegoś jedzenia?
pozdrawiam
Bartek
kuba65
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba65 » 09.06.2006 09:34

teper napisał(a):witam.
czy zwiedzając jeziora plitvickie można gdzieś tam coś zjeść czy raczej trzeba wziąść ze sobą suchy prowiant?
jedziemy z dzieciakami 4-6 lat, które to nie wytrzymają bez południowego posiłku.
planujemy zwiedzenie od rana, wejście nr 1 i podążanie w górę jezior, myślę że po rejsie statkiem dzieciakom włączy się głodowe marudzenie i w związku z tym czy jest tam gdzieś możliwość zakupienia jakiegoś jedzenia?
pozdrawiam
Bartek

Po przepłynięciu statkiem wysiadasz w miejscu gdzie są kioski spozywcze.Tam też mozna coś kupić, sa toalety i ławki do siedzenia.
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 09.06.2006 09:37

kuba65 napisał(a):
teper napisał(a):witam.
pozdrawiam
Bartek

Po przepłynięciu statkiem wysiadasz w miejscu gdzie są kioski spozywcze.Tam też mozna coś kupić, sa toalety i ławki do siedzenia.
ale wybór bardzo, bardzo marny a ceny kosmiczne.
Lena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lena » 09.06.2006 09:39

Nie ma z tym żadnego problemu,zaraz przy parkingu głównym jest kilka stoisk z jedzonkiemi różnymi łakociami chorwackiego wyrobu,również po zejściu z dolnych wodospadów przy przystani jest ogromny plac na którym ,można się nie zle posilić i odpocząć,cen nie pamiętam,posilaliśmy się tam 2 lata temu

pozdravki
Kaśka733
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaśka733 » 09.06.2006 10:39

Jeśli chodzi Ci o typowe obiadowe dania to nic z tego. Tylko frytki, kanapki, napoje itp.
teper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teper » 09.06.2006 11:36

ok, dzięki
w takim razie za tydzień w piątek sprawdzimy jak to wygląda :)
pozdrawiam
Bartek

ps.
może ktoś też będzie zwiedzał jeziora plitvickie w piątek 16.06?
planujemy zwiedzanie od rana :)
enteri
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) enteri » 10.06.2006 11:08

teper napisał(a):ok, dzięki
w takim razie za tydzień w piątek sprawdzimy jak to wygląda :)
pozdrawiam
Bartek

ps.
może ktoś też będzie zwiedzał jeziora plitvickie w piątek 16.06?
planujemy zwiedzanie od rana :)

... wszystko wskazuje, że w 16 bm bedziemy podziwiać Plitvickie Jeziora :)
dragna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dragna » 10.06.2006 19:09

A my będziemy dzień później ( 17.06 ) !!! Z samego rana w trasę po jeziorach i mam nadzieję ,że wyrobimy się do 14-15tej. Zostanie nam jakieś 240 km i............laba na Ciovo !!!!!!!!!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2006 19:26

Oj Dragna, wyrobicie sie napewno. Pół dnia wystarczy na zwiedzanie. Zycze dobrej pogody i leniuchowania w promieniach słońca. Tylko nie spadnij z kładki do wody. Jest bardzo czysta ale zimna :D
dragna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dragna » 11.06.2006 15:26

Wielkie dzięki za miłe słowa !!!
Dzięki forum trasę po Plitvicach mam opracowaną jak i resztę planów na zwiedzanie okolic środkowej Dalmacji. Zastanawia mnie jeszcze jedno: kun w Polsce nie kupię( bo w mojej okolicy nie ma i wiem,że nie warto). Czy zaraz na granicy w CRO jest blisko bankomat , bo nocleg w Plitvicach opłacę w EUR ale np. na wejście do parku warto mieć już kuny- nieprawdaż?
Pozdrawiaczki
antic
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) antic » 16.06.2006 13:10

dragna napisał(a):Wielkie dzięki za miłe słowa !!!
Dzięki forum trasę po Plitvicach mam opracowaną jak i resztę planów na zwiedzanie okolic środkowej Dalmacji. Zastanawia mnie jeszcze jedno: kun w Polsce nie kupię( bo w mojej okolicy nie ma i wiem,że nie warto). Czy zaraz na granicy w CRO jest blisko bankomat , bo nocleg w Plitvicach opłacę w EUR ale np. na wejście do parku warto mieć już kuny- nieprawdaż?
Pozdrawiaczki

spałem w miejscowości Slunj ok 25km od Jezior - są tam napewno dwa bankomaty
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.06.2006 13:20

Doskonałe kurczaki z rożna na parkingu.
Polecam.

FUX
magmarco
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmarco » 16.06.2006 17:06

Nie wiem czy na temat ale dołączając sie do tematu jezior plitvickich chcialbym sie zapytac o to czy bez problemu w okolicach tych jezior mozna znalezc nocleg na jedna noc za nieduze pieniadze bez wczesnieszej rezerwacji
Cytrynka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cytrynka » 16.06.2006 17:10

Chcialabym zapytać orientacyjnie o cenę wejścia do jezior za osobe?
antic
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) antic » 16.06.2006 17:53

Cytrynka napisał(a):Chcialabym zapytać orientacyjnie o cenę wejścia do jezior za osobe?

85kn - w tym jest przejazd pociągo-autobusikiem i stateczkiem
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone