Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

plitvice i jedzenie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
antic
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) antic » 16.06.2006 17:57

magmarco napisał(a):Nie wiem czy na temat ale dołączając sie do tematu jezior plitvickich chcialbym sie zapytac o to czy bez problemu w okolicach tych jezior mozna znalezc nocleg na jedna noc za nieduze pieniadze bez wczesnieszej rezerwacji

10dni temu w Slunju płaciliśmy 10E/os czyli dla nas 20E (wytargowane z 12E/os) w pokoju ladnym, czystym z łazienką, tarasem, Tv-sat

był to pierwszy dom pod jaki podjechaliśmy i na dwa "sobe" jakie posiadał - dwa były wolne
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.06.2006 18:12

magmarco napisał(a):Nie wiem czy na temat ale dołączając sie do tematu jezior plitvickich chcialbym sie zapytac o to czy bez problemu w okolicach tych jezior mozna znalezc nocleg na jedna noc za nieduze pieniadze bez wczesnieszej rezerwacji

Można. Ca. 10 euro od głowy, czasami mniej, czasami więcej. Szukaj już za Slunj i dalej. Ostatnia deska ratunku w prawo w górę przed samymi jeziorami do Poljanaka.

FUX
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 16.06.2006 18:46

Na jedna noc po seznie nas skasowano 14 E od osoby ze śniadaniem. Większośc kwater jest nastawiona na pobyty jednonocne, w tych okolicach to norma, jest duży wybór tak że spokojnie coś w cenie 12 - 15 E sie znajdzie.
magmarco
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmarco » 16.06.2006 22:08

dzięki wszystkim
jakby ktos potrzebowal wiecej informacji na temat tych jezior cen biletow itd. to polecam http://www.np-plitvicka-jezera.hr/default.aspx?lan=en
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 30.07.2006 20:27

antic napisał(a):
Cytrynka napisał(a):Chcialabym zapytać orientacyjnie o cenę wejścia do jezior za osobe?

85kn - w tym jest przejazd pociągo-autobusikiem i stateczkiem

no kurcze a w innym poście znalazłam, że cena za wejście to 100 kun..
czy to zależy od której strony się wchodzi? [podobno mozna z dwóch róznych?] :?:
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 11.09.2006 15:20

teper napisał(a):czy zwiedzając jeziora plitvickie można gdzieś tam coś zjeść czy raczej trzeba wziąść ze sobą suchy prowiant?

Absolutnie nie ma z tym żadnego problemu, wszystko jest bardzo sprawnie i zmyślnie przemyślane pod turystę żeby zostawił oczywiście jak najwięcej euro... Są bufety, restauracje czy jak zwał tak zwał, gdzie można napić się kawy czy zjeść Burka... więcej informacji http://www.chorwacja24.info/jeziora-plitwickie Oprócz tego fajnie się pływa takimi statkami, super to sprawa bo jak się jest już na maxa głodnym i trzeba wracać to taka łudź jest naprawdę zbawienna !!

Polecam Strudla czy jak to się tam pisze :)
pozdro
tom.
Ostatnio edytowano 21.05.2015 13:43 przez XT600, łącznie edytowano 1 raz
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 12.09.2006 07:25

Tydzień temu w drodze powrotnej z Cro byłem w Plitvicach, miałem mało czasu, tylko ok. 3 godzin i udalo mi się przejść tylko górną trasę, trochę żal, bo dolna część jest równie ciekawa. Aby zwiedzić wszystko trzeba mieć chyba cały dzień do dyspozycji, a tak trzeba wybierać. A miejsce jest wyjątkowo piękne. W dodatku za cenę biletu można popływać stateczkiem po jeziorach, to mnie też ominęło. Radzę zabrać trochę wody do picia. Jeśli wybieracie długie trasy, wielogodzinne to i kanapeczka się przyda, bo po drodze nic nie ma. Radzę zabrać trochę bułki, dla ryb- olbrzymie stada pstrągów tylko czekają na taką okazję, szczególnie przy mostkach, a i piękną fotkę można wtedy zrobić.
Pozdrawiam Grzegorz. :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

plitvice i jedzenie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone