Absolutnie nic mnie nie ciągnęło - w Baśce byłam w na Mszy, a w Splicie w muzeum archologicznym - zero zwiedzających.
Czepialski jesteś.
.png)
Mała_Li napisał(a):Absolutnie nic mnie nie ciągnęło - w Baśce byłam w na Mszy, a w Splicie w muzeum archologicznym - zero zwiedzających.
Czepialski jesteś.
.png)
pablo150 napisał(a):Mała_Li napisał(a):Absolutnie nic mnie nie ciągnęło - w Baśce byłam w na Mszy, a w Splicie w muzeum archologicznym - zero zwiedzających.
Czepialski jesteś.
Nie czepiam się. Wręcz przeciwnie. Podziwiam ludzi którzy zachwycają się Pisakiem.
Sam byłem i poza kameralną plażą nie ma co tam robić. Uważam, że jest dużo ładniejszych miejsc w Chorwacji i również cichych i spokojnych.
.png)
Mała_Li napisał(a):Gizmo - pytałeś jakie wrażenia z Pisaka. Mnie i mojej rodzinie się podobało - lubię spokój, niecierpię tłumów także pod tym względem idealnie. Brak straganów z głupotami to brak jęczących dzieciaków - skupiły się na pływaniu i lodach![]()
Nasz domek był własciwie w samym centrum, bo nad portem, ale w drugiej lini zabudowy więc było nawet zacisznie. Gospodarz bardzo miły, uczynny i sympatyczny. Kiedy czuliśmy się znudzeni pływaniem i nurkowaniem (bo my raczej nie z tych co plażują) to robiliśmy wycieczki po okolicy (Omis, Makarska, Split, Baska Voda itd.).
.png)
oldGIZMO napisał(a):pablo150 napisał(a):Mała_Li napisał(a):Absolutnie nic mnie nie ciągnęło - w Baśce byłam w na Mszy, a w Splicie w muzeum archologicznym - zero zwiedzających.
Czepialski jesteś.
Nie czepiam się. Wręcz przeciwnie. Podziwiam ludzi którzy zachwycają się Pisakiem.
Sam byłem i poza kameralną plażą nie ma co tam robić. Uważam, że jest dużo ładniejszych miejsc w Chorwacji i również cichych i spokojnych.
Dzięki za podziw i dla mnieNależę do tych co lubią Pisak...
Jedni się zachwycają a ja po prostu lubię. Jak wiele razy można się zachwycać .... po raz szósty ?
Właśnie siedzę na balkonie Apartamentowca "ORA" i podziwiam deszcz w Pisaku .... e , tam deszcz zaraz ... pogrzmiało, pokropiło.. W Splicie to był deszcz., ściana wody.... parę lat temu. Dzisiaj już takich deszczy nie ma.. ...nie ma też prawdziwych Cyganów ponoć... o tempora o mores....
Ale dobrze jest "zatopić" wzrok w Jadranie ( a "dziób" w zimnej pianie piwa) zwłaszcza po drobnych emocjach wjazdu
(..i zjazdu ) na Biokovo- Sv. Jure.
... ale, ale... moja uprzejma prośba do Ciebie, jeżeli można to proszę o wskazanie tych dużo ładniejszych miejsc. Może w przyszłym roku nie będę siódmy raz w Pisaku... Poza tym wolę spokojniejsze miejsca, gdyż w moim wieku - old- trza się pomału przygotowywać do tego spokoju, który wcześniej lub później ale przed nami nieuchronnie![]()
... ale nie wskazuj na Brelę, Baśka Voda, Makarską, Omis, Tucepi, Igrane, Podgore czy Drvenik .... byłem, zobaczyłem.... zdobywać nie będę; Jeżeli kogoś interesuje dlaczego to powiem, że o gustach się nie dyskutuje. Taki mam ale mam własny ... z lekką domieszką gustu żony, własnej zresztą. Tak nam się rozkłada równo ... 90- domieszka - na 10żartowałem... (?)
Pozdrawiam...
.png)
.png)
oldGIZMO napisał(a):Pablo 150 .....
Nie cytuję całego wpisu Twojego, jedynie : "Nie obrażając nikogo, wnioskuje po wielu wpisach, że niektórym podoba się to na co go stać."
"Nemo ante mortem beatus" .... i to by było na tyle ... i z przodu również.
.png)
.png)
.png)
Z tego co wyczytałem w poprzednich postach to o jakieś mega aktywne życie nocne w Pisaku trudno więc może nie będzie tak źle
Ktoś coś jeszcze dorzuci?
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne