Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.11.2013 14:05

dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 24.11.2013 14:43

realista2 napisał(a):
dario7 napisał(a):A co powiesz na wejście wyprostowaną nogą w kolano Kucharczyka?
Myślę, że bez długotrwałej naprawy jego kolana się nie obędzie. To jest bandytyzm boiskowy. Podobnie było w przypadku Saganowskiego.

Daj spokój dario. Źdźbło w oku bliźniego widzą ,a belki w swoim nie dostrzegają.
No i jeszcze dokopać warszafce.

Na razie to my im, a nie oni nam :lol: ......i oby jak najdłużej :lol:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 24.11.2013 15:28

dario7 napisał(a):
arkona napisał(a):
Sven napisał(a):dziwne spotkanie........ obecnego trenera z przyszłym
Lider jest czyli wszystko gra

3 dzień wizyty przyjaciół z Hagi

mam dość
żona też
starzeję się

8)

Sędzia dał wam duży handicap w tym meczu. Dwaliszwili i Jodłowiec w 1 połowie powinni zakończyć występ z czerwonymi kartkami. Tak to jest jak się wyznacza do sędziowania Legii sędziego z okręgu mazowieckiego. Może po prostu jest słaby, ale po co niedwuznaczne sytuacje stwarzać przez taką obsadę.

A co powiesz na wejście wyprostowaną nogą w kolano Kucharczyka?
Myślę, że bez długotrwałej naprawy jego kolana się nie obędzie. To jest bandytyzm boiskowy. Podobnie było w przypadku Saganowskiego.

A czy bandytyzmem nie było uderzenie z liścia przez Rzeźniczaka? Poza tym pokaż mi choć jedną inną drużynę w naszej lidze, gdzie sędzia jest z tego samego regionu co grająca drużyna?
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 24.11.2013 15:38

Myślę, że któryś z nas musi zmienić okulary. Ja nie widziałem w jego uderzeniu premedytacji, Ty widziałeś, w związku z tym...... patrz jak na początku.

Był taki sędzia nazywał się Robert Małek, który zawsze sędziował bardzo stronniczo i nie ważne było skąd jest drużyna przeciwników Legii, zawsze wynik był wypaczony. Co ciekawe był on .... policjantem. Jeśli on tak samo zachowywał się w "pracy" to.......Na szczęście już go nie ma i krzyżyk mu na drogę.
Ostatnio edytowano 24.11.2013 15:47 przez dario7, łącznie edytowano 1 raz
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 24.11.2013 15:45

dario7 napisał(a):Myślę, że któryś z nas musi zmienić okulary. Ja nie widziałem w jego uderzeniu premedytacji, Ty widziałeś, w związku z tym...... patrz jak na początku.

Nie no po prostu ręka Rzeźniczaka uderzyła w twarz Ace bez zgody i wiedzy sprawcy.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.11.2013 16:13

dario7 napisał(a):Na szczęście już go nie ma i krzyżyk mu na drogę.

Nie ma też sędziego S.
Za to wciąż jest sędzia J.

Z innej mańki wciąż też w niezmienionym składzie działa Komisja Śledcza z Cana(L) plus.
o Wesz(L)o nawet nie wspominam.

Naprawdę nie macie na co narzekać :D

Sędzia M. sędziował też przeciw nam.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.11.2013 17:07

Zawisza wygrał, ale niestety, poza boiskiem trzeba było znowu walczyć z debilami. :evil:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.11.2013 08:37

walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.11.2013 23:25

No i hordy bezmózgowców załatwiły zamknięcie stadionu Zawiszy.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 26.11.2013 00:47

A to nie jets tak, jak czytałem nie raz tu na forum, że to tylko ekspresja uczuć, wyrażenie swoich pragnień i nic w sumie się nie stłało?
ADAM BANAN
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAM BANAN » 27.11.2013 00:22

walp napisał(a):No i hordy bezmózgowców załatwiły zamknięcie stadionu Zawiszy.

Byłeś na tym meczu?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.11.2013 07:54

ADAM BANAN napisał(a):

Byłeś na tym meczu?

Na tym akurat nie byłem, ale byli koledzy, z którymi na mecze chodzimy i rozmawiałem ze znajomym policjantem. Masz sprzeczne informacje :?:
Może koledzy pomylili obiekty i byli na siatkówce w "Łucznicce" :oczko_usmiech:
Może policjant świadomie mijał się z prawdą i to właśnie służby porządkowe zrobiły demolkę :?
ADAM BANAN
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAM BANAN » 27.11.2013 09:22

walp napisał(a):
ADAM BANAN napisał(a):

Byłeś na tym meczu?

Na tym akurat nie byłem, ale byli koledzy, z którymi na mecze chodzimy i rozmawiałem ze znajomym policjantem. Masz sprzeczne informacje :?:
Może koledzy pomylili obiekty i byli na siatkówce w "Łucznicce" :oczko_usmiech:
Może policjant świadomie mijał się z prawdą i to właśnie służby porządkowe zrobiły demolkę :?

W przeciwieństwie do Ciebie ja byłem na tym meczu.
Tu masz opis jak to wyglądało:
cyt.Nie będę komentował podam fakty.Razem z żoną chcieliśmy jak reszta opuścić stadion w ramach protestu.
Gdy jednak zaczęła się jatka,zacząłem się panicznie bać o swoją połowicę.Mnie gaz i pałki nieobce lecz czemu mają cierpieć kobiety,dziewczyny i dzieci ?
Na tyle ile miałem możliwości postanowiłem wraz z Beatą zebrać młodych ludzi i wprowadzić ich z powrotem na trybunę.Na początku były chyba 2,3 paro nastoletnie dziewczynki,potem liczba rosła bo krzyczałem,aby dołączali do grupy.Wreszcie po jakimś czasie udało się wszystkich odstawić na sektor.Czułem się jakby odpowiedzialny za bezpieczeństwo tych dzieciaków i kobiet.Obydwoje z żoną jesteśmy starymi kibicami i była to z naszej strony normalna reakcja.Skoro ci,którzy mają zapewniać bezpieczeństwo gazują i strzelają do bezbronnych ludzi (przecież nikt nie miał żadnych niebezpiecznych narzędzi) to musi być ktoś kto pomoże w zagrożeniu.
Nigdy,przenigdy nie zapomnę tych przerażonych oczu i błagalnego pytania do mnie i żony:BĘDZIECIE PAŃSTWO CAŁY CZAS Z NAMI ? Nie zapomnę matki z dzieckiem wtulonej w uskok pod trybuną.
Już na "C" jedna z dziewcząt chorująca na astmę (przedtem oczywiście potraktowano tę niebezpieczną chuligankę gazem) posiłkowała się inhalatorem.Zaczęła jednak słabnąć i się dusić.
Bandyci w kaskach nie reagowali na nasze nawoływania,że potrzebna jest karetka.Wreszcie po dość długim czasie(już nie wytrzymałem i zaczął wyzywać) łaskawie poinformowano nas,że pomoc nadchodzi.
Dziewczynkę przekazaliśmy naszemu koledze Mikołajowi (ratownik medyczny),którego z tego miejsca serdecznie wraz z Beatą poZdrawiamy.
To co napisałem widziałem na własne oczy.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.11.2013 10:21

Byłeś na tym meczu, widziałeś, świetnie. Może kiedyś spotkamy się na trybunach. :wink:
A teraz kilka zdań wyjaśnienia dlaczego napisałem:

Też byłem na wielu imprezach i jeszcze nie widziałem, żeby tak sobie, od niechcenia
ADAM BANAN napisał(a):... ci, którzy mają zapewniać bezpieczeństwo gazują i strzelają do bezbronnych ludzi

Adamie, gdzieś chyba umknęło Tobie clue całego problemu: kto inicjuje takie zadymy? Owe matki i dzieci o przerażonych oczach, o których napisałeś? Czy hordy bezmózgowców?
Tak ich określam i nie zamierzam przepraszać, bo jeśli ktoś napie*** się z drzewkiem albo wyrywa bezbronne krzesełko stadionowe jest chory i powinien się leczyć. Problem polega na tym, że ta choroba powoduje, iż taki delikwent nie ma świadomości, że robi źle, więc należy mu to powiedzieć. I mówi się, apeluje, nakłada kary, etc. I co? I nic. Wtedy pozostaje izolacja tych socjopatów od społeczeństwa, ale jak widzimy tu mamy z tym problem.
ADAM BANAN
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAM BANAN » 27.11.2013 14:21

Jeszcze jedna relacja normalnego kibica :
Relacja jednego z kibicow:
"Byłem z żoną i swoimi dziećmi w wieku 7 i 12 lat. To co zobaczyłem i to co zrobiła policja to normalne "gestapo" użyli broni, strzelali do dzieci wychodzących z meczu, zastawiali drogę policyjną polewaczką. Nie szło przejść, karetka nie mogła dojechać do poszkodowanych. W pewnym momencie policja z pałami i tarczami wtargnęła między nas. Wychodziliśmy ze stadionu, a moja 12 letnia córka została uderzona tarczą w rękę! Syn tak się bał, że wtulony w żonę chciał jak najszybciej być w domu. Córka była tak wystraszona, że o bolącej ręce powiedziała dopiero nam jak wsiadaliśmy do auta. Ten bandyta policjant - tak można go nazwać! groził nam pałą, jak mu zwróciłem uwagę że dzieci taranuje. Jest monitoring na Zawiszy, ktoś powinien za to odpowiedzieć! Dobrze, że nikt nie zginął. Zobaczymy co powie na to rzecznik praw obywatelskich jak zgłosimy tą sprawę. Oczekuje wyjaśnień Pani wojewody i prezydenta Bydgoszczy. Jestem właścicielem firmy, płace podatki które idą również na policję. Potraktowano mnie i moją rodzinę jako bandytę i pseudokibica."
Zbigniew
To tyle na ten temat z mojej strony.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone