Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 20.11.2013 14:56

alechandro napisał(a):ale to chyba nie jest powód aby narzucać komuś ten tok rozumowania...po prostu nie interesuje mnie polska piłka a kogoś nie interesuje włoska...

Kto tu komu co narzuca ? To ty wchodzisz z butami do tego wątku i wyśmiewasz się z polskich piłkarzy, a potem dziwisz się, że ktoś ci coś niemiłego odpisze.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.11.2013 15:10

realista2 napisał(a):
alechandro napisał(a):ale to chyba nie jest powód aby narzucać komuś ten tok rozumowania...po prostu nie interesuje mnie polska piłka a kogoś nie interesuje włoska...

Kto tu komu co narzuca ? To ty wchodzisz z butami do tego wątku i wyśmiewasz się z polskich piłkarzy, a potem dziwisz się, że ktoś ci coś niemiłego odpisze.

Nie komentując infantylnych określeń, których się w prowadzonych dyskusjach używa, typu "żelusie", "pedalska liga", "plastikowa piłka" itp., chciałbym zwrócić uwagę, że wątek nosi nazwę "Piłka nożna", a nie Polska piłka nożna, Polska Liga, czy Ekstraklasa, zatem o piłce można tu chyba pisać, nie tylko o tej rodzimej.
Tak sądzę. Czy się mylę :?: :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.11.2013 15:21

walp napisał(a):Czy się mylę :?: :?

Chyba jednak nie mylisz się...może warto zmienić nazwę wątku na "Polska Reprezentacja Piłkarska, Ekstraklasa i ligi niższe"...wówczas osoby interesujące się "ligami pedalskimi", dyskutowałyby sobie w wątku "Liga Mistrzów" do którego także zaglądają "znafcy", którzy znają się na "fszystkim" aby dopitolić konkretnej osobie w przypadku kiedy Boski CR7 strzela bramkę akurat Juventusowi...
Co dziwne - taki "znafca", który zna się na "fszystkim", wcześniej nie brał udziału w żadnej dyskusji w tym wątku bo po prostu nie ma o tych tematach zielonego pojęcia a jego wiedza ogranicza się do tej, zaczerpniętej z Bravo Sport, gdzie bryluje wyłącznie Messi i Boski CR7... :lol: :oczko_usmiech:

realista2 napisał(a):wyśmiewasz się z polskich piłkarzy

Gdzie ? Po dawnej reprymendzie od Rysia już tego nie robię a tylko stwierdziłem prawdę...w którym momencie ich teraz wyśmiałem ?
Jak napiszę, że ogórki pokroju Słowacji przełamały się na Polakach ( jak każdy zresztą ) to będzie wyśmiewanie ?
Z butami to na ogół Ty wchodzisz w każdy wątek i należysz do tej zacnej elity "znafców", którzy znają się na "fszystkim"...
Jest jeszcze dwóch takich, którzy są szczególnie bliscy memu sercu ale Ty masz miejsce na podium...co prawda na najniższym stopniu ale jednak podium to podium... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.11.2013 20:57

alechandro napisał(a):
slapol napisał(a): Natomiast takie prywatne wycieczki wprost do mojej osoby raczej sobie podaruj, bo ja Cię nie obrażam :!:

Sorki, moją intencją nie było obrażanie Ciebie ale odebrałeś to inaczej...jesteś jedną z ostatnich osób, które mógłbym obrazić...
Wydaje mnie się jednak, że przesadzasz żyjąc stereotypami odnośnie Serie A...obejrzyj sobie kilka meczów szlagierowych to może zmienisz zdanie...nie będę tutaj pastwił się nad liga hiszpańska bo o tym mowa była w odrębnym wątku ale nie widzę różnic mentalnych pomiędzy Serie A i Primera Division...Sanchez, Neymar, Ronaldo, Ramos, Pepe to chyba największe nurki i aktorzy w Europie...
Ja ostatnio ponownie byłem na meczu Juve z Napoli...wspaniała atmosfera, piękny mecz i okazałe zwycięstwo...niektórzy tego nie rozumieją bo to przecież polska kopanina powinna być dla Polaka najważniejsza...

Widzę dyskusja o "pedalskiej" lidze rozwinęła się w kierunku, którego nie zakładałem. Określenia takiego w stosunku do włoskiej ligi użyłem dlatego, że TYLKO W TEJ LIDZE DOROSŁE CHŁOPY NA POLU KARNYM PROWOKUJĄ SIĘ W SPOSÓB CIOTOWATY, O KTÓRYM POWIEDZIAŁEM WYŻEJ :!: Nurki są we wszystkich ligach i działają z większym, lub mniejszym skutkiem, ale działań "włoskich" nie spotkałem podczas innych transmisji przez wiele lat (trochę ich jest) podczas których gałę oglądam. Stąd to określenie i porównanie.
Tą ligę tak określiłem, nie lubię jej, jest to moje zdanie i mam do tego prawo. Nie określiłem nigdzie w ten sposób fanów tej ligi i nie obraziłem ich - oglądają co lubią i chcą - niech to będzie w końcu jasne :!:
Wątek piłki nożnej "odświeżyłem" w 2011 roku po Antku i jakoś sobie radzi w przestrzeni cro.pl.
Tu jest dyskusja o piłce i raczej nie staraj się sterować Alechandro gdzie, kto i na jaki temat może dyskutować.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 20.11.2013 23:25

alechandro napisał(a):....Z butami to na ogół Ty wchodzisz w każdy wątek ....

Wchodzę z butami w każdy wątek ? Na przykład który ?
Raczej przyznaj się, że zabolało Cię, że zamiast podziwiać twoją pasję ktoś przyrównał to do niezdrowej fascynacji nastolatka plastikiem.
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 20.11.2013 23:38

walp napisał(a):
realista2 napisał(a):

Nie komentując infantylnych określeń, których się w prowadzonych dyskusjach używa, typu "żelusie", "pedalska liga", "plastikowa piłka" itp., chciałbym zwrócić uwagę, że wątek nosi nazwę "Piłka nożna", a nie Polska piłka nożna, Polska Liga, czy Ekstraklasa, zatem o piłce można tu chyba pisać, nie tylko o tej rodzimej.

W tej sprawie musiałby się Slapol wypowiedzieć jako twórca tego wątku na forum.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.11.2013 10:06

arkona napisał(a):
walp napisał(a):
realista2 napisał(a):

W tej sprawie musiałby się Slapol wypowiedzieć jako twórca tego wątku na forum.

Z założenia jest to temat i miejsce na wymianę poglądów na temat piłki nożnej jako całej dyscypliny tj. bez rozróżnienia na poszczególne ligi w różnych krajach, poziom rozgrywek itp. itd.
Jeśli uznacie jednak, że ta formuła nie jest optymalna, to nie mam nic przeciwko temu, by wątek zamknąć.
Może wtedy założycie kilka tematów dotyczących piłki nożnej np. w różnych krajach i tam będzie można podyskutować w mniejszych gronach.
P.S.
Sądzę Alechandro, że ew. założysz temat "włoski". Obiecuję, że nie będę wyrażał tam swoich opinii... :wink: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.11.2013 10:36

slapol napisał(a):Z założenia jest to temat i miejsce na wymianę poglądów na temat piłki nożnej jako całej dyscypliny (...) nie mam nic przeciwko temu, by wątek zamknąć. (...)
Może wtedy założycie kilka tematów dotyczących piłki nożnej ...

Jedno drugiemu nie przeszkadza, tym bardziej, że już istnieją wątki specjalistyczne, poświęcone piłce, więc czemu ten zamykać?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.11.2013 19:13

realista2 napisał(a):......

A pod kopułą wszystko na swoim miejscu ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.11.2013 19:15

slapol napisał(a):Obiecuję, że nie będę wyrażał tam swoich opinii... :wink: :lol:

Ja to samo obiecuję w przypadku wątku hiszpańskiego... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.11.2013 19:41

weldon napisał(a):
slapol napisał(a):Z założenia jest to temat i miejsce na wymianę poglądów na temat piłki nożnej jako całej dyscypliny (...) nie mam nic przeciwko temu, by wątek zamknąć. (...)
Może wtedy założycie kilka tematów dotyczących piłki nożnej ...

Jedno drugiemu nie przeszkadza, tym bardziej, że już istnieją wątki specjalistyczne, poświęcone piłce, więc czemu ten zamykać?

Nie upieram się przy tym, to tylko propozycja na wypadek, gdyby dyskusja tutaj była za szeroka dla miłośników różnych (konkretnych) lig czy rodzajów rozgrywek.
P.S.
Ale co tam....jutro 17 kolejka... :lol:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 22.11.2013 18:01

[/quote]

Ale co tam....jutro 17 kolejka... :lol:[/quote]

Ciekawie w Lubinie , myślę, że Zagłębie w końcu się przełamie i pewnie wygra z Piastem.
GAJUS
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2013 18:25

Gajus.ems napisał(a):myślę, że Zagłębie w końcu się przełamie i pewnie wygra z Piastem.
GAJUS

Wątpię choć życzyłbym sobie tego..oni raczej o balowaniu myślą a nie o grze w piłkę :wink:

Oooo...włączyłem telewizor a tu już 0-1... :?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 22.11.2013 19:09

Po pierwszej połowie w strzałach 1-11 więc jeszcze nieco im brakuje do przełamania, ale w sumie w naszej kopanej kto wie.. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2013 19:28

Gra piach, dno totalne i 0-2...kolejny mecz oddany bez wali i szmata Gliwy...mam nadzieję, że spadną w cholerę...
Lenczyk nic nie zrobi bo z goowna bata nie ukręcisz...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone