Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz w CRO - jak dojechac do Vrsar'u na Istrii?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 17.05.2008 14:14

Witam!

Na przelomie lipca i sierpnia rozwazam mozliwosc wyjazdu z Lublina do miasta Vrsar na Istrii.

Chcialbym sie poradzic doswiadczonych cromaniakow jak tam sie dostac?
Z takich miejscowosci strategocznych prezez ktore powinienem przejechac to miasto Koper na Slowenii. Ale jechac przez Budapeszt czy przez Wieden?

Zalzy mi na tym by nie stac w korkach bo samochod mam bez klimy :/

Pozdrawiam
AndrewP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrewP » 17.05.2008 14:39

Ja z Radzynia Podl jadąc do Rovinij wybierałem dłuższą (droższą) ale wygodniejszą trasę (ok. 1350 km): Tomaszów Maz, Częstochowa, Cieszyn (gierkówka), Brno, Wiedeń, Gratz, Koper, Buje , Rovinij (autostrady: winiety w Czechach, Austrii, bramki Słowenja - teraz od lipca winiety, płatny odcinek autostrady od Buje. Nocleg był w Proholicach (Czechy) i następnego dnia ok. południa byłem na miejscu specjalnie się nie spiesząc. Teraz w czerwcu też planuję tam pojechać i pp. wybiorę tę samą trasę mimo mistrzostw w Austrii. Z powrotem pp. będę wracał trasą przez Budapeszt, Barwinek, Rzeszów.
Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.05.2008 14:40

Cześć, na forum mamy cały ogromny dział poświęcony temu szerokiemu tematowi - Dojazd do Chorwacji;
http://cro.pl/forum/index.php

W ramach tegoż działu wachlarz tematów pod współnym hasłem "Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi"
http://cro.pl/forum/viewforum.php?f=4
Zachęcam do lektury
Warto równiez skorzystać z forumowej wyszukiwarki; wrzuć w nią hasło "dojazd Istra" lub "dojechać na Istrę".
Pozdrawiam serdecznie
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 17.05.2008 15:43

AndrewP:

Przeogromne dzieki za rade. Zaraz siadam by soprawdzic Twoja trase :)

Pani Kasiu:
Dziekuje za cenne rady :)
Forum przegladam od 2 dni przez kilka godzin dziennie i sprawdzalem to co Pani napisala. Prawde mowiac diabel tkwi w szczegolach. Wiekszosc cromaniakow wybiera sie do Dalmacji. Mnie interesuje Istria. Ponadto jak znalazlem kogos kto jechal tam gdzie ja chcialbym, to okazuje sie ze wyjezdza np. z Wroclawia. Tak wiec jego plany maja sie nijak do moich, bo raz - ze nie przejezdza Polski ze wschodu na zachod, a dwa - jestem pewien ze z Wroclawia na Istrie lepiej wybrac inna trase niz z Lublina.

Dlatego informuje, ze zdecydowalem sie napisac po wielogodzinnym przegladaniu forum i wtedy gdy we wczesniej poruszanych tematach nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie porady :)

Pozdrawiam cieplo i serdecznie :)
Tomek
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.05.2008 16:36

My zawsze jeździmy: Cieszyn, Olomouc, Brno, Znojmo, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagreb, Split....co prawda jestem Łodzinką i mieszkam w Dalmacji ...Ale kiedy jeszcze jeździłam jako pilot wycieczek na Istrę to trasa była ta sama do Mariboru, potem Ljubljana a tu 2 warianty: albo kierunek Rijeka albo Postojna i dalej na Buje.
Ja trasy przez Węgry nie polecam (choć ma ona baaardzo wielu zwolenników). Jechałam raz i ten raz mi wystarczy...
pozdrawiam
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 17.05.2008 17:30

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a): na Istrę to trasa była ta sama do Mariboru, potem Ljubljana a tu 2 warianty: albo kierunek Rijeka albo Postojna i dalej na Buje.
Ja trasy przez Węgry nie polecam (choć ma ona baaardzo wielu zwolenników). Jechałam raz i ten raz mi wystarczy...
pozdrawiam

Dziekuje za cenne rady :)
Wlasnie o to mi najbardziej chodzilo :)

Pozdrawiam
Tomek
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 18.05.2008 10:46

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):My zawsze jeździmy: Cieszyn, Olomouc, Brno, Znojmo, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagreb, Split....co prawda jestem Łodzinką i mieszkam w Dalmacji ...Ale kiedy jeszcze jeździłam jako pilot wycieczek na Istrę to trasa była ta sama do Mariboru, potem Ljubljana a tu 2 warianty: albo kierunek Rijeka albo Postojna i dalej na Buje.
pozdrawiam
Nie wiedziałem ze jesteś pilotką wycieczek :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.05.2008 10:59

byłam...już się tym nie zajmuję... może kiedyś do tego wrócę...
pulik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pulik » 20.07.2008 08:48

Do TNGIW Ja jechałem do Vrsar na początku lipca trasą Brno Wiedeń Graz Maribor Ljublana Koper.Na autrostradzie słoweńskiej pustki także płacąc tą winietkę jedziesz szybko i bez żadnych objazdów zablokowało sie dopiero w Koprze.Pozdrawiam miłej podróży

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone