Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz do chorwacji :) Proszę o rady.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rexxx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rexxx » 14.06.2007 17:11

W związku z tym ze jestem tu nowy i jeszcze nie do konca potrafie posługiwać sie funkcją szukaj miał bym do Was kilka podstawowych pytań : Z góry dziekuje za uprzejme odpowiedzi

1 . Tani nocleg na trasie Wrocław - Dubrownik < najlepiej Austria lub Słowenia>

2. Jak wyglądają przykładowe ceny w zwykłym sklepie w Chorwacji

3. Ile wynosi szacunkowy czas jazdy z Wielkopolski do Dubrownika

4. Jaką brać ze sobą walute?

5. Czy kradną na Kempingach?

6. Czy opłaca sie płacić w Euro ?

7. Jakie musze mieć wyposarzenie w Aucie < biore pod uwage każdy kraj>

8. Czy kamizelke musi mieć każdy w aucie czy tylko kierowca??

9. Co warto zwiedzić po drodze:)??

Bardzo był bym wdzieczny gdyby ktoś cierpliwie mi odpowiedział na te pytania.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2007 17:15

rexxx napisał(a):W związku z tym ze jestem tu nowy i jeszcze nie do konca potrafie posługiwać sie funkcją szukaj miał bym do Was kilka podstawowych pytań : Z góry dziekuje za uprzejme odpowiedzi

Ale na te pytania już udzielono setki odpowiedzi - nie ma sensu zakladac kolejnego wątku na ten sam temat. Jak dla mnie (i to bez złosliwości) tylko to: forum/search.php
:papa:
rexxx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rexxx » 14.06.2007 17:17

Problem w tym ze na tym forum jest niezliczona ilość tematów przez które bardzo trudno przebrnąć. Nie wspominając o tym ze na wpisane zagadnienie w opcji SEARCH wyskakuje setki tysiecy odpowiedzi :| z których nic nie wynika.

Ale jeżeli naprawde musze wybrac te pytania które są dla mnie bardzo istotne to chociaż prosze o odpowiedź na te :

1.Tani nocleg na trasie Wrocław - Dubrownik < najlepiej Austria lub Słowenia>

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2007 17:29

rexxx napisał(a):Problem w tym ze na tym forum jest niezliczona ilość tematów przez które bardzo trudno przebrnąć. Nie wspominając o tym ze na wpisane zagadnienie w opcji SEARCH wyskakuje setki tysiecy odpowiedzi :| z których nic nie wynika.

I tu masz odpowiedź o przyczyne takiego stanu rzeczy i dodatkowo dlaczego niektórym forumowiczom "puszczają nerwy" jak widzą n-ty post na ten sam temat :wink:
Żeby nie byc gołosłownym:
waluta forum/viewtopic.php?t=15368&highlight=
Poznań-Dubrovnik forum/viewtopic.php?t=15782&highlight=
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 14.06.2007 18:06

rexxx napisał(a):W związku z tym ze jestem tu nowy i jeszcze nie do konca potrafie posługiwać sie funkcją szukaj miał bym do Was kilka podstawowych pytań : Z góry dziekuje za uprzejme odpowiedzi

Noclegu nigdy nie biore robie to na raz zdrobnymi przerwami

Ceny w sklepach są wyższe niż w Polsce o jakieś 20--30%

Ja jechałem ze Swarzędza do Tucepi w 23h

Waluta to tylko Euro na miejscu wymienisz na kuny,złotówki też ale na euro lepiej sie wychodzi

Na campach podobno jest bezpiecznie,w tym roku jedziemy pierwszy raz na camp więc też mam ten problem

W aucie musisz mieć kamizelke odblaskową i dwa trójkąty

Zwiedzić jest naprawde co,np Plitwickie jeziora,wodospady Krka,wcześniej w Słoweni jaskinie Postojna i lub Skocjanska.Zbyt dużo by tu pisać.

Za pierwszym razem i tak wszystkiego niezobaczysz.I dobrze :D
Zostaw sobie na następne wyjazdy do Cro.Myśle że jakoś ci pomogłem :papa: Niebędziesz żałował tego wyjazdu zapewniam!!!!!!!!!!!!!!!
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 14.06.2007 18:45

borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 14.06.2007 19:50

rexxx
Powiem lub co fajniejsze napiszę, że funkcja szukaj jest naprawdę bardzo przydatna. I wierz mi, że w tym co piszę nie ma nuty złośliwości. Również na forum jestem nowicjuszem i także po raz pierwszy będę się bujał do CRO. Z własnego marnego doświadczenia ( jako forumowicz bo na temat CRO to będę mógł pogadać za kilkanaście dni ) wiem, że wystarczy po wybraniu opcji "SZUKAJ" ( u góry na pasku ) wpisać w pierwszą od góry ramkę wyraz lub słowa szukane i wyskoczy wiele tematów z postami, w których te słowa są zawarte. Coś w podobie GOOGLE. Wynik szukania zależy od formy wpisywanych słów.Dzięki tej opcji nie mogę zadawać zbyt wiele pytań, bo co wrzucę w SZUKAJ to odpowiedzi same się pchają :D Pozdrowionka
forum/search.php
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 14.06.2007 20:00

Borewicz: i o to chodzi, szacuneczek i zaj... urlopu Ci życzę :-)
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 14.06.2007 20:08

ja też będąc pierwszy raz na forum dostałem wskażnik na serch i powiem że tematów jest dużo na każdy temat ale każdy ma inne potrzeby i zapytania jeden pyta o plażę drugi o tranzytowe noclegi itp mnie np interesową plaża i dojazd dogodny dla przyczepy i dowiedziałem się tak niewiele że będę musiał się sam sparzyć i pokosztować z całym szacunkiem ale udzielenie informacji przez stałych bywalców w chorwacji to chyba niewiele dlaczego tylko stać was na tak niewiele podać link campu to każdy sam znajdzie ale wiadomo że stronki są bardzo ubogie i takich wiadomości nie ma ja objechałem kilka państw oprócz chorwacji i chętnie udzielam informacji nawet setny raz nie odsyłam do żadnych stronek bo wiadomo że tam są żeczy tylko te najlepsze i bardzo spątanicznie pozdrawiam pana Janusza bo on jedyny stara się jak może widać normalny turysta
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 14.06.2007 20:19

krzychu_72 napisał(a):Borewicz: i o to chodzi, szacuneczek i zaj... urlopu Ci życzę :-)

krzychu wielkie dzięki :D . Będzie pierwszy taki wypoczynek i chociaż na środku chorwackiej jedynki, ale musi być zaj... he he he he Zdrówka!
Robisek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robisek » 14.06.2007 21:00

Z tymi dwoma trójkątami to nigdzie nie ma takich informacji. (no chyba, że jedziesz z przyczepą). Moim zdaniem wystarczy jeden trójkąt.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2007 21:46

rexxx napisał(a):

Kogo masz na myśli pytając czy kradną na kempingach :?:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 15.06.2007 18:13

Robisek napisał(a):Z tymi dwoma trójkątami to nigdzie nie ma takich informacji. (no chyba, że jedziesz z przyczepą). Moim zdaniem wystarczy jeden trójkąt.

forum/viewtopic.php?t=15581&highlight=

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone