Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pięć kierunków - pięć historii. Historia pierwsza - Edynburg

Według greckiego mitu, imię Europa pochodzi od fenickiej księżniczki Europa, uwiedzionej przez Zeusa, kiedy ukrywał się jako byk, a następnie zabrał ją na Kretę. Bułgaria uważana jest za najstarszy kraj w Europie, ponieważ jej nazwa praktycznie nie zmieniła się od 641 roku naszej ery. Pałac Buckingham został zbudowany na miejscu domu publicznego w 1702 roku. Około 6 milionów lat temu nastąpił kryzys messyński - podczas tego zdarzenia Morze Śródziemne niemal całkowicie wyparowało.
majkik75
Cromaniak
Re: Pięć kierunków - pięć historii. Historia pierwsza - Edyn

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 30.03.2026 20:33

wiola2012 napisał(a):
majkik75 napisał(a):.. Z całym szacunkiem (do wszystkich), (osobiście) nie muszę w relacji mieć informacji wyciągniętych z wiki. Wystarczy mi lokalizacja, informacje praktyczne (np. parking, dojazd, cena) i ewentualnie krótkie zdanie, że to dotyczy jakiejś osoby, czy zdarzenia, czy czegoś tam. Reszta jest w internecie (dla chcących).

Niby tak, ale takie rzeczy też ogarnie AI, ja w relacjach szukam punktu widzenia autora, odczuć (uczuć), preferencji itp. :)

No tak, krótko napisałem, ale oczywiście: punkt widzenia autora jest super. Chodziło mi o to, że opisy np. historii zamku są dla mnie mało istotne. Wolę wiedzieć, czy się komuś podobał, albo dlaczego nie :proszedzieki:
Poprzednia strona

Powrót do Europa

Pięć kierunków - pięć historii. Historia pierwsza - Edynburg - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone