.png)
mysza73 napisał(a):Gaz na pewno jest na stacji w Orebiću
.png)
Bocian napisał(a): I nie czepiam się literek bo tak to bym jeszcze napisał, że nie na Peljesacu tylko na Pelješcu
.png)
Bocian napisał(a):Loza_drinker napisał(a):Ja polecam miejscowość STON z murem wpisanym na listę UNESCO. Koniecznie też obiadek z owoców morza w jednej z tamtejszych restauracji.
A dokładnie w Kapetanova Kuca w Mali Ston.
.png)
Bosm@n napisał(a):Bocian napisał(a):Loza_drinker napisał(a):Ja polecam miejscowość STON z murem wpisanym na listę UNESCO. Koniecznie też obiadek z owoców morza w jednej z tamtejszych restauracji.
A dokładnie w Kapetanova Kuca w Mali Ston.
Sprawdze tą konobe.
Jake inne konoby polecacace w okolicy Peljesaca?
Ja jadłem najlepszą pizze w Cro w Boraku w konobie z tarasem
.png)
Loza_drinker napisał(a):Ja polecam miejscowość STON z murem
Jake inne konoby polecacace w okolicy Peljesaca?
Ja jadłem najlepszą pizze w Cro w Boraku w konobie z tarasem
Ogólnie dla mnie jedzenie pizzy w Cro to... (można wstawić wszystko co ma pejoratywny wydźwięk:) ) Pelješac ma ponad 70 km, okolice to dość duży teren
:)
.png)
Sylwetka napisał(a):Bocian napisał(a):Ja jadę tam 8 raz i nie wszystko widziałemArek napisał(a):Zostaw trochę na przyszły rok, zawsze to powód by wrócić do Cro
Do Cro jeadę 5 raz a najdalej "zapuściliśmy" się do Splitu, na Peljesac do Borka pierwszy
![]()
Więc wizja odwiedzenia tego miejsca jeszcze przynajmniej 7 razybardzo mi się podoba.
po "przekopaniu" forum, czytaniu relacji i oglądaniu zdjęć, już jestem zauroczona tym zakątkiem Chorwacji.
.png)
.png)
Bosm@n napisał(a):Sylwetka - jak zrobisz sobie "mały przewodnik" - rozkład razdy to daj znać - wymienimy sie pomyslami na czas wolny na Peljesacu:-)
.png)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne