Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac -co zwiedzić? Jakie wycieczki polecacie (z dziećmi)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 03.06.2012 09:33

Bocian napisał(a): ......
Co do jedzenia to jeśli chodzi o rybną kolacje to nic nie przebije tego co zawsze przygotowują nam gospodarze. Oczywiście płacimy za to, ale cena w porównaniu ro restauracji jest niska. Jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby wszystko zjeść. Ryby, sałatka z ośmiornicy, ostatnio cały gar muli, które sam czyściłem z innymi cromaniakami ze 3h :) Wśród ryb jest niedoceniany ugor, jest skarpina, murena, są drobniejsze ryby ...
......

Pysznie.. :D Mam nadzieję, że załapiemy się na taką kolacyjkę ... już niedługo :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.06.2012 11:34

romanb napisał(a):
Bocian napisał(a): ......
Co do jedzenia to jeśli chodzi o rybną kolacje to nic nie przebije tego co zawsze przygotowują nam gospodarze. Oczywiście płacimy za to, ale cena w porównaniu ro restauracji jest niska. Jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby wszystko zjeść. Ryby, sałatka z ośmiornicy, ostatnio cały gar muli, które sam czyściłem z innymi cromaniakami ze 3h :) Wśród ryb jest niedoceniany ugor, jest skarpina, murena, są drobniejsze ryby ...
......

Pysznie.. :D Mam nadzieję, że załapiemy się na taką kolacyjkę ... już niedługo :lol:

Romek, wszystko zależy od nas. Będziemy chcieli, to nam przygotują :) Nema problema :) Do zobaczenia w Borku :)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 14.06.2012 14:45

Dobrze widzieć, że silna reprezentacja z Polski wybiera się do Borka w tym roku, bo pierwsze wrażenia z pobytu są takie, że nie jest on już czeski ale rosyjski. Teraz 70 % turystów w Borku jest z Rosji 8O
mums71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mums71 » 18.06.2012 19:43

Jeżeli można,również podłącze się do pytania.Z tym że interesują mnie wycieczki pontonowe,będziemy mieszkać w Borku.Chciałbym odwiedzić Mljet,Korćule,jakieś ciekawe niezatłoczone zatoczki w okolicy.Jeżeli ktoś zna miejsca,gdzie można zacumować(zwłaszcza na wyspach),to proszę o informacje,pływam pontonem 4m z silnikiem 20KM."Wiadomości wędkarskie"również mile widziane.Dotychczas pływałem w CRO,tylko u wybrzeży wschodniej Istrii,tam morze z reguły jest spokojne,ciekawi mnie jak sytuacja wygląda w okolicach Peljeśca.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 28.06.2012 23:25

Ja jadę z pontonem do Podobuc w połowie lipca - pływałem tam w ubiegłym roku, ale nie zapuszczałęm sie tak daleko. Z Borku masz niedaleko do wraku wokolicy kaempingu MOloco - wrak wystaje z wody i z ABC można goś świetnie zwiedzić - ładownia z towarem, śruby it są na 5 do 7 metrów:-)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.06.2012 07:43

A nie Mokalo?
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 29.06.2012 18:30

Bocian napisał(a):A nie Mokalo?

nie będę się spierał o literki - pewnie masz racje:-)

wrak jest ciekawy, kilkadziesiąt metrów żelaza zaraz pod wodą:-)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.06.2012 08:31

Bosm@n napisał(a):

Z Borka nie dopłynę :) Chyba, że pontonem, ale to wyprawa na 3 dni :lol: Jakbym popłynął z Ratko to Aga2 i ja natka zobaczyłyby nas za 6. :lol:
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 30.06.2012 08:42

Bocian napisał(a):
Bosm@n napisał(a):

Z Borka nie dopłynę :) Chyba, że pontonem, ale to wyprawa na 3 dni :lol: Jakbym popłynął z Ratko to Aga2 i ja natka zobaczyłyby nas za 6. :lol:

To o jakim Borku mowa - gdzie jest ten o którym piszecie?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.06.2012 08:48

Bosm@n napisał(a):
Bocian napisał(a):
Bosm@n napisał(a):

To o jakim Borku mowa - gdzie jest ten o którym piszecie?

No właśnie o tym :) Zapomniałem dodać i winie które byśmy zabrali na ponton...

:lol:
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 01.07.2012 12:19

Bocian napisał(a):
Bosm@n napisał(a):

no i w końcu bysmy trochę odpoczęły :twisted: :twisted: :twisted: :lol:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 01.07.2012 12:23

No to ... Panowie ... teraz to nie macie już innego wyjścia jak pakować ponton i ... 8)
:oczko_usmiech: :lool: :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.07.2012 13:31

a to ja napisał(a):No to ... Panowie ... teraz to nie macie już innego wyjścia jak pakować ponton i ... 8)
:oczko_usmiech: :lool: :oczko_usmiech:

Wyszło szydło z worka :):)
mums71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mums71 » 03.07.2012 17:34

Jestem już na miejscu,Korćula bez problemu pontonem,na Mljet mamy płynąć jak się zrobi flauta,bo na razie trochę wieje.Jeśli chodzi o życie podwodne,to bardzo ubogie z porównaniu z Istrią.Do tego ścieki wypuszczane prosto do morza.W linii brzegowej gdzie stoją domy śmierdzi i to mocno,widoki piękne,ale tylko nad wodą,bez środka pływającego,nie wybrał bym się do Borka drugi raz.Plaża malutka i mocno zatłoczona,jest jeszcze druga,ale mało urokliwa.Prawdę powiedziawszy to pontonem też się nie znajdzie fajnych samotnych miejsc,lagun takich jak na Istrii w odległości 15 km od Borka nie znalazłem.Fajne miejsce,ale nie dla miłośników podwodnych widoków.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.07.2012 17:41

Jednego mniej :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Peljesac -co zwiedzić? Jakie wycieczki polecacie (z dziećmi) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone