Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parkingi w Dubrovniku

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 05.07.2024 16:42

No właśnie, główny problem z parkingami w okolicy Atlant Centar (jest tam ich kilka) jest taki, że trzeba do nich dojechać i z nich wyjechać - a to najczęściej oznacza przeciskanie się przez zatłoczony Dubrovnik.
Alternatywa to dojazd od strony mostu - tam jest luźniej, chociaż czasem przy terminalu promowym też potrafi się przykorkować.

Dla mnie osobiście jednak najlepszą alternatywą wciąż pozostaje parking na górze Srđ i zjazd kolejką do miasta. Co prawda przy 4 osobach robi się drogo, ale widoki z góry są według mnie tego warte - a parking darmowy.
maciek_apo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_apo » 22.07.2024 12:42

Najtańszy parking ogólnodostępny jaki udało mi się znaleźć jest tutaj Grand Parking Dubrovnik gdzie cena wynosi 3 eur/h: https://maps.app.goo.gl/RwqAgmZxxPec45Q86
Jest jeszcze tańszy parking przy szpitalu Opca Bolnica, ale na innych blachach niż Chorwackie trzeba się liczyć z mandatem, bo tam niby tylko dla odwiedzających szpital...
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 21.03.2025 09:06

Czy w lipcu znajdę jakiś parking bliżej starego miasta niż - Garaža IIijina Glavica - https://maps.app.goo.gl/haxqrEgZUsVWXjc66 na którym będzie miejsce ok. godz. 15-16?
Korzystał ktoś na tym parkingu z płatności Bmove?
Baldini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Baldini » 21.03.2025 11:26

Akurat z tego parkingu nie korzystałem. Ale w innych miejscowościach Bmove działało świetnie. Polecam tę apkę. Koniec z biletami i parkomatami. W każdej chwili możesz przedłużyć parkowanie bez fizycznego powrotu na parking :) Na plus jest jeszcze, że możesz wybrać sobie parking tańszy lub droższy, zależnie od strefy parkowania. Minus to taki, ze nie wszystkie parkingi w miastach współpracują z Bmove.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2025 12:01

z parkingami w Dubrowniku zawsze był problem i zawsze było drogo. więc trzeba uważać i trochę poszukać nawet w necie.......
chyba najdroższy jaki znam parking do tak zwany "Parkeer Oude Stad" na ulicy Baltazara Bogiśića. Parking ma co prawda mnóstwo miejsca i szerokie wręcz wielkie miejsca parkingowe jednak cena poraża bo to 7-8 eurosima za godzinę.....................
w sumie jest blisko starego miasta i schodzi się od niego po schodach między starymi kamienicami wprost na mury Dubrownika.
jednak czy warto sami zdecydujcie. mnie nie chce się latać i szukać więc jak jestem w Dubrowniku tutaj parkuję. :glupek:
ps. ktoś wcześniej już chyba wspominał o tej "dziupli" :mg: :mg: :mg:
AlbatrosPoland
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlbatrosPoland » 21.03.2025 17:12

Witam z Bydgoszczy.
Nocowałem w Bośni, pod Trebinie, bo wyszło masakrycznie ;-) taniej, niż w Dubrowniku. Nawet odliczając dojazd. Ale, nie o tym. Wstaliśmy rano i w Dubrowniku byliśmy na 8 rano... Parking był ten:
https://maps.app.goo.gl/oC4kxYTj7ETWaRhh8
Wychodzę z założenia, że nie ma się co bawić w oszczędzanie, kosztem dreptania przez miasto, wśród sznura samochodów i autokarów turystycznych...
O 8 rano miejsca do wyboru, do koloru. Doskonała miejscówka na stare miasto, mury i kolejkę na szczyt. Płatność kartą. Wyszło 6 "ełro" za godzinę, czy jakoś tak. Nie ma dojazdu od ulicy Zagrebacka!!!
Pozdrawiam z Bydgoszczy.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 21.03.2025 18:32

AlbatrosPoland napisał(a):Witam z Bydgoszczy.
Nocowałem w Bośni, pod Trebinie, bo wyszło masakrycznie ;-) taniej, niż w Dubrowniku. Nawet odliczając dojazd. Ale, nie o tym. Wstaliśmy rano i w Dubrowniku byliśmy na 8 rano... Parking był ten:
https://maps.app.goo.gl/oC4kxYTj7ETWaRhh8
Wychodzę z założenia, że nie ma się co bawić w oszczędzanie, kosztem dreptania przez miasto, wśród sznura samochodów i autokarów turystycznych...
O 8 rano miejsca do wyboru, do koloru. Doskonała miejscówka na stare miasto, mury i kolejkę na szczyt. Płatność kartą. Wyszło 6 "ełro" za godzinę, czy jakoś tak. Nie ma dojazdu od ulicy Zagrebacka!!!
Pozdrawiam z Bydgoszczy.

Skoro w planach i tak masz wjazd i zjazd kolejką, to po co w ogóle wjeżdżać do miasta i płacić, skoro przy górnej stacji masz parking za darmo?
Tym bardziej jadąc od Trebinje, bo to z tamtej strony jest wjazd na Bosankę i Srđ - można nawet nie wjeżdżać na Jadrankę, bo jest skrót od Brgat
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 26.03.2025 14:43

coglin napisał(a):Czy w lipcu znajdę jakiś parking bliżej starego miasta niż - Garaža IIijina Glavica - https://maps.app.goo.gl/haxqrEgZUsVWXjc66 na którym będzie miejsce ok. godz. 15-16?

O ile nic się nie zmieniło to parking kosztuje 7euro/h, ale coś za coś - blisko starówki.
Jak chcesz taniej, szukaj 3 strefy, 15-20 minut spacerkiem i będziesz za murami :)
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 03.04.2025 08:07

yarko2000 napisał(a):
coglin napisał(a):Czy w lipcu znajdę jakiś parking bliżej starego miasta niż - Garaža IIijina Glavica - https://maps.app.goo.gl/haxqrEgZUsVWXjc66 na którym będzie miejsce ok. godz. 15-16?

O ile nic się nie zmieniło to parking kosztuje 7euro/h, ale coś za coś - blisko starówki.
Jak chcesz taniej, szukaj 3 strefy, 15-20 minut spacerkiem i będziesz za murami :)

Wole bliżej. Wiadomo, że nie będzie tanio.
Zobaczymy jakie ceny będą w sezonie, bo na razie na stronie: 3 eu/h, z Bmove 2,50.

Jadąc do Dubrovnika przez most i Pelješac można się nadziać na sieć komórkową z BiH?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 03.04.2025 10:01

Jadąc do Dubrovnika przez most i Pelješac można się nadziać na sieć komórkową z BiH?

Nigdy mi się to nie przydarzyło. Chcesz się mimo wszystko zabezpieczyć, wyłącz przesył danych.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 03.04.2025 14:11

coglin napisał(a):
yarko2000 napisał(a):

Wole bliżej. Wiadomo, że nie będzie tanio.
Zobaczymy jakie ceny będą w sezonie, bo na razie na stronie: 3 eu/h, z Bmove 2,50.

Nie ma szans, tym bardziej jeśli telefon będzie zalogowany w chorwackiej sieci, która w tamtych okolicach zawsze będzie mocniejsza.

Mnie złapało tylko raz bośniacką sieć, jak wracałem z Trebinje i na granicy w Brgat trochę za szybko włączyłem dane - o kilka sekund za szybko. I te kilka sekund kosztowało mnie 85 zł.

Ale to było na przejściu granicznym. Na Jadrance w okolicach Dubrovnika to nierealne.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.04.2025 15:01

Marlowe1994 napisał(a):

Nigdy mi się to nie przydarzyło. Chcesz się mimo wszystko zabezpieczyć, wyłącz przesył danych.

Też mi się to nigdy nie zdarzyło, a na przełomie grudnia i stycznia spędziliśmy w Dubrowniku 9 dni. Siłą rzeczy, dużo kręciliśmy się po okolicy.

O parkingach niestety niewiele mogę powiedzieć, bo mieliśmy miejsce parkingowe pod apartmanem i do Starego Miasta docieraliśmy pieszo, ewentualnie autobusem.
AlbatrosPoland
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlbatrosPoland » 05.04.2025 13:22

Przestrzegam:
Będąc w Dubrowniku, na wysokości starego miasta, żona zadzwoniła do mamy i sprawdziła chwilę mapy. Wyrąbało jej całą kartę telefoniczną. Nadajnik z Bośni był silniejszy.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 05.04.2025 21:26

AlbatrosPoland napisał(a):Przestrzegam:
Będąc w Dubrowniku, na wysokości starego miasta, żona zadzwoniła do mamy i sprawdziła chwilę mapy. Wyrąbało jej całą kartę telefoniczną. Nadajnik z Bośni był silniejszy.

Brzmi nieprawdopodobnie.
AlbatrosPoland
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlbatrosPoland » 05.04.2025 22:14

Marlowe1994 napisał(a):
AlbatrosPoland napisał(a):Przestrzegam:

Brzmi nieprawdopodobnie.

Brzmi nieprawdopodobnie, ale to prawda. Pamiętamy, kiedy żona dzwoniła. Była złożona reklamacja, ale odrzucona. Odrzucona, bo podano nam godzinę, kiedy było dzwonione, zresztą miły Pan, od razu stwierdził, że połączenie było wykonane z Bośni... Nawet pamiętam, że sprawdzała wyświetlacz. Był chorwacki operator, ale przełączył się na bośniacki przekazior.
W/w to 30/07/2024, także w miarę świeża sprawa. Zresztą do granicy w linii prostej, to niecałe 5k, także przy niekorzystnych wiatrach...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Parkingi w Dubrovniku - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone