Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT - Jakim autkiem do CRO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2018 19:26

endryu napisał(a):Śmieje się serwis, że są "jelenie" a płacze właściciel auta, że dał się wrobić w long live :!:

Najgorsze jest to, że sami pracownicy serwisów tego nie ukrywają.
lukasz22i napisał(a):Awaryjność...? Brak!

To samo twierdzi znajomy rzeczoznawca, który też jeździ francuzami.
greenrs napisał(a):pomykałem bezawaryjnie jednym z fiatów (podobno też badziew straszny).

Też miałem Fiata i zero awarii mimo, że dość wysłużony był. A nowe Tipo bardzo ładne.
Farstone napisał(a):Słyszałem opinie, że akurat ten silnik mimo, że 3 cylindrowy, ogólnie wyszydzany przez dużą liczbę kierowców

Wyszydzane przez golfiarzy, że silnik od kosiarki do trawy ale przecież VW tez produkował silniki 3-cylindrowe 1.2, które miały być na śmietnik. Poczciwa Polówka mojej zony z tym silnikiem już 250 tys. km ma i nikt nie narzeka, że od kosiarki.
Francuskie silniki 1.2 Pure Tech i Tce nie za nic zbierają nagrody, to bardzo udane jednostki a zwolennikami niemców, którzy sie z nich smieją nie ma co sie przejmować. Jechałem na próbę Peugeotem 3008 z tym silnikiem i bardzo mnie zaskoczył. Tak w ogóle to piękne auto.
anakin napisał(a):Te auta nie wytrzymają nawet 150 tys. i będą za kilka lat sprzedawane za bezcen.

Wytrzymają bo juz teraz pełno jest egzemplarzy z takimi przebiegami ;)
marcel232 napisał(a):Co będzie z autem/silnikiem dalej to już nie mój interes.

Otóż to a ja nie życzę nikomu zakupu tego samochodu. Sam mam samochody w leasingu ale dbam o nie, ja tak zresztą mam. Chętnie po zakończeniu leasingu kupuje ode mnie samochody pewien handlarz z Wałbrzycha bo wie od kogo kupuje i nie musi sie bać odsprzedając ten samochód komu innemu.
sito_zabrze napisał(a):U nas jest jakaś dziwna moda na diesle....

A jakże, ja ich zaś nie znoszę i całe życie jeżdżę benzyniakami...diesla nigdy nie kupie i to jest pewne. Roczne moje przebiegi to 25 - 30 tys. km.
boboo napisał(a):30 nie robię, ale zalecane 20 przekraczam.

Tylko pogratulować szczęścia.
sito_zabrze napisał(a):Zepsuje sie fiat albo reno = badziew. Zepsuje się audi lub vw tdi = cisza. Zrobie remont i kolejne 0,5 mln km do przejechania.... :mrgreen:

Trafiłeś w sedno. Fiat, francuz do dupy a w przypadku niemca po prostu trafił sie wadliwy egzemplarz :D
Tylko coś sporo tych wadliwych egzemplarzy ;)

No i mam słabość ostatnio do Focusów ;)
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 05.06.2018 19:40

Tylko gulf w tedeiku, w skórze i w klimie, obowiązkowo na ksenonach!
I zapamiętajcie sobie raz na zawsze!!! TDI nie spała paliwa tylko je produkujeeee!
:)
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 05.06.2018 19:55

Witam,
Nie ma to jak Toyota Avensis i to silnik benzynowy...
a z innych aut to tylko "124" nie zawodne ponad "bańkę" przelatałem.. no i BMW..starsze modele np. E39-528 silnik M52 nie do za....
Wszystko zależy od właściciela.....jak się dba tak się ma.... :hut:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.