.
O Rzymie jest na forum kilka relacji, ale ja też chcę dołożyć swoje trzy grosze.
Zapraszam więc chętnych na moją relację z tego niesamowitego miasta.
Na zachętę foto zajawka.
.png)
.png)
tony montana napisał(a):Czy już pobieraja opłaty za Di Trevi?
.png)
.png)
.Miło mi, że się zapisałaś. Ciekawa byłam, czy tu zajrzysz, bo do innych moich relacji Cię nie ciągnie.mysza73 napisał(a):Ja się zapisuję, bo dawno tam nie byłam![]()
Ja na powrót do Rzymu czekałam dziewięć lat. Dla jednych długo, dla innych krótko. Ale 24 lata robią wrażenie. Ciekawe, czy kiedyś uda Ci się wybrać ponownie do Rzymu.maslinka napisał(a):Ja tam naprawdę dawno nie byłam - 24 lata(i to był drugi raz). Co roku się wybieram i jakoś nie wychodzi
maslinka napisał(a):Piękna zajawka, Gosiu![]()
Dziękitony montana napisał(a):Super zdjęcia!
Pobierają 2 €.tony montana napisał(a):Czy już pobieraja opłaty za Di Trevi?
Wiem, wiem. Ale nie oglądaliśmy jej z tej perspektywy.majkik75 napisał(a):Ale wiecie (wszyscy), że można o wiele fajniej zobaczyć Di Trevi? Wiecie prawda? Prawda???![]()
![]()
https://www.instagram.com/reel/C7BmJnmsR3T/
Mam nadzieję, że moje doświadczenia Ci się przydadzą.te kiero napisał(a):Jestem obowiązkowo, bo to już za pół roku.
Co prawda my będziemy połowę czasu co tutaj, ale pewnie nie ogarnę nawet 1/10 tego co będzie pokazane, ale liczę jak zawsze na praktyczne podpowiadajki, a i może mi coś szczególnego w oko mi się trafi.
Zabytki się nie zmieniły. Może tylko ich otoczenie wygląda trochę inaczej.Mikromir napisał(a):Biorąc pod uwagę, że ostatnio widziałam Rzym na żywo w latach 90-tych minionego stulecia, to dla mnie kierunek prawie jak nowy![]()
.png)
.png)
.png)
.png)
Fajnie, że potwierdziłeś, bo już myślałam, że coś źle robię.te kiero napisał(a):Potwierdzam info o trudności z zalogowaniem się na niektóre oficjalki głównych atrakcji, jedynie Muzea Vatykańskie na pewno bez problemu.
Wcale Ci się nie dziwię. Z szukania kwater w Rzymie można by napisać osobny poradnikte kiero napisał(a):U mnie już klepnięty hotel z możliwością odwołania, ale już mi się nie chce szukać czegoś innego. Zajęło mi to sporo czasu.
. To chyba Rzym jest tylko przerywnikiem na dłuższej trasie ?.te kiero napisał(a):Tylko my będziemy tam autem.
Fajnie, że dołączyłeś. Planując moje trasy trochę ściągnęłam z Twojej relacji.Dawigs napisał(a):Miło będzie zobaczyć miejsca, które widziałem w ubiegłym roku ale też zajrzeć tam gdzie nie byłem.
Co się odwlecze, to nie uciecze.piekara114 napisał(a):Rzym będzie kiedyś...kiedy to nie wiem, choć była przez chwilę opcja, że z Gosią gdzieś się miniemy.... ale ceny noclegów dla 2 osób mnie odstraszyły... Rzym musi poczekać jeszcze....
Chyba nie tylko Tobie się to nie podoba. Ja też nie lubię tak daleko wybiegać z planowaniem, ale niestety obecnie jak chce się zobaczyć bardzo atrakcyjne miejsca, to trzeba się poświęcić. Mnie bardziej niż zastanawianie się nad tym, czy danego dnia będzie ochota na zwiedzanie, dręczy myśl, czy danego dnia będzie odpowiednia pogoda na zwiedzanie. Bo jeśli wchodzenie do wnętrz muzeów nie wymaga ładnej pogody, to już wędrowanie w deszczu po Forum Romanum, Palatynie i Koloseum, do udanych nie będzie należało.piekara114 napisał(a):Jak mi się nie podoba ta konieczność kupowania wejściówek na tyle czasu do przodu... Odbiera to wyjazdom pewnej spontaniczności, trzeba wtedy zwiedzać z kalendarzem w ręku, a skąd można wiedzieć 2 miesiące przed na co będzie ochota i chęci w środę 25 marca o 13tej?
Proszę bardzo. Może kiedyś będziesz miała okazję skorzystać z tych informacji.piekara114 napisał(a):Dzięki za precyzyjne info o biletach
.png)
Gdy jechaliśmy jeszcze przez teren Czech Grzesiek napisał do mnie zadając pytanie, czy jesteśmy zainteresowani wyjazdem do Rzymu w marcu 2026.