napisał(a) pasażer » 06.11.2008 15:47
JacYamaha napisał(a):Rozumiem pytanie-wywiad ważna rzecz ale najważniejsza to jak się dba o pojazd (każdy).
100% racji. Jednemu da sie syrenkę i będzie nią śmigał 15lat, a inny Toyotę wykończy w rok.
alessandro1977 ja miałem dwa CC 700. Żadnej rdzy! Zapychała sie tylko dysza wolnych obrotów, no ale śrubokręt, igiełka czy zdmuchnięcie paproszka i dalej śmigał.
W drugim 13letnim CC700 wymieniałem w silniku tylko świece i olej i jazda, raz rozrząd. Miał 114tys. km jak go sprzedawałem i wyglądał jak z salonu, bo poprzedni właściciel jak deszcz padał to nie wyjeżdżał.
Ale od tych strach dziadków też nie zawsze dobrze kupić, bo z zewnątrz dbają, a silnik jak odpala to nic nie robią.
Norma w CC to szybko zapieczone linki ręcznego obojętnie jaką by nie kupił, więc moje CC ręcznego nigdy nie miały
Teraz mam VW i co moge powiedzieć to to, iż w każdym golfiaku III termostat jest czy bedzie do wymiany, ale to kilka groszy koszt. Ogólnie jeżeli już coś trzeba wymienić to części tanie i szybka robocizna. Może też dla mojego mechanika - maniaka VW, który naprawia ciężarowe, ale jak ma Opla robić to kręci, że nie ma czasu na niego