Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 06.11.2008 10:46

Rysio napisał(a): Gdzie te Passaty, Mietki, Beemy i Volva co przy autostradzie w Cro z otwartymi klapami stoją. Nawet w tym roku spotkałem lawetę w Cro na krakowskich numerach, co taszczyła pikną Carrerkę na grzbiecie też na KR tablicach. Się była zepsuła znaczy się i nie ma zlituj :)

A mówią że: "Ford gówno wart, fiat jego brat, a opel ich swat"
Ja bym zmienił na "Mietek ich swat" :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2008 10:48

Tak dla równowagi to tylko wspomnę, że i ja widziałem 2 rozkraczone Ople w Cro...jeden na niemieckich numerach Opel Tigra przy zjeździe na Rijekę stał...drugiemu dymiło spod klapy pomiędzy Zadarem a Szybenikiem...to był Opel Zafira...nie mówię tego - uprzedzam przez zlośliwość tylko nawiązując do wątku... :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.11.2008 11:09

Pozdrowienia dla wszystkich zmotoryzowanych :D :papa:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 06.11.2008 11:15

Czy są auta, które się nie psują? Miejsce awarii nie ma żadnego znaczenia, no może tylko ze względu na ewentualne koszty naprawy, holowania.
Pozdrawiam
Rafał
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.11.2008 11:25

Alessandro, i właśnie na tym problem polega ... jak masz pecha ... :wink: Najpewniejsze auto gwarantujące dojechanie jakie miałem to był 126 p. Zestaw do kapitalki mieścił się w 1 reklamówce a kluczy potrzeba było 3 do rozebrania i poskładania nawet na parkingu. Niestety luksus przeważył nad zdrowym rozsądkiem :lool: teraz do roboty i w teren mam Favoritkę, nawet nie wiem z którego roku i z jakim przebiegiem, bo się licznik był zepsuł i stanął na 140 tyś :lool: Kluczy do naprawy potrzebnych 6 i części zdecydowanie więcej trzeba by nazbierać, ale mam normalne ogrzewanie na zimę i zdecydowanie ciszej a to cieszy :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2008 11:37

Ja z kolei jeździłem 5 lat Fiatem Cinquecento 900 cm...stukało, waliło z każdej strony, korozja widoczna na wszystkich elementach ale nigdy nie było sytuacji aby nie odpalił nawet przy - 20 stopni...nigdy mnie nie zawiódł a zanim go kupiłem też każdy mi go odradzał...sprzedałem go z żalem ale nowy właściciel po remoncie blacharki śmiga nim dalej a ma na liczniku 190 tys. km....dalej się nie psuje... :lol: ...po tym co napisałem - już nie będę czepiał się Opli... :oops: ....ale i tak wolę inne marki... :D
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 06.11.2008 11:39

No każdy z nas ma swoje ulubione marki samochodów jak nie z takich to innych powodów.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.11.2008 11:56

Nie ma się co sugerować marką-za każdym razem bezproblemowo dojechałem i wróciłem z HR i inszej Europy innym autem (Daewoo Tico, Fiat Siena, VW Golf III, Opel Astra II).
Rozumiem pytanie-wywiad ważna rzecz ale najważniejsza to jak się dba o pojazd (każdy).

Pozdrawiam
Jacek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.11.2008 11:59

Warto zwrocic uwagę na jeden aspekt.
Serwisowanie i przeglądy auta. Sprawdzenie i decyzja o wymianie podzespołów NA PRZEGLĄDZIE, a nie wymiana da drodze, w podrozy...
Lepiej przeciwdziałac stresom...
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 06.11.2008 15:47

JacYamaha napisał(a):Rozumiem pytanie-wywiad ważna rzecz ale najważniejsza to jak się dba o pojazd (każdy).

100% racji. Jednemu da sie syrenkę i będzie nią śmigał 15lat, a inny Toyotę wykończy w rok.

alessandro1977 ja miałem dwa CC 700. Żadnej rdzy! Zapychała sie tylko dysza wolnych obrotów, no ale śrubokręt, igiełka czy zdmuchnięcie paproszka i dalej śmigał.
W drugim 13letnim CC700 wymieniałem w silniku tylko świece i olej i jazda, raz rozrząd. Miał 114tys. km jak go sprzedawałem i wyglądał jak z salonu, bo poprzedni właściciel jak deszcz padał to nie wyjeżdżał.
Ale od tych strach dziadków też nie zawsze dobrze kupić, bo z zewnątrz dbają, a silnik jak odpala to nic nie robią.
Norma w CC to szybko zapieczone linki ręcznego obojętnie jaką by nie kupił, więc moje CC ręcznego nigdy nie miały :wink:

Teraz mam VW i co moge powiedzieć to to, iż w każdym golfiaku III termostat jest czy bedzie do wymiany, ale to kilka groszy koszt. Ogólnie jeżeli już coś trzeba wymienić to części tanie i szybka robocizna. Może też dla mojego mechanika - maniaka VW, który naprawia ciężarowe, ale jak ma Opla robić to kręci, że nie ma czasu na niego :lol: :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2008 16:15

Co do ręcznego w CC się zgodzę...w Vw termostat to normalka...ja u siebie tylko czujnik temperatury wymieniłem - koszt 30 zł a tak to tylko wymieniać olej, paliwo i jazda...ja z kolei mam Polo z 2003 roku...nie mam prawa narzekać bo autko pszczółka...
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 06.11.2008 22:33

O widzę przechodzimy na tematy serwisowe, ja wymieniłem ostatnio filtr powietrza koszt 65zł :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 07.11.2008 00:24

Aż 65zł? To co jeszcze do niego dawali? telewizor czy cuś? :lol:

I zmień przeciwpyłkowy! Zimno coraz bardziej i lepiej siedzieć w autku, bo można sobie coś przeziębić na zewnątrz :lol:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 07.11.2008 07:48

Nie tylko pudełko kartonowe :lol: , a przeciwpyłkowy już zmieniłem :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.11.2008 08:02

Radziu1974

Tak jak ktoś już wyżej pisał, nie powinno się mówić o marce lecz o danych egzemplarzu.
Kiedyś spytałem zaufanego mechesa, żeby mi powiedział (doradził), którą markę i jaki model warto kupić, a on na to, że nie poleci mi ani modelu ani marki, ale jeśli mu pokaże dany egzemplarz, to powie mi czy warto go kupić.

Myśmy mieli Opla (OmegęB) i złego słowa powiedzieć nie dam.
Z tym, że nasz egzemplarz był mocno zajeżdżony i założony miał do wielowtrysku zwykły gaz, co skończyło się padnięciem głowicy. Ale poza tym, to spoko. Części dostępne i nie drogie.

Vectrę ma sąsiad od 3 lat (z salonu) i po wstępnych kilku akcjach serwisowo-gwarancyjnych (coś tam wciąż padało od nowości), to od 3 lat mu jeździ bez problemowo i chłopak tylko leje i robi okresowe przeglądy...

My obecnie mamy Toyotę Previę. Miała być bezawaryjna i super-super (bo tak na forach piszą), a tymczasem co chwilę coś pada (mocno wytłuczony egzemplarz).

Jeśli używane autko kupujesz to tylko w salonie Opla lub od zaufanego właściciela.

pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone