napisał(a) mireks » 05.11.2008 18:17
FUX napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Nie lepiej Ci za te same pieniądze kupić coś innego niż Opel....Opel jest dobry ale kupiony w salonie...po 2 latach lepiej się go pozbyć...
Polecam prawdziwą Japonię, a nie masówkę robioną w Turcji, Anglii, etc.
Mazda, Subaru, itd.
Dla ścisłości Mazda już dłuższy czas jest produkowana w Europie {Holandia}.
Na dzień dzisiejszy w Japonii produkuje się tylko Subaru i Lexusa.
Jak tu któryś z kolegów napisał auta bezawaryjne skończyły się w 2000r.
Z tą tezą zgadzam się w 100%,i to jest święta prawda.
Ale wróćmy do tematu,jak wcześniej pisali przedmówcy silnik 1.9 diesel jest to konstrukcja fiatowska,jeden z lepszych silników diesla,ale co z tego że silnik lux jak elektronika nawala{komputery,moduły itd.}bez względu na markę samochodu.Wczoraj jechałem kolegi nowym Citroenem C5 w benzynie,aż się wystraszyłem tej elektroniki,dosłownie jeżdżący komputer i tak jest ze wszystkimi samochodami po 2004r.
U mnie w firmie dyrekcja ze trzy lata temu postanowiła obniżyć koszty transportowe a transport opierał się na samochodach Fiat i Renault, stwierdzili że zakupią Mercedesy Sprintery u Sobiesława Zasady,na dzień dzisiejszy umowa z Mercedesem się skończyła,Mercedesy się psuły częściej niż Fiaty i Renault,od stycznia będą tylko Fiaty ducato i doblo,osobowe służbowe Peugeot 407.
Firmy motoryzacyjne nie zarabiają na sprzedaży aut tylko na serwisie,jak jest gwarancja to jeszcze pół biedy,gorzej jak się skończy,płaci się jak za zboże np. pompowtryskiwacz orginalny 1500-2000zł,a potrzebne cztery{najczęściej}podruba za 600-800zł można kupić{po regeneracji},z kołami dwumasowymi już niektóre firmy sobie poradziły,ale też nie jest mały wydatek jak nawali{chodzi o diesla}.
Nic na to nie poradzimy technologia poszła tak do przodu że nie mamy wpływu na to czy chcemy czy nie.
Jeśli ten Opel jest ze sprawdzonych rąk i zadbany oraz ma korzystną cenę,myślę jest godny uwagi,decyzja należy do ciebie.pozdr.