Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radziu1974
Croentuzjasta
Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 04.11.2008 16:59

Witam.Nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłem wątek ale potrzebuję pomocy . Proszę o opinie o autku z tytułu tematu , może ktoś jeżdzi takim . Nie chodzi mi o wiadomości z internetu bo już chyba wszystko wyczytałem ,oczekuje raczej waszych spostrzezeń a moze zasłyszanych opini .
Dziekuję z góry za wszelką pomoc .
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 04.11.2008 17:20

Może tu Ci jeszcze pomogą Forum Opla
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.11.2008 17:36

Jeżdżę Vectrą C od 4lat.Trochę inną wersją bo z silnikiem benzynowym 1.8.Jestem z tego samochodu bardzo zadowolony.Przez te 4 lata nie miałem żadnych usterek.Leję paliwo,zmieniam olej,robię przeglądy i jadę dalej.Auto duże, wygodne,bezpieczne.Drogi trzyma się doskonale.Demonem szybkości nie jest,ale z wyprzedzaniem też nigdy nie miałem żadnych problemów.Jedynym mankamentem,przynajmmniej dla mnie jest słaba widoczność do tyłu i związane z tym niejakie trudności w parkowaniu :D .
Gdybyś miał jakieś konkretne pytania to wal śmiało :D :D
:papa:
Goniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniak » 04.11.2008 23:33

Nie wiem jak szybko musisz się zdecydować na to auto, bo mój szwagier ma Vectrę z tym silnikiem jakąś 2-3 letnią i będę się z nim widziała w najbliższych dniach to mogę wypytać. :)
radziu1974
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 05.11.2008 12:04

Będę bardzo wdzięczny . Nie muszę sie decydować JUŻ - mogę poczekać z tydzień.
radziu1974
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 05.11.2008 12:10

wojan napisał(a):Jeżdżę Vectrą C od 4lat.Trochę inną wersją bo z silnikiem benzynowym 1.8.Jestem z tego samochodu bardzo zadowolony.Przez te 4 lata nie miałem żadnych usterek.Leję paliwo,zmieniam olej,robię przeglądy i jadę dalej.Auto duże, wygodne,bezpieczne.Drogi trzyma się doskonale.Demonem szybkości nie jest,ale z wyprzedzaniem też nigdy nie miałem żadnych problemów.Jedynym mankamentem,przynajmmniej dla mnie jest słaba widoczność do tyłu i związane z tym niejakie trudności w parkowaniu :D .
Gdybyś miał jakieś konkretne pytania to wal śmiało :D :D

Dziękuję za odzew - mam małe pytanko jak dużo masz elektroniki i czy działa bez zastrzeżeń . W tym autku które mnie interesuje jest multimedialna (chyba tak się nazywa )kierownica , duży komputer , kontrola trakcji i parę innych "ustrojstw" elektronicznych i właśnie o awaryjność tych urządzeń się obawiam . A Ty masz wersję kombi czy sedan (zawsze miałem duży bagażnik i nie wiem czy zmieszczę się w sedanie - chodzi oczywiście o wyjazdy do Chorwacji :lol: )
Pozdrawiam
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 05.11.2008 12:32

Ja mogę powiedzieć na temat Vectry C 1,9 CDTI Kombi tylko tyle że od 2006 roku kiedy ja zakupiłem wszystko działa bez zarzutu.Nie mam żadnych problemów z samochodzikiem.Na temat pojemności sedana ktoś pewnie się wypowie a ja mogę powiedzieć że w pięć osób pakuję się w kombi bez żadnego problemu lecz nie jest to reguła.Spotykałem ludzi w Cro z boksem na dachu bo kombi było małe :wink: Spalanie na codzień to średnia z komputra 8,2 (95% miasto i korki :cry: )Autko duże,cięzkie więc fajnie trzyma się drogi.W kombiku czujniki cofania bardzo przydatne. :wink: Po dwóch latach używania najwięcej ,,problemów''sprawiło mi wymienienie żarówki świateł mijania (lewa) tragedia no chyba że masz małą rączkę :wink: Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.Pozdrawiam Krzysztof
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.11.2008 12:43

Nie lepiej Ci za te same pieniądze kupić coś innego niż Opel....Opel jest dobry ale kupiony w salonie...po 2 latach lepiej się go pozbyć...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.11.2008 12:59

alessandro1977 napisał(a):Nie lepiej Ci za te same pieniądze kupić coś innego niż Opel....Opel jest dobry ale kupiony w salonie...po 2 latach lepiej się go pozbyć...

Jak się narażać "Oplowcom" to razem :twisted: a co :?: :lol:
Właśnie i tu bym Ci polecił Hyundaia I30 :D Mam jego poprzednika (Lantrę) już 8 lat (143kkm przebiegu), jestem jego pierwszym właścicielem i sprawuje się bez zarzutu :D, a nawet jeśli mu coś dolega to sygnalizuje to baaaardzo długo i jeszcze mi na drodze się nie "rozkraczył" :P

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Opli :papa: ;)

P.S. Hyundaia wybrałem dlatego, że miałem poprzedniego z przebiegiem 0,5 mln km :D i też jeździł :P bez zarzutu, ale przyszedł czas, żeby kupić coś większego - tamten to był Excel w wersji amerykańskiej odpowiednik Accenta ;) ewentualnie teraz I20 ;)

P.S. 2 ale większość tu obecnych się ze mną zgodzi, że kupić samochód to nie sztuka ;) sztuką jest znaleźć serwis, który go będzie serwisował skutecznie i w miarę niedrogo a ja taki mam :D

Ostatnio edytowano 05.11.2008 13:29 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.11.2008 13:11

alessandro1977 napisał(a):Nie lepiej Ci za te same pieniądze kupić coś innego niż Opel....Opel jest dobry ale kupiony w salonie...po 2 latach lepiej się go pozbyć...

Polecam prawdziwą Japonię, a nie masówkę robioną w Turcji, Anglii, etc.
Mazda, Subaru, itd.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.11.2008 13:21

Leszek, FUX...dzięki za wsparcie...zacząłem kontrę i zdawałem sobie sprawę z tego, że się narażę ale niestety Opel to nie jest dobre rozwiązanie....zarówno ja jak i osoby z mojej rodziny i znajomych nie są zachwyceni Oplem i chyba nikt nie powie, że wszyscy może trafili na trefny model... nigdy w każdym razie nie polecę nikomu Opla ale oczywiście ten kto wydaje pieniądze sam dokonuje wyboru...również pozdrawiam użytkowników Opli...

PS. Mój znajomy elektromechanik, który ma dużo klientów - posiadaczy Opli także odradza tę markę... :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.11.2008 13:32

Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 05.11.2008 13:34

Hej i zejdziemy z tematu bo każdy będzie chwalił swoje :lol: a tak poważnie to dobre samochody skończyły się z rokiem 2000 teraz producenci są nastawieni na serwisowanie.

W przypadku opla podpięcie do komputera tylko przy pomocy TECH2 żeby zmienić coś w konfiguracji. Niczym innym tego nie zrobisz. Sillnik 1.9 cdti tylko, która wersja 120 czy 150 konna? (obydwa włoskie)

Na drodze podczas jazdy i prowadzenia samochód perfekcyjnie się zachowuje. To nie mały pasat czy audi - naprawdę lepiej się jedzie vectra c.

Co do największej bolączki tego samochodu to niestety elektromechaniczna pompa wspomagania - pada samoistnie i nic na to nie ma wpływu - dokładnie to sterowanie silniczkiem bez szczotkowym w tej pompie ( sprytnie zrobione żeby nie rozebrać :) i czasem nie naprawić), oraz tylne zawieszenie (banany) co objawia się ząbkowaniem opony. (sprawdzisz to kładąc rękę na oponie i przesuwając ja w przeciwną stronę do kierunku toczenia) będzie wyczuwalne coś w rodzaju ząbków - trudno określić odczucie ale po prostu będzie tak jak by zahaczała dłoń o protektor ( innych samochodów też się to tyczy, które mają zawieszenie wielowahaczowe )

Z czystym sumieniem jak bym miał kupować ponownie auto to by była vectra c. Komfort nie porównywalny w tej klasie samochodu. Tylko trzeba trafić na dobry egzemplarz. Do każdego auta trzeba dokładać - nie widziałem takiego żeby jeździć 10 lat i nie dołożyć. Pozdrawiam.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 05.11.2008 13:40

radziu1974 napisał(a):Dziekuję z góry za wszelką pomoc .

1.9 CDTI (150 KM) to fiatowski silnik Multijet. Ma opinie jednego z najlepszych turbodiesli, jakie powstały.
Opakowanie do niego... Hmmm, Opel. Nie miałem z nim styczności, w rodzinie jest dokładnie takie same auto, opinie o nim są średnie. Wrażliwa elektryka, jej naprawy kosztowne. Przy kupnie warto dokładnie przebadać turbinę i koło dwumasowe, które z uwagi na stosunkowo wysoką moc lubi wykonać pad.

Pozdrawiam
Rafał
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 05.11.2008 13:44

Jeżeli chodzi o mnie to zdania nie zmienię.Vectrą B kombi zrobiłem 150 tyś w siedem lat i teraz dwa lata posuwa u szwagra :wink: Zero problemów więc i nowy tez vectra.Są gusta i guściki każdy kupuje co mu się podoba i na co go stać.Może twoi znajomi mieli pecha :?: :wink: Nie mam zamiaru zaglądać na to czym kto jeździ ale tak na marginesie firmowy Atos córki to kompletna porażka.Jeżeli traficie na ,,złom'' to i merc będzie stał na serwisie :wink: [/b]
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone