Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 10:38

Luki78...to żadne stereotypy ale fakt...co do Forda aż takich uprzedzeń nie mam ale Ople to padaczki jakich mało...sam nie jeździłem bo nigdy nie kupiłbym czegoś takiego ale wystarczy mi to, że w rodzinie mają Opla, znajomi i sąsiad, który wczoraj się go pozbył...
Co do stereotypów - myślę, że bardziej dotyczą Fiatów - sam go nie mam ale dużo osób chwali sobie te samochody.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 10:47

alessandro1977 napisał(a):ale fakt...co do Forda aż takich uprzedzeń nie mam ale Ople to padaczki

Ford gówno wort, a Fiat jego brat. :D :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 11:04

No to tym sposobem mamy 3 padaczki :
1. Opel
2. Ford
3. Fiat
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 31.12.2010 11:32

1. Opel
2. Ford
3. Fiat
4. Renault
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.12.2010 11:44

alessandro1977 napisał(a):...ale Ople to padaczki jakich mało...sam nie jeździłem bo nigdy nie kupiłbym czegoś takiego ale wystarczy mi to, że w rodzinie mają Opla, znajomi i sąsiad, który wczoraj się go pozbył...
Co do stereotypów - myślę, że bardziej dotyczą Fiatów - sam go nie mam ale dużo osób chwali sobie te samochody.

Widzisz nie masz a padaczkę uprawiasz :roll: Mam Astrę z 2002 r z przebiegiem blisko 200tyś km i jedyną awarią jaką miałem to dziurawa chłodnica z klimy 2 lata temu po zimie. Sól w aluminium wyżarła dziurę i tyle.

Fiata też miałem, Punto Sporting się nazywał. W nim pieprzyło się wszystko co mogło się spieprzyć a może i więcej. Komputer, EGR, czujnik obrotów wału jakaś cewka, sonda lambda, wahacze, wydech, zbiornik paliwa, pompa paliwa, amortyzatory (zamarzły zimą auto miało wtedy 42 tyś km). O awariach typu przełączniki, elektryczne szyby czy łączniki stabilizatorów i żarówki (wymieniane z częstotliwością tankowania) nawet nie wspominam. Ciężko miałem trafić w moment żeby go sprzedać kiedy nie był popsuty. Nawet na giełdę balem się jechać (8 km) i sprzedałem z ogłoszenia gdzieś do Bielska. Nawet nie wiem czy dojechali nim do domu. Jak za nim zamknąłem bramę to powiedziałem sobie nigdy żaden Fiat przez tą bramę nie przejedzie :!: Nawet goście muszą zostawiać przy drodze :devil:

Co do rdzy na sąsiadowym Łoplu, to wiesz. Przywiózł facet auto z rajchu i wstawił do mechanika do klepania. Po tygodni mechanik dzwoni. Panie a jakie to auto było, bo 4 raz klepiemy i za każdym razem wiata przystankowa wychodzi. Albo: Panie łon nie bity :!: jak gom przywiózł, to mioł ino 2 ryski na dachu :!: ....

... taaaa, kufa ... od kół od pociągu...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.12.2010 11:49

Mam astrę II z 2001 z przebiegiem aktualnie 160 000.
Zero rdzy.
Psuje się jak każda inna marka jaką do tej pory miałem (WV, Daewoo, Fiat).
Chyba za bardzo generalizujesz.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 11:53

Nie tylko ja uprawiam padaczkę...głosów tego typu jest wiele a ja odświeżyłem wątek mając na uwadze opisaną przeze mnie sytuację...
Masz rację - nie mam Opla i nie będę miał - wolę każdy inny samochód...tak - wiem, że masz Opla bo widziałem Cię chyba przy nim w Orebiciu ( 2009 r. ) podobnie jak gościa ze złotej padaczki...też w Orebiciu w 2009 roku.
Ale, że akurat Wy będziecie bronić swoich to wcale mnie nie dziwi...zresztą nie miałem na celu prowokacji tylko stwierdzam fakt... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 11:54

Jacek S napisał(a):Mam astrę II z 2001 z przebiegiem aktualnie 160 000.
Zero rdzy.

Nie ja...to, że nie masz rdzy na Oplu z 2001 roku to faktycznie zastanawiające...trafił Ci się dobry egzemplarz...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 11:56

Jacek S napisał(a):Mam astrę II z 2001 z przebiegiem aktualnie 160 000.
Zero rdzy.

Sprzedawaj, zamykaj bramę i wyłącz komórkę, a połowę kasy ze sprzedaży przeznacz na adwokata, żeby się bronić przed tymi co go kupili. :D :D

Oprócz ww. aut dopisać należy Nissana (mam) :D
- też taki sam syf jak Ford, ŁOpel i Fiat. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2010 11:58

alessandro1977 napisał(a):zresztą nie miałem na celu prowokacji tylko stwierdzam fakt... :wink:

Miałeś, miałeś. :D :D
Przyznaj się że masz Adolfa w domu zielonego.
Dopisujemy AdolfWagona Polo - też rdza zżera ale od środka. :D
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 31.12.2010 12:03

Dotychczas jeżdziłem Hyundai Accentem, Honda Civic i dwiema Skodami (ostatnio Octawia). Bardzo pozytywnie oceniam Skody-szczególnie z silnikami diesla, gdyż równo przyspieszają w całym zakresie prędkości obrotowej silnika. Hyundai zbyt delikatny, a Hondą żle mi się jeździło bo silniki w tych samochodach "lubią" wysokie obroty-wtedy to Honda jest w żywiole :wink: Ja natomiast nie prefeuję takiego "gazowania"
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.12.2010 12:08

alessandro1977 napisał(a):...nie masz rdzy na Oplu z 2001 roku to faktycznie zastanawiające...trafił Ci się dobry egzemplarz...

Opel na blachy dawał 12 lat gwarancji.
Może sąsiad miał bitego i już nie oryginalne...
APIMA
Odkrywca
Moja historia motoryzacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) APIMA » 31.12.2010 12:24

Opel Astra, sedan, 1,4 benzyna - blachy 100% OK, dwie awarie silnika uniemożliwiające dalszą jazdę (elektronika), pukała i skrzypiała, miałem do 160 000 km:(

Toyota Corolla, liftback 1,4 benzyna - blachy 100% OK, sprzedałem przy 230 000 km bez jednej awarii :D

Opel Omega, kombi, 2,5 TD (silnik BMW) - blachy 90% OK, padł rozrząd podobno dożywotni bo łańcuch, części przez serwis BMW (kasa zabija), zdechła prądnica, turbina zjadała litry oleju i na końcówce woda znikała z chłodnicy, miałem do 250 000 km (dwa razy w Chorwacji była - sam nie wiem jak się nie bałem), a i skrzypiała koszmarnie.

Mitsubichi Colt, 1,6 benzyna - blachy 90% OK, i już dojechał do 160 000 km bez awarii.

Chrysler Grand Voyager 2,5 CRD - blachy 100% OK, na razie dojechał do 165 000 km w tym jedną Chorwację
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.12.2010 12:37

Ja tam słyszałem , że Fiatami to jeżdżą tylko pedały i zboki... Ale czy to prawda to nie wiem...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 31.12.2010 12:58

Bocian napisał(a):Ja tam słyszałem , że Fiatami to jeżdżą tylko pedały i zboki... Ale czy to prawda to nie wiem...

Qźwa żonie kupiłem Fiata!!
Jak się okaże zbokiem to w miarę ok, ale jak pedałem 8O :wink: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone