Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.01.2009 20:09

No właśnie, syn szuka auta w podobnej cenie, Volvo V70 też można trafić za tę kasę--co o takim rozwiązaniu myśleć :?: :?: :D
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 17.01.2009 20:41

Witam
Obecnie jeżdże Laguną II z 2003 roku 1. benzyna + LPG to jest kolejny samochód na gazie nigdy nie mialem problemów z gazem wiec nie wiem skad te opinie ale nieważne każdy jeździ co mu sie podoba uważam że nie ma aut bezawaryjnych chociaż do laguny jeszcze nic nie dołożyłem ja sobie cenie komfort niestety żaden niemiecki samochód nie dorówna komfortem francuzowi takie są fakty ale tak jak pisałem opinie są różne w 2008 roku przejazd do chorwacji na gazie spalanie 9 litrów LPG 16 godzin 1300 kilometrów gaz w cro 1,65 litr kalkulacja prosta żadnych problemów z podjazdami pod górki dodam że po przejechaniu ciągłym ( małe przerwy na tankowanie) wysiadłem i nic żadnego zmęczenia miałem kiedyś astre i po przejechanu 550 km nad nasze morze myślałem że plecy mi odpadną. Oczywiście jeden lubi rybki a drugi pi..... :) ja poprostu cenie sobie komfort.
Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.01.2009 21:12

Może się trochę czepiam, ale zrozumiałem tylko--komfort. Reszta to bełkot interpunkcyjny.
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 17.01.2009 22:15

Dokładnie chyba sie czepiasz nie kończyłem polonistyki i nie zwracam uwagi na interpunkcję.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.01.2009 22:23

Nie trzeba kończyć polonistyki, by być zrozumiałym dla ogółu, wystarczy kilka klas i chęć pisania "nieolewającego".
Warto też, przed pisaniem, zapoznać się z regulaminem forum. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2009 08:55

hmmmm i ja dorzucę swoje trzy grosze.. Mamy w firmie francuza-Peugeot 406 z silnikiem 2litrowym,diesel no i hdi. Cóż mogę powiedzieć..albo się taki trafił albo to wszystko zasługa eksploatacji. Na czas wymieniany olej, dobrej marki, poza tym typowe naprawy eksploatacyjne. Ma najechane 380 000 km. Do tej pory wymieniane miał tylko sprzęgło (oczywiście klocki, tarcze też ale to normalne). Pali w trasie w granicach 6-6,5 litra oleju napędowego co na pełnym baku przekłada sie na jakieś 1100 kilometrów. Niestety zbliza się czas wymiany wtrysków a to niebagatelna kwota, coś chyba 1100 za jeden. Nie jestem fanem francuzów ale ten samochód mnie pozytywnie zaskoczył. Tylko ...niestety komfort jazdy taki sobie.... Kiepskie ,mało ergonomiczne siedzenia to ból tego samochodu, no i cena części z kosmosu...Może nie miałem tylu samochodów co poprzednicy piszący ale w tamtym roku zakupiłem Mitsubishi Space Runnera i powiem Wam że tak wygodnych foteli i widoczności może mu każdy samochód nawet z droższej półki pozazdrościć. No i najważniejsze że prysnął u mnie mit drogich japońskich części do samochodu.
O przygodach z Omegą pisałem wcześniej, niedługo następna wizyta na stacji bo znowu są problemy z gazem :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2010 20:22

Tak właśnie patrzyłem dzisiaj przez okno i zobaczyłem, że laweta zabiera sąsiada ŁOpla...okazało się, że oddaje go jakiemuś mechanikowi za darmo bo patrzyć na ten syf nie może...Astra cała skorodowana i zsyfiała pod każdym kątem...brrr, nigdy tego samochodu...jeździ fiatem Punto, do którego łopla nawet nie porównuje...
Dobrze, że go oddał bo rdza z niego była zaraźliwa...dobrze, że mojego samochodu jeszcze nie dopadła...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2010 20:26

alessandro1977 napisał(a):Tak właśnie patrzyłam....

:lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2010 20:28

lubelski napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Tak właśnie patrzyłam....

:lool:

Ale cycuszki zakryłam... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2010 20:30

alessandro1977 napisał(a):Tak właśnie patrzyłem dzisiaj przez okno i zobaczyłem, że laweta zabiera sąsiada ŁOpla...okazało się, że oddaje go jakiemuś mechanikowi za darmo bo patrzyć na ten syf nie może...Astra cała skorodowana i zsyfiała pod każdym kątem...brrr, nigdy tego samochodu...jeździ fiatem Punto, do którego łopla nawet nie porównuje...
Dobrze, że go oddał bo rdza z niego była zaraźliwa...dobrze, że mojego samochodu jeszcze nie dopadła...

Aleksander :D odczep sie od łopli fajne fury co ty (przez małe t) chcesz, szybko się psują, cieszą mechaników bo na nich zarabiają, koniunktura w warsztatach dzięki łoplom jest, gospodarka się rozwija - KOCHAJMY ŁOPELKI. :D :D
Ostatnio edytowano 30.12.2010 20:30 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.12.2010 20:30

A o czym ten wątek, bo już się zagubiłem... :oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2010 20:32

O wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi :D :D :D

HP - zakmneli :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2010 20:32

Racja...łopelki napędzają naszą gospodarkę...

Wątek jest o samochodach...kiedyś na początku była dyskusja o tych padłach i przypomniało mi się...
luki78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luki78 » 30.12.2010 22:04

Dorzucę i swoje pięć groszy.Do kolegów Radziu1974 i Yaro .Różnica w wypowiedziach na temat Opli Fordów itp.samochodów w większości przypadków bardzo dobrych lub przynajmniej dobrych aut za swoją cenę wynika z tego że ktoś kto najwięcej narzeka i krytykuje prawdopodobnie nigdy takiego auta nie miał i nim nie jeżdził.Natomiast co się tyczy BMW to po prostu tych narzekaczy na nie nie stać.Według mnie BMW można raczej "tłumaczyć" jako Bardzo Mądry Wybór.Nie należy bezmyślnie ulegać debilnym stereotypom .Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.12.2010 07:14

luki78 napisał(a):Według mnie BMW można raczej "tłumaczyć" jako ...

... Będą Mnie Widzieć? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Opel Vectra C 2007r CDTI 1900 cm - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone