Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okrug Gornji - willa Sladic - opinie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 11.02.2011 12:38

Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów może powiedzieć coś na temat willi Sladić w miejscowości Okrug Gornji ( wyspa Ciovo). Proszę o wszystko co mozliwe - jacy włąscieciele, jak daleko do plaży, żwirowej czy kamienistej, jakie apartamenty, itp.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 13.02.2011 12:30

jedziecie z dziećmi? sama młodzież? czy też sami dorośli?
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 13.02.2011 21:51

Jedziemy w składzie 2 osoby dorosłe + kilkuletnie dziecko.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 17.02.2011 13:29

samej willi nie znam. ale w zeszłym roku spędziłem 10 dni w Okrugu - więc mogę się z Tobą podzielić moją opinią na temat tej miejscowości;-) o ile oczywiście to Cię interesuje. pozdrawiam;-)
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 17.02.2011 15:35

oczywiście, że jestem zaintersowany, proszę o wszystkie praktyczne rady oraz przydatne informacje na temat Okrug Gornji. Willa Sladic znajduje się nad zatoką Saldun, ul. Kobiak - może także wiesz gdzie jest ta ulica?
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 17.02.2011 16:07

nie wiem czy przeglądałeś sobie to forum - tu jest interesująca dyskusja pod linkiem forum/viewtopic.php?t=20747&postdays=0&postorder=asc&start=0 :lol:
miejscowość spokojna, sympatyczna, jak to na wyspie dużo pod górę;-)
ja plażowałem się po 2 stronie wyspy. polecam plażę Bocici.
poza tym co przeczytasz pod tym linkiem to chciałbym Ci zwrócić szczególną uwagę na 2 kwestie.
1. wąskie uliczki - bez składanych elektrycznie lusterek trudno się tam poruszać;-) a na dodatek trzeba spacerować pomiędzy ledwie mijającymi się autami! ja w zeszłym roku musiałem jeszcze korzystać z wózka dla mojego dziecka i takie spacery to był "horror".
2. przygotuj się na nocne wizyty komarów;-) bo na tej wyspie o dziwo grasują;-)
my w zeszłym roku czytaliśmy to forum, ale pomimo tego postanowiliśmy tam pojechać. 2 raz takiej decyzji na pewno nie podejmiemy;-)
ale Wam może się podobać.
bo i zadowolonych z pobytu na wyspie nie brakuje.
pozdrawiam :D
beata38
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata38 » 17.02.2011 21:39

My będziemy dokładnie w tej willi też z dziećmi i również nic o niej nie wiemy . W jakim terminie jedziecie? Może sie zgramy
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 18.02.2011 14:49

jedziemy w II dekadzie lipca, jeśli się znajomi zdecydują to dwoma samochodami, jeśli nie to jednym. Co do wariantu która drogą to do ustalenia jeszcze. A Wy?
beata38
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata38 » 18.02.2011 15:04

My jedziemy też dwoma samochodami, ale 23.06 wyjeżdżamy, więc sie miniemy. Jak coś dowiesz się ogólnie o tej willi to pisz. A co wiesz o terenie na, którym jest ta willa. Jak wyglada zatoka przy ,której leży?
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 21.02.2011 09:22

Jeśli jedziecie wcześniej, to po przyjeździe także napiszcie coś n temat w/w willi, otoczenia, gospodarzy. Z rozmowy z ludźmi którzy pośredniczyli w wynajmie w/w willi wynika że jest OK, schodząc do plaży ok 200-250 metrów, po stronie lewej jest łagodna plaża, po prawej trochę kamienista, z tzw występami. Gospodarze ponoś uprzejmi, willa czysta, parking i grill na terenie posesji. Wszystko zostanie zweryfikowane na miejscu. Przy rezerwacji korzystaliście z pośrednika? Umawiamy się że jeśli któs będzie miał więcej informacji na w/w temat to piszemy.
kris cy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris cy » 25.02.2011 19:07

Witam. Byłem w tamtym roku na wakacjach w tej willi i wrażenia mam dość dobre. Gospodarze Ok, można skorzystać z pomocy Polaka który jest tam cały czas, na plaży spoko, jest dużo barów z zimnym piwem, drinkami i jakimiś przekąskami. Jak my byliśmy to nie można było korzystać z grila.
Jeżeli chodzi o uliczki to nie są aż tak wąskie ja moim land cruiserem mieściłem się spokojnie. Idąc na plaże jest ok bo jest z górki, gorzej z powrotem ale do się wytrzymać, no i strasznie dużo aut a idąc na plaże trzeba przejść przez ulice. Jeśli chodzi o komary to powiem strzeże ja ich tam nie zauważyłem. Nie kupujcie od gospodarza wina bo jest nie dobre.
Jak macie jakieś pytania to piszcie spróbuję odpowiedzieć.
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 25.02.2011 21:43

Witam
Skąd mieliście namiary na te wille?
Czy apartamenty sa zadbane? nowe? czy po remoncie? duże? z widokiem na morze? parking ogrodzony na terenie posesji? czy podejście bardzo strome? Jak daleko do plaży? Plaża kamienista? drobny czy grubszy kamień?łagodne zejście do morza ( ze względu na dzieci)?. Czy w apartamentach jest klima bez ograniczeń? lodówka dośc duża czy tylko namiastka lodówki? czy w apartamentach są parasole? jak duże są tarasy? czy gospodarze mieszkają na miejscu czy tylko zagladają czasem? łatwo tarfić pod wskazany adres? Daleko do sklepu/knajpki? Gdzie warto sie zaopatrywać w art spożywcze? Będę wdzięczna za wszelkie inne rady i spostrzeżenia dptyczące willi Sladic oraz okolicy.
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 01.06.2011 12:41

odświeżam temat
ozujsko
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozujsko » 11.01.2012 21:40

I jak był ktoś w tej willi sladic?? Napiszcie :-)
Iv.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iv. » 11.02.2012 18:33

Witam..byłam w willi Sladic..Apartamenty bardzo fajne..dosyć duże..Gospodarze bardzo mili...
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone