jkarB12 napisał(a):Dzięki, pytałem bo wg. planu jest tam coś wzdłuż plaży, od Sreberno do prawie Soline.
To wzdłuż plaży to deptak dla spacerowiczów
.png)
wojan napisał(a):jkarB12 napisał(a):Dzięki, pytałem bo wg. planu jest tam coś wzdłuż plaży, od Sreberno do prawie Soline.
To wzdłuż plaży to deptak dla spacerowiczówi rowerem za bardzo nie ma tam gdzie pojeździć ...
.png)
Raul73 napisał(a):To ja się pozwolę podpiąć pod temat i pytania koleżanki, jako że już planuję kolejny wyjazd (chociaż dopiero wróciłem z tegorocznego - ale ja już tak mam) - i również biorę pod uwagę rejony Dubrownika.
Zależy mi na miejscowości większej - żeby było sporo ludzi, dużo knajpek i sklepów otwartych do późna i wieczorny gwar (może być nawet tłok). Z Google Earth wychodzi mi również, że najlepszy będzie Cavtat, ale....
czy tam są w ogóle jakieś normalne plaże z drobnymi kamykami? Czy same skały i beton?
.png)
Chavele napisał(a):wojan czy należy rozumieć, że ze Srebreno do ok Soline jest jakieś 1,5-2km?
Chavele napisał(a):a czy w okolicach Dubrovnika i Zupy można jakieś górskie wędrówki uprawiać (poza Srd)? czy sa jakieś mapy turystyczne ze szlakami dostępne?

.png)
Chavele napisał(a):wielkie dzięki. A czy na Srd można ewent wjechać samochodem
.png)

.png)
Magda75 napisał(a):Witam, właśnie mój urlop uległ przesunięciu na drugą połowę września. W związku z tym postanowiłam pojechać bardziej na południe/wschód niż planowałam. Mam parę pytań, liczę bardzo na podpowiedzi.Jedziemy z Jeleniej Góry, z 4-latkiem.
1. Czy lotnisko w okolicach Cavtatu bardzo jest uciążliwe? Szukamy jakiejś spokojnej miejscowości z łądną starówką i patrząc pobieżnie po zdjęciach jest ok.
2. Czy warto wziąć rowery? Mąż będzie mieć małolata w siedzisku.
3.Czy znajdę jakąś ładną plażę? może już nie na kąpiele, ale do posiedzenia.
W planach mamy bardziej zwiedzanie i kręcenie się po okolicy ( 1 dzień do Montenegro- jeszcze się nie zgłębiłam w temacie, na pewno wzgórze Srd i Dubrownik), wracamy przez BiH-Kravica, Blagaj i 2 dni w Mostarze.
Lijepo molim o jakiekolwiek wskazówki,
pozdrawiam
.png)
Raul73 napisał(a):W Cavtat nie ma dużych sklepów? W takiej dużej miejscowości?FUX napisał(a):Nadaję z Soline patrząc na Cavtat, do którego po śniadaniu się wybieramy.
Z rzeczy praktycznych. Zakupy ok. 1,5 km i to bardzo ograniczone.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne