I to jest dobre podejścieAneta.K napisał(a):Łooomatkooo , a chciałam zacząć odchudzanie .... ale nic zacznę od poniedziałku![]()
Nie noo... skąd?ynka napisał(a):A to mają być tylko słodkie przepisy?
Wklejaj co tylko chcesz, byle było jadalne...

Jeśli znasz jakieś przepisy kuchni ukraińskiej (dobrze pamiętam?) to ja jestem chętna...
Bardzo, bardzo
Rozumiem, że Ty wzorem Stachurskiego żywisz się jedynie energią słoneczną?anakin napisał(a):A d...rosnom.

Malina w cukrze...
Dobra do herbaty w zimowy wieczór, do budyniu dla małego niejadka, do dekoracji deserów,
słowem uniwersalna...
- maliny im więcej tym lepiej
- cukier
- cytryna
- opcjonalnie cukier waniliowy
Maliny dokładnie przebrać - wyrzucić wszystkie nadpsute, uszkodzone lub zamieszkane przez "dzikich lokatorów", resztę umyć.
Słoiki oraz zakrętki umyć i wyparzyć wrzątkiem. Zapełnić słoiki owocami do polowy, skropić sokiem
z cytryny i zasypać cukrem a następnie dopełnić owocami i powtórzyć procedurę z sokiem i cukrem.
Wskazane jest by postukać nieco słoikiem o stół aby owoce się ciut ubiły i więcej ich weszło
Nie podaję dokładnej ilości cukru bo zależy ona od wielkości słoika i Waszych upodobań, ale nie powinno go być mniej niż ok. 3 łyżki na słoik. Sok jest po to żeby owoce nie wypłowiały.
Do każdego słoika można dodać ciut cukru waniliowego.
Słoiki ustawić na ściereczce w garnku wypełnionym wodą do 3/4 wysokości słoików.
Ustawić na niewielkim gazie i doprowadzić do wrzenia, po czym pasteryzować ok. 20 minut.
W ten sam sposób można potraktować inne miękkie owoce

.png)

.png)