napisał(a) FUX » 20.01.2016 19:46
21monika napisał(a):A nam smakuje, nie jest wędzona, nie jest "szara" ma dużo czosnku i majeranku a zapewniam, że gdybyście zrobił próbę organoleptyczną dostała, by wysoką notę.
I na pewno jest lepsza niż te ze sklepu z E i kaszką kukurydzianą.

Nie rozumiesz przekazu.
Twoja/Wasza kiełbasa nie jest kiełbasa białą i tyle!
To jest coś, co można nazwać wiejską, cokolwiek to znaczy.
Jednakże nie będzie ani śląską, ani, polską, ani pieprzową tylko nie określoną.
Na pewno nie białą.
„Białość" w kiełbasie białej osiąga się głównie zawartością tłuszczu.
Nie brnijcie, bo to tak, jak nazywanie szynki gotowanej czymś, co zawiera +50% mieszanki karagenów, białek, polifosforanów i innych syfów tylko po to, aby osiągnąć jak najwyższą wydajność!
Skoro Wam taki przepis smakuje, to wcinajcie; na zdrowie.
