endriu998 napisał(a):Agata miałbym do Ciebie taką nie typową prośbę, mogłabyś w moim imieniu na priv podpytać shira22 o ten apartament?
Nie mogę znaleźć tego użytkownika, więc może wstaw tu jakiegoś linka z tym profilem.
kazow napisał(a):na tym forum Jadranka jakims magicznym sposobem urasta do rangi magistrali cztropasmowej z ogromną ilością ruchu - TAK NIE JEST - jest to zwyczajna droga, powiedziałbym że w warunkach polskich, nawet "boczna". Wiadomo, ze jeżdza samochody, ale bez przesady. Normalna droga i zebry też normalne, chociaz 90% przechodzi poza zabrami i jakoś nie zginęli.
Owszem, dwupasmówka to nie jest, ale jak mam wybór mieszkać "pod nią", na ulicy, gdzie tylko dojeżdżają wynajmujący to po co mam mieszkać "nad nią", żeby łapać dzieciaki przed każdym przejściem przez nią? Według mnie jest dość ruchliwa, więc po co się niepotrzebnie stresować. Jeśli komuś to odpowiada, to ok, ale dla mnie nie do zaakceptowania.
kazow napisał(a):w Tucepi nie ma "pod góre", oczywiscie troszke trzbea podejść pod Jdranke i to zależ w którym miejscu Tucepi sie jest, ale prawdziwe pod górę to jest Breli lub Baska Voda. Z drugiej strony chodzenie z wózkami, materacami, zakupami, recznikami i dziecmi będzie uciązliwe i po płaskim i tak juz jest
No, to właśnie najbliższe podejście z promenady na Ekonomija jest tym miejscem, że jest pod górkę. Byłam na Ekonomija i byłam w pierwszej linii i za nic nie wróciłabym z dzieciakami wyżej. A co do noszenia bambetli plażowych, mamy wózki na kółkach - polecam dobra sprawa, można je później jako leżak zastosować, więc jakiekolwiek schody odpadają, tym bardziej z wózkiem dziecięcym. Tucepi raczej tych schodów nie posiada, ale już niektóre miejscowości Makarskiej Riviery - tak.
kazow napisał(a): Kamena pierwszy rząd, widomo że drogo. Zawsze jest opcja w drugim rzędzie np, ulica Kraj. lekko taniej (ale nizbyt), ale promenady nie ma, pod góre też nie ma
My mieszkaliśmy w pierwszej linii, na Kraj 60 - do plaży parę kroków, widok na marinkę w Tucepi, głośno wcale nie było i to w sezonie. Płaciliśmy 70 euro za app 2+1 i 70 euro za app 3+2, więc cena moim zdaniem dobra, bo gdzieś wyżej wcale taniej nie było. Kwestia pobuszowania trochę w necie
Ale każdy spróbuje na własnej skórze, to wtedy będzie miał swoją opnię. 5 razy byliśmy w Cro i dopiero w tym roku w pierwszej linii i raczej tak już zostanie