Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

o której dotrzeć na miejsce

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 24.07.2010 11:46

witam,
mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów. Jedziemy do Chorwacji 15 sierpnia w ciemno, w okolice Piasaka, Breli, Baśkiej Vody. O której godzinie najlepiej tam być, żeby szukać apartamentów? Gdzieś usłyszałam że rano, ale czy o 8:00 - 9:00 czy raczej koło południa? Bedę wdzięczna za wszystkie sugestie.
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 24.07.2010 12:09

Na początku doskonały wybór jeśli chodzi o region. Spędziłem tam ostatnie wakacje od 28 czerwca do 7 lipca. Też jechałem w ciemno i praktycznie w 5 min znalazłem coś co mnie w 99% zadowoliło za symboliczne opłaty jak na tamtejsze warunki. Wszystkie z wymienionych miejscowości odwiedziłem. Więc co nieco wiem.
I tak my byliśmy na miejscu około gdz 10 i z tego co wiem najlepsza godzina na start w poszukiwaniach. Stacjonowaliśmy w Brela dzielnica Jakirusa pierwsza od strony Pisak i od strony zjazdu z autostrady.
Pisak i cała Brela jest położona na stromiźnie co niestety dla wielu oznaczać bezie wspinaczkę po plażowaniu (samo zdrowie :D )
Pisak stromo rozwlekle i bardzo ciasno i właściwie jedna droga do plaży co oznacza,że czeka kilku minutowy spacerek w dół i nieco dłuższy w górę. Fajna miejscowość ale w zasadzie tylko dwie plaże z czego jedna od godziny 16.00 już cała w cieniu i raczej nie wiele do zwiedzania. Dla tych którzy nurkują w tz. ABC. też szału niema od norma. Jeden malutki sklepik może dwa. ( w niedzielę zamknięty)
Basko Voda bardzo znana i popularna miejscowość ale jak dla mnie za gwarno port w samym centrum i plaża nie gwarantują komfortu luzu i dobrej zabawy. Nie będę sprzeczał się każdy ma prawo do swojego zdania bo zwolenników na pewno nie brakuje.
Brela z tych trzech najbardziej doskonała zróżnicowana z niezliczoną ilością wejść do wody każdy znajdzie coś dla siebie. Ja bazowałem w dzielnicy Jakirusa najmniejszej a co za tym idzie najmniej obleganej skały urwiska jak i podwodne również kilkanaście zatoczek zróżnicowane podłoże na plażach (bez wylewanych betonów czysta natura) Bliżej centrum dwa super markety i kilka sklepów w każdej z dzielnic. Jeśli nigdy nie odwiedziliście tego zakątka Chorwacji to dostaniecie wszystko co w niej najlepsze (oczywiście mowa o wybrzeżu) Z moich 5 pobytów w Chorwacji to na razie Brela i jej najbliższe okolice jest srebrną medalistką wśród wszystkich odwiedzanych miejsc na Chorwackim wybrzeżu.
Tak więc tak zaplanujcie trasę aby być tam w godzinach przedpołudniowych. Powodzenia
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 24.07.2010 12:30

dzięki :D dostałam od Ciebie bardzo dużo cennych informacji :D

mam jeszcze tylko jedno pytanko. Czy w Baśkiej Vodzie jest takie strome zejście do plaży?
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 24.07.2010 12:47

kmietka napisał(a): Czy w Baśkiej Vodzie jest takie strome zejście do plaży?

Nie :wink:
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 24.07.2010 12:59

Z tych trzech miejscowości Bska wydaje się najłagodniejsza, co nie oznacza ze plażowanie jak i cała reszta da Tobie 100% satysfakcji. Pisze najwięcej o Brela bo tam stacjonowałem i bez obaw z każdego apartamentu jak nie schody to zejście uliczką tak jak w Jakirusa. Brela jest dumna "posiadaczką" chyba najsłynniejszej skałki która chyba w każdym reklamowanym fotosami folderze Chorwackim znajdzie swoje miejsce. Kiedy zapadają ciemności skałka jest podświetlana podwodnymi reflektorami. Po za tym od samej pięknej dzielnicy Jakirusa prowadzi nadmorski deptak spacerowy z którego dostaniesz się w każdy zakątek miejscowości do jej centrum i dalej. Ja serdecznie polecam właśnie to miejsce na ziemi :D
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 26.07.2010 16:42

czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia? :D Myślę, że takie informacje przydadzą sie początkującym :oops:
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 26.07.2010 17:36

Na temat Breli i nie tylko znajdziesz sporo informacji na tym forum.
Informacji na gogle również co nie miara.
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 27.07.2010 07:25

bardziej chodziło mi o informację w jakich godzinach najlepiej szukać apartamentów. Spytałam o Brelę, Pisak i Baśka Voda, bo w te rejony akurat się wybieramy, ale też nie koniecznie. Głównie chodzło mi o to co w temacie: o której najlepiej dotrzeć na miejsce, zeby spokojnie szukać apartamentów :D

Chyba się trochę kipsko wyraziłam :oops:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2010 07:45

kmietka napisał(a):Głównie chodzło mi o to co w temacie: o której najlepiej dotrzeć na miejsce, zeby spokojnie szukać apartamentów :D

Jest jedna żelazna zasada, która obowiązuje nie tylko w Chorwacji ale na całym świecie.
Jak jedziesz bez rezerwacji to noclegów szuka się przed południem, żeby mieć czas na marudzenie i ewentualną negocjację ceny.
Nigdy nie szuka sie tuż prezed wieczorem czy w nocy bo wówczas szukający jest w zasadzie na przegranej pozycji i takiego kogoś wynajmujący traktują jako desperado :lol:
Wieczorem, będąc zmęczonym najczęściej bierze się to co jest (niekoniecznie nam odpowiadające) a i negocjacja ceny bywa trudniejsza :wink:
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 27.07.2010 18:53

Piotrek_B napisał(a):
kmietka napisał(a):Głównie chodzło mi o to co w temacie: o której najlepiej dotrzeć na miejsce, zeby spokojnie szukać apartamentów :D

Jest jedna żelazna zasada, która obowiązuje nie tylko w Chorwacji ale na całym świecie.
Jak jedziesz bez rezerwacji to noclegów szuka się przed południem, żeby mieć czas na marudzenie i ewentualną negocjację ceny.
Nigdy nie szuka sie tuż prezed wieczorem czy w nocy bo wówczas szukający jest w zasadzie na przegranej pozycji i takiego kogoś wynajmujący traktują jako desperado :lol:
Wieczorem, będąc zmęczonym najczęściej bierze się to co jest (niekoniecznie nam odpowiadające) a i negocjacja ceny bywa trudniejsza :wink:

dzięki :)
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 27.07.2010 19:56

kmietka napisał(a):bardziej chodziło mi o informację w jakich godzinach najlepiej szukać apartamentów. Spytałam o Brelę, Pisak i Baśka Voda, bo w te rejony akurat się wybieramy, ale też nie koniecznie. Głównie chodzło mi o to co w temacie: o której najlepiej dotrzeć na miejsce, zeby spokojnie szukać apartamentów :D

Chyba się trochę kipsko wyraziłam :oops:

Przecież dwukrotnie napisałem, że być w godzinach przedpołudniowych 8)
Też napisałem, że byłem około gdz 10 plus opis. Nie rozumiem skąd uwaga.
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 27.07.2010 20:01

to nie uwaga tylko sprostowanie. Chciałam być dobrze zrozumiana. Pisałeś głównie o Breli, więc myślałam, że się źle wyraziłam :)

consett0805 napisał(a):Na temat Breli i nie tylko znajdziesz sporo informacji na tym forum.
Informacji na gogle również co nie miara.
rudik_a
Globtroter

Postnapisał(a) rudik_a » 27.07.2010 20:11

Kmietko - my też wybieramy się w tym terminie, podejrzewam ze 17.08 dotrzemy do Podgory(jakoś wydaje mi się spokojniej niż w Makarskiej), chcemy być do południa na miejscu, żeby mieć czas na "marudzenie" :)

Ja bardziej obawiam się cen, jakie na nas czekają, ale przekonamy się na miejscu - nie ma co już gdybać skoro zdecydowaliśmy się na wyjazd :)

Pzdr
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 27.07.2010 20:22

też, za waszą radą, będziemy tak cyrklować, żeby dotrzeć rano :wink:

My też nie będziemy się pchać do samej Makarskiej. Za duże miasto :D
Wolimy mniejsze miejscowości. :D
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 27.07.2010 20:24

rudik_a napisał(a):Kmietko - my też wybieramy się w tym terminie, podejrzewam ze 17.08 dotrzemy do Podgory(jakoś wydaje mi się spokojniej niż w Makarskiej), chcemy być do południa na miejscu, żeby mieć czas na "marudzenie" :)

Ja bardziej obawiam się cen, jakie na nas czekają, ale przekonamy się na miejscu - nie ma co już gdybać skoro zdecydowaliśmy się na wyjazd :)

Pzdr

Oczywiście pakować się i przed siebie. Co do ceny to istna loteria ja zapłaciłem od 28 czerwca do 8 lipca 350 euro czyli 35 na dobę po negocjacji z 40, za apartament jeden pokój umeblowany (ładnie) z jednym łóżkiem podwójnym i piętrówką razem 4 osoby z przepięknym widokiem z balkonu z osobna kuchnia i łazienką takie M1 :D
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Uploaded with zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
To widok w prawa stronę na wprost morze i wyspa Brać.
Co do cen to była okazja inni Polacy z którymi rozmawiałem płacili między 45-55 euro za podobne warunki jak będzie sie miało to w szczycie sezonu nie mam pojęcia.
Dojazd do POŁUDNIA gdz 9-11 wtedy od razu walić na pierwsze domy przy morzu. Sobota nie zawsze oznacza zmiany turnusów w domu w którym my byliśmy w czwartek zwalniały się dwa apartamenty sąsiedzi Czesi też wyjeżdżali we czwartek.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone