Moze jest ktoś z naszych forumowiczów kto uprawia ten SPORT i chciałby się podzielić swoimi doświadczeniami(dobór sprzetu,technika.........)
POZDRAV!
.png)
.png)
.png)
janniko napisał(a): No, ale my jak zwykle... 20 lat do tyłu...
![]()
Wszystkim gorąco polecam.
pozdro
.png)
.png)
maciek1956 napisał(a):Po co do spaceru kijki![]()
Ja już wiem, po co. Mam poważnie uszkodzony kręgosłup, grozi mi operacja (lekarze dają małe szanse na dużą poprawę), jedyna obecnie obrona to ruch, zrzucenie 20, nawet 30 kg. Dostałem kijki i ...przeleżały sezon w domu, aż do marca tego roku, kiedy to pojechałem nad polski morze i rozpocząłem chodzenie. Bez kijków, na początek udawało się bez bólu przejść ok 2/3 km. Wziąłem więc kijki i ...zrobiłem kilkanaście kilometrów jednego dnia i za dwa dni, następne kilkanaście (ok 16/17 km). Kręgosłup nie bolał, dla mnie więc po to są kijki, dla długich spacerów, dla walki z brzuszkiem.![]()
maciek1956 napisał(a):Para dziadków z kijkami--dlaczego to jest śmieszne, nie rozumiem![]()
Czy śmieszna jest też para dziadków (83 i 80 lat) kąpiących się w jeziorze od ok połowy maja do końca września i posiadająca kondycję i zdrowie ludzi o kilka dziesięcioleci młodszychDla mnie to jest powód do zazdrości, zdrowej zazdrości, do dążenia do takiego zdrowia.

kemilia napisał(a):A ja polecam NW jako ćwiczenia pomagające zrzucić zaległe kilogramy... Chodzę od miesiąca ( pierwsze 2 lekcje z instruktorem) i jest to pierwszy sport, który daje mi satysfakcję, przynosi efekty i nie męczy
.png)
.png)
kemilia napisał(a):A ja polecam NW jako ćwiczenia pomagające zrzucić zaległe kilogramy... Chodzę od miesiąca ( pierwsze 2 lekcje z instruktorem) i jest to pierwszy sport, który daje mi satysfakcję, przynosi efekty i nie męczy
.png)
bluesman napisał(a):kemilia napisał(a):A ja polecam NW jako ćwiczenia pomagające zrzucić zaległe kilogramy... Chodzę od miesiąca ( pierwsze 2 lekcje z instruktorem) i jest to pierwszy sport, który daje mi satysfakcję, przynosi efekty i nie męczy
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko