Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w okolicach Budapeszt

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
havran1
Plażowicz
Nocleg w okolicach Budapeszt

Nieprzeczytany postnapisał(a) havran1 » 16.01.2011 19:59

Witam forumowiczów
Zdecydowałem się na założenie nowego tematu bo po przejrzeniu forum nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż tegoroczny wyjazd do Chorwacji chcę połączyć ze zwiedzaniem Budapesztu. Taka dłuższa przerwa w jego okolicach, dwa noclegi i jeden dzień na zwiedzenie kilku najciekawszych punktów tego miasta. Jeździłem już do Chorwacji właśnie przez Budapeszt i moim zdaniem miasto zdecydowanie zasługuje na to aby zatrzymać się w nim chwilę dłużej niż tylko na czerwonym świetle na krzyżówce. Skoro i tak planuję nocleg to właśnie chciałbym gdzieś pomiędzy Budapesztem a Balatonem. Oczywiście jak najbliżej Budapesztu lub w samym mieście, żeby wycieczki nie pochłaniały zbyt dużo czasu. Czy ma ktoś może doświadczenia z takim noclegiem? Może jakieś lokum godne polecenia? :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.01.2011 20:15

Ja skorzystałam z Oekotelu i byłam zadowolona :D
http://www.oekotel.com/de/standorte/budapest
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 17.01.2011 20:49

Hej, my wybraliśmy hotel BARA w Budapeszcie - super miło, śniadanko i czysto:)
Rezerwowałam online, płaciłam na miejscu, angielski okazał się wystarczajacy:) Choć miałam brata węgierskojęzycznego przy boku - w razie co:)!
Proponuję prosić porzy rezerwacji pokójk od strony ogrodu, bo nam trochę budapesztański ruch dał się we znaki (maluchy z nami jechały - 5 i 7 lat).
W pieszej odleghłości Wzgórze Gelerta i wiele, wiele super placvów zabaw:)
Polecam, Marta
havran1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) havran1 » 17.01.2011 22:41

Mysza 73, gewaina, dzięki za informację. Już sprawdzam propozycję.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 19.01.2011 14:47

ja w budapeszcie nocowałem tu:
http://www.heliospanzio.hu/hotel/en/photogallery.htm
przyjemnie a wieczorem super widok na miasto bo hotel jest na górce. w ogródku plac zabaw dla dzieci, spokojna willowa dzielnica
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 21.01.2011 09:27

Sprawdzilam ten hotel na 3 os. rodzinę 130 EUR za dwie noce studio z kuchnią. Jak daleko jest do centrum, czy warto ruszać auto z parkingu, a jeśli tak to gdzie parkować? Napiszcie coś więcej co mamy koniecznie zobaczyć. W Chorwacji mam się zameldować dopiero w poniedziałek to przez weekend nie usiedzę w domu bo urlop leci a ja na miejscu, więc wpadlam na pomysł Budapesztu.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 21.01.2011 14:00

2salamandra22 napisał(a):Sprawdzilam ten hotel na 3 os. rodzinę 130 EUR za dwie noce studio z kuchnią. .

o który hotel sie koleżance rozchodzi? mój, czy z postów wyżej?
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 21.01.2011 17:35

O Twój ale znalazłam jeszcze jedną propozycję
http://www.citycentreapartments.hu/ i wydaje się bardzo ciekawa.
Ciekawe czy ktoś tam nocowal bo ceny interesujące.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 23.01.2011 11:04

do centrum jest kawałek, bez auta nie da rady. ja parkuję zawsze nad dunajem u podnóża wzgórza zamkowego i piechotką na górę... co zobaczyć? tu juz polecam przewodnik albo net, z pewnością warto na górę gellerta wejść, most łańcuchowy po zmroku - ładnie oświetlony, baszty rybackie i całe wzgórze zamkowe. no i mnóstwo innych miejsc w zależności od zainteresowań
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2011 21:36

Oekotel - niedrogo, śniadanie, dzieci gratis, łatwy dojazd.

:D
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 29.01.2011 08:42

Zarezerwowalam dwa noclegi w centrum Budapesztu mieszkanie o pow. 70m , zmieścimy się tam w trzy rodziny za 135 EUR/noc/10 osób, 2,5 km od łaźni i tuż przy stacji metra.
W drodze powrotnej z Chorwacji mamy dwa noclegi nad Blatonem w miejscowości Zanka za 110 EUR/10 osób/ noc, jest to piętrowy dom z sauną. Wszystko od jednego wynajmującego.
Właściciel mówi po polsku.
A w Chorwacji mamy nocleg w Slatine za 170 EUR /noc/15 osób.
Zaliczki poszły.Teraz spokojnie mogę czekać na wakacje.
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 29.01.2011 08:46

Parking w Budapeszcie mamy za 7/EUR/noc/auto i zdecydowaliśmy się podróżować komunikacją miejską (są jednodniowe bilety na wszystko).
Kolega dostał za zadanie przygotowanie logistyczno-krajoznawcze wycieczki. Wynajmujący nam mieszkanie obiecal wino, przewodnik po polsku, mapę miasta i udzielenie wszelkich informacji co, gdzie, jak i niedrogo. Nie mogę się doczekać jakby to było pierwszy raz a to już 7 wyjazd. Zleciało...
tommur3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommur3 » 05.02.2011 12:38

Mogę polecić
http://www.oekotel.com/en/locations/budapest
Blisko autostrady, niska cena, śniadanie w cenie, bardzo przyzwoite warunki

--------

http://wypoczynkowo.blogspot.com/
havran1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) havran1 » 10.02.2011 22:57

Dzięki za informacje. Chyba zdecydujemy się właśnie na oekotel.
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 17.02.2011 12:22

2salamandra22 napisał(a):Zarezerwowalam dwa noclegi w centrum Budapesztu mieszkanie o pow. 70m , zmieścimy się tam w trzy rodziny za 135 EUR/noc/10 osób, 2,5 km od łaźni i tuż przy stacji metra.
W drodze powrotnej z Chorwacji mamy dwa noclegi nad Blatonem w miejscowości Zanka za 110 EUR/10 osób/ noc, jest to piętrowy dom z sauną. Wszystko od jednego wynajmującego.
Właściciel mówi po polsku.
A w Chorwacji mamy nocleg w Slatine za 170 EUR /noc/15 osób.
Zaliczki poszły.Teraz spokojnie mogę czekać na wakacje.

Hejka rezerwowałaś z tej strony http://www.citycentreapartments.hu/ ?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone