Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieznana strona wojny na Bałkanach

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.02.2014 18:18

Oczywiście ty byś wszystko zrobił lepiej, gratuluję dobrego samopoczucia. :wink:

Polityka to gra wzajemnych interesów, czasem po prostu się nie da ugrać więcej.
Na papierze wszystko jest proste, ale tylko na papierze 8)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 20.02.2014 19:25

.
Ostatnio edytowano 20.02.2014 22:32 przez baunty, łącznie edytowano 4 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.02.2014 19:53

Da, toczna, tawariszcz :wink:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 20.02.2014 20:28

.
Ostatnio edytowano 20.02.2014 22:33 przez baunty, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.02.2014 20:29

Lednice napisał(a):Gdyby nie NATO ilość ofiar w dawnej Jugosławii byłaby wielokrotnie większa, a gdyby nie Trybunał w Hadze,
zbrodniarze byliby do dziś na wolności.

Zgadzam się co do pierwszej części tezy, gdyby nie operacje NATO- Allied Force i Allied Harbour byłoby więcej ofiar, natomiast co do drugiej części nie do końca. Nie wszyscy zbrodniarze tej wojny zostali ukarani, bo...
"History is written by the victros".
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.02.2014 00:36

Zagadka:
Kto jest autorem protestu przeciw agresji NATO na Jugosławię, opublikowanego 2 kwietnia 1999 r., zaczynającego się od słów:

Protestuję przeciwko bandyckiej napaści wojsk Zachodu na suwerenne państwo jugosłowiańskie - napaści, której celem jest ukradzenie temu państwu dużego fragmentu terytorium.

I w jakim tygodniku całość protestu została opublikowana...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2014 00:56

Jak znam Waldemara Łysiaka, to on to napisał :wink:

Dalej nie chcę tego tematu rozwijać, bo musiałbym zejść na drogę aktualnej polityki,
a Waldemar Baldhead, obrońca Rosji oraz Serbii,
wróg USA, Ukrainy oraz NATO.....

No, dobra, skończyłem 8)
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.02.2014 01:03

Lednice napisał(a):Jak znam Waldemara Łysiaka, to on to napisał :wink:

Dalej nie chcę tego tematu rozwijać, bo musiałbym zejść na drogę aktualnej polityki,

No, dobra, skończyłem 8)

Jestem pod wrażeniem, że Waldemara Łysiaka udało Ci się tak zaszufladkować.

Znasz go jak widzę mniej więcej tak, jak ja znam muzykę symfoniczną i fizykę kwantową :wink:
Albo i lepiej 8)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.03.2014 12:07

Lednice napisał(a):Jak znam Waldemara Łysiaka, to on to napisał :wink:

No, dobra, skończyłem 8)

Mi się wydaje, że Pan @Lednice wie wszystko o wszystkich i na wszystkie tematy. Linia myślenia musi być taka jak jego linia... Przypomina mi obywatel @janniko
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.03.2014 01:26

Na bałkanach krąży plotka, że S.Miloszević żyje i mieszka z rodziną w Rosji (mieszka tam jego żona, córka, syn i brat) 8)
"Details
Published on Thursday, 23 January 2014 23:21
Written by BC & Agencies

milosevic-wife

The death of former Serbian president Slobodan Milosevic was 'good news' for many - says Serbian daily "Kurir" in its editorial. No one has seen his dead body with the exception of a Dutch, Russian and Serbian pathologist. There is a story circulating among politicians that Milosevic received a chemical which temporarily stiffens his body so he looks as if he is dead, almost like in a coma.

No one ever bothered to excavate his body and put an end to all of the conspiracy theories, explains "Kurir".

Everything begun in March 11, 2006 when according to information from the Hague Tribunal, the Serb President Slobodan Milosevic passed away.

Incredibly, after the news all international politicians and Hague officials appeared disinterested. The Hague case against Milosevic was quickly closed, and besides good news for Serbia, his death was great news for numerous world centers of power who were involved in the bloody breakup of Yugoslavia and were facing international exposure because Yugoslavia opened its secret archives to be presented during the trial.

Because of all this, Kurir explains, stories surfaced that Milosevic never died in the Hague, rather his death was a well prepared scenario.

Kurir points to bizarre decisions and facts which only leads to conclude that Milosevic is alive. The Serb president was burried at a highly unusual place for a head of state, his grave has practically never been visited by colleagues, family or friends. Milosevic's family lives in Russia with no intentions of coming back to Serbia. Kurir claims Slobodan Milosevic lives in Russia with his wife, daughter, son and his brother."
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.03.2014 10:41

baunty napisał(a):Na bałkanach krąży plotka, że S.Miloszević żyje i mieszka z rodziną w Rosji (mieszka tam jego żona, córka, syn i brat) 8)
"Details
Published on Thursday, 23 January 2014 23:21
Written by BC & Agencies

Moim zdaniem prawdopodobieństwo tych informacji wynosi 0%.

Po pierwsze dla ICTY był zbrodniarzem numer 1 - gdyby udało się doprowadzić proces do końca i skazać go (na 100% na dożywocie), byłby to największy sukces tej instytucji w dziejach.

Po drugie Slobo nie miał żadnych powodów, aby wracać do Serbii. Był tam skończony, można nawet powiedzieć, że był wrogiem narodu serbskiego. Nie przeżyłby w tym kraju nawet kilku tygodni, podzieliłby los Arkana.

Po trzecie, dla tak ambitnego polityka jak Slobo, życie w ukryciu w Rosji to wygnanie. Wątpię, czy chciałby żyć w niesławie. Poza tym, skoro do takiej informacji dotarły gazety, to na pewno o wiele wcześniej odkryły to służby wywiadu kilku krajów - a w takim wypadku byłby już martwy.

No i powalił mnie ten fragment na poziomie Faktu czy Onetu:

"No one has seen his dead body with the exception of a Dutch, Russian and Serbian pathologist. There is a story circulating among politicians that Milosevic received a chemical which temporarily stiffens his body so he looks as if he is dead, almost like in a coma."

Światowej sławy patologowie nie potrafią odróżnić śpiączki od śmierci :?: :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ech, te pismaki. Ciała Hitlera też nikt nie widział i podobno gość żyje w Argentynie.

W kolejnym wydaniu: Bin Laden żyje i mieszka pod Warszawą. Po sąsiedzku z Krzyśkiem Olewnikiem. :wink: :wink:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 26.04.2018 13:10

Bardzo ciekawy wątek - szkoda, że przycichł...
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nieznana strona wojny na Bałkanach - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone