A co do wypoczynku nad polskim morzem!? Od lat preferujemy jedynie z racji niewielkiej odległości (ok. 200-250 km) wypady weekendowe. Jest pogoda to jedziemy
.png)
.png)
janniko napisał(a):A ja polecam Norvegię w lipcu.
W tym roku "upały" dochodziły tam nawet do 30 st.
A normalnie zazwyczaj w lipcu temp. waha się tam w okolicach 25-28 st. , zaś woda na fiordach ok. 22-24 st. ... ponoć bajka. Znajomi jeżdżą tam już od kliku lat i są zachwyceni.
Widoki boskie.. widziałem na zdjęciach.
Atmosfera bajkowa, ludzi mało, czyściutko, schludnie i generalnie same siuperlativi.
Hm.. nas hamuje tylko jedno. Żeśmy 3 tygodnie chorwackie z trudem by mogli zamienić na 5 lub, w porywach 6 dni, norweskich.. pod względem finansowym i to na "ubogie" norweskie kilka dni.![]()
plavac napisał(a):To samo dotyczy fiordów norweskich w lipcu. Temperatura wody zachęca do ... oglądania. Widziałem ich wówczas kilkanaście - w ani jednym nie było kąpiących się. Włożyłem rękę do łokcia. Wystarczyło![]()
plavac napisał(a):Ale w Bałtyku pływałem 2.październikaCo prawda na lekkim dopingu
, bo woda miała temp.Morza Północnego ( patrz wyżej ) , ale pływałem. Zatem Bałtyk w lecie - żaden problem
![]()
.png)
.png)
who napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Byłem 10 razy i to tylko zwiększa moją chęć pojechania do Cro
- cholera, moją teżżżżż....
.png)
to ja ewa napisał(a):...Narazie mam do wyboru Grecja albo Bułgaria.Zainspirowana relacją jednego z forumowiczów skłaniam się ku Grecji autokarem.A co będzie?Zobaczymy
Haweł napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Haweł napisał(a):Tego upalu mam juz dosc...na wczasach...
Hawełku jak nie chcesz upałów, to proponuję wczasy na Antarktydzie
Tez tam można spędzić letnie wakacje![]()
No bez przesady,poprostu musze sobie odpoczac od Chorwacji,troche mi sie znudzila,a jak zmarzne nad Baltykiem,to za dwa lata wroce nad Adriatyk z wieksza ochota
.png)
MWN napisał(a):...Do Grecji raczej samochodem byłoby trudno.....
.png)
MWN napisał(a):.... Do Grecji raczej samochodem byłoby trudno....

.png)
.png)
.png)