Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mundial 2006 czas zacząć... Obstawiamy?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2006 22:32

drusilla napisał(a):Jestem baaaardzo ciekawa co takiego Materacyk powiedział Zidanowi :idea: Ciekawe czy kiedykolwiek to zostanie podane do wiadomości :?:

Na forum onet.pl już chodzą typy :wink: :lol:
http://sport.onet.pl/1,16,11,21338773,5 ... forum.html
(trzeba skopiować do google cały link, to się otworzy)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 09.07.2006 23:35

No i mundial 2006 czas zakończyć - przeleciało szybciutko, pora podsumować.
Jak wasze wrażenia końcowe do całości? Moje są takie że footbal jest w odwrocie - to nie był porywający mundial. Na palcach jednej ręki można policzyć dobre i emocjonujące mecze; Niemcy-Włochy, Anglia-Szwecja, Czechy- Ghana, finał i mecz o 3cie miejsce. Jak na taką imprezę to stanowczo za mało. Bramek było niewiele - średnia 2 gole na mecz, przeważała defensywa i piłkarskie szachy - coś z tym FIFA musi zrobić bo tego coraz bardziej nie da się oglądać. Wg mnie 32 drużyny na mudialu to nieporozumienie - nie ma tylu dobrych zespołów na świecie, w efekcie w pierwszej rundzie była masa beznadziejnych spotkań tudzież meczów o pietruszkę. Kostaryka, Trynidad, Iran, Polska, Togo itd to były kiepskie drużyny bez wyrazu a oglądanie ich to strata czasu. Pamiętam mundial z 16-ma drużynami; to były wyłącznie silne zespoły i w większości ciekawe mecze - warto by wrócić IMHO do tej formuły
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 10.07.2006 10:40

drusilla napisał(a):Jestem baaaardzo ciekawa co takiego Materacyk powiedział Zidanowi :idea: Ciekawe czy kiedykolwiek to zostanie podane do wiadomości :?:

On mu powiedział, że lepiej jechać do Cro niż do Francji :D
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 10.07.2006 11:16

Adam,K napisał(a):

On mu powiedział, że lepiej jechać do Cro niż do Francji :D

No to już mnie nie dziwi taka reakcja :lol:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 10.07.2006 12:30

Janusz Bajcer napisał(a):

Na forum onet.pl już chodzą typy :wink: :lol:
http://sport.onet.pl/1,16,11,21338773,5 ... forum.html
(trzeba skopiować do google cały link, to się otworzy)

:lol: :lol: :lol: :lol: :
niezłe. oto fragmenty:
Zidane do Materaca: Ja sprite, ty pragnienie!

"Masz krzywy przedziałek"

Bylbym bardzo wdzieczny gdybys zabil muche ktora chodzi mi po koszulce.
*justa*
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) *justa* » 10.07.2006 14:03

Powiedział:
Nic Ci tak nie wyszło jak włosy !!!! :lol: :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.07.2006 17:22

Grasz jak Rasiak. Ten tekst z Trójki.......
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2006 18:15

Materazzi powiedział do Zidana:
-grasz gorzej jak Rasiak :wink: (z forum onet.pl)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.07.2006 18:58

*justa*
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) *justa* » 10.07.2006 21:24

Trochę sobie pożartowaliśmy, ale teraz zrobiło sie mało śmiesznie ... :?

I jeszcze jeden link:
http://mundial.onet.pl/65902,1247843,13 ... omosc.html
(trzeba skopiować w google - otworzy się bez problemu)

:?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 10.07.2006 22:26

Napisałbym więcej, ale niech wystarczy tyle: dla mnie Zidane był wielkim piłkarzem i taki pozostanie.
Bez względu na tą sytuację, która dla mnie nie jest tak jednoznaczna (i tak łatwa do oceny) jak dla was...
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.07.2006 08:05

Dokładnie- zgadzam się w 100% z Typem. NIc tego nie zmieni, a Materrazzi jest dla mnie zwykłym d.....-przepraszam

"Materazzi - człowiek od zadań "specjalnych" :evil:
Metro 11.07.2006 07:33

Zarówno w klubie (Inter Mediolan) jak i w reprezentacji, Marco Materazzi jest zawodnikiem do zadań specjalnych. Najczęściej sprowadzają się one do brutalnego uprzykrzania życia najlepszym piłkarzom rywali - czytamy w dzienniku Metro.

2001-06. Jako piłkarz Interu Mediolan wie, że mecze z Milanem, lokalnym rywalem, są najważniejsze w sezonie. Własnym kibicom przypodobać można się wtedy nie tylko piękną grą, ale i nieustępliwą, na pograniczu brutalnej. Przekonywali się o tym zwłaszcza Filippo Inzaghi, którego atakował w stylu kung-fu, Andrij Szewczenko, który po każdym meczu długo czuł na twarzy łokcie Materazziego, oraz Rui Costa, który kopniaki dostawał, nawet leżąc na ziemi.

2005. Każde spotkanie jest dobre, aby sponiewierać największą gwiazdę zespołu przeciwnika. Nawet towarzyskie, czyli takie, w którym agresja stoi na wyjątkowo niskim poziomie. W lecie 2005 roku doświadczył tego Zlatan Ibrahimović w trakcie przedsezonowego turnieju. Na boisku w Neapolu Szwed został tak mocno wycięty przez Materazziego, że przed czasem musiał zejść z boiska.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 11.07.2006 08:42

Jesli powiedział rzeczywiscie to co się spekuluje, to słowo na d... jest zbyt małym słowem... :-)
Poczekajmy z ocenami te kilka dni, co powie Zidane....
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 11.07.2006 09:05

Dla mnie Zidane na zawsze pozostanie wielki. W ostatnim meczu pokazał że miewa też słabości ale kto ich nie ma? Maradona też był wielki jako piłkarz mimo całej masy różnych wpadek; czerwona kartka na mundialu w Hiszpanii, ręka w meczu z Anglią, doping na mundialu w USA o ekscesach pozaboiskowych nie wspominając. Ale w pamięci pozostają na pierwszym miejscu te pozytywne wydarzenia - za kilka lat mało kto będzie kojarzył Zidana z tą sytuacją - będzie się go pamiętać jako znakomitego piłkarza. Wg mnie tytuł najlepszego piłkarza mundialu jest dla Zidana całkowicie zasłużony - nie widziałem na tej imprezie lepszego piłkarza co z kolei jest też oznaką schyłku gwiazd i regresu piłki nożnej
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 11.07.2006 10:46

niezawodny napisał(a):Wg mnie tytuł najlepszego piłkarza mundialu jest dla Zidana całkowicie zasłużony - nie widziałem na tej imprezie lepszego piłkarza co z kolei jest też oznaką schyłku gwiazd i regresu piłki nożnej

Całkowicie się zgadzam....
Mundial dla mnie był troche "byle jaki", niewiele było piekna...
Dla mnie najgorsze co jest na boisku, to wszechobecne SYMULOWANIE.
Moim zdaniem jesli kamery wychwyciły symulowanie, a jakas tam komisja po meczu zgodnie stwierdziła na podstawie tego zapisu video, ze to było symulowanie (np nie było w ogóle kontaktu) - taki zawodnik powinien otrzymywać jakąś dyskwalifikacje na 1-2 mecze. Może zbyt radykalne (na pewno byłyby podejrzenia o nadużycia tego przepisu), ale to co się teraz dzieje na boiskach, to chamskie-aktorstwo, to jest coś za co karałbym bardzo surowo, bo całkowicie zmienia obraz gry i traci na tym widowisko....
Jak już wspomniałes o Maradonie, to przypomnij sobie te jego akcje przez pół boiska, kiedy kilkakrotnie faulowany STARAŁ SIĘ UTRZYMAĆ na nogach i strzelał bramki. Czy choćby naszą reprezentacje kiedy delikatne dotkniecie nogi innego piłkarza (w kocu piłka to sport kontaktowy) nie powodowało od razu wywrócenia się piłkarza i dodatkowo jeszcze 6 obrotów na ziemi (zeby jak najdalej "doturlać się", może wtedy bedzie i czerwona kartka..) - piłkarz starał się utrzymać przy piłce...
Po kilkunastu latach wszystko się odwróciło o 360 stopni: jeśli poczuje noge przeciwnika na swojej, choćby muśnięcie, a jestem w pobliżu pola karnego - muszę się wywrócić.....
I co najgorsze - podejrzewam, że trenerzy nie dośc ze akceptują takie metody to może wręcz do nich zachęcaja... Tego nie wiem, ale coś mi podpowiada ze tak własnie jest.... W końcu wynik jest najważniejszy...

Sie rozpisałem.....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mundial 2006 czas zacząć... Obstawiamy? - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone