Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mundial 2006 czas zacząć... Obstawiamy?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak

Postnapisał(a) niezawodny » 09.06.2006 11:10

Jak tam? Odliczacie już godziny do pierwszego meczu?
A może wiecie już kto będzie mistrzem świata? :lol:

Wzorem lat ubiegłych zapraszam do zabawy bukmacherskiej i komentatorskiej.

Na początek proponuję obstawić wyniki końcowe a później możemy obstawiać i komentować codzienne mecze. Nagroda za celny traf to "uscisk dłoni prezesa" (ew. może być autograf :lol: ) - chyba że ktoś ma lepsze propozycje.

Czyli na początek 2 pytania - można odpowiadać na nie do końca 1-szej kolejki spotkań:

1) Kto zostanie mistrzem świata?
2) Kto będzie królem strzelców?
3) Kto będzie czarnym koniem?

Moje typy (nie będę oryginalny):
ad 1. BRAZYLIA
ad 2. RONALDO
ad 3. jeszcze się wypowiem bo nie kojarzę wszystkich uczestników

Ponadto zapraszam do codziennego typowania wyników kolejnych meczów + "cenne komentarze fachowców" :lol: przed jak i po meczu mile widziane :P Nie muszę oczywiście dodawać że obstawiać wolno tylko do chwili rozpoczęcia meczu a postów nie wolno edytować (przynajmniej od chwili rozpoczęcia meczu)

A że za parę godzin pierwsze mecze to typujemy wyniki - moje typy:

NIEMCY - KOSTARYKA 5:1
POLSKA - EKWADOR 3:1

A teraz przedmeczowy "komentarz prezesa":
Panzer-Deutschland na pewno będą się chciały pokazać przed całym światem więc zagrają na maksa. Nasze patałachy natomiast wiedzą że na tym mundialu więcej bramek strzelić będzie trudno, więc rzucą się na Ekwador (oby)... :lol:

Co wy na to? 8)
moondek
Cromaniak

Postnapisał(a) moondek » 09.06.2006 11:31

Po pierwsze, patałachami to oni okażą się, jak nie wyjdą z grupy, wiec póki co, proponuję powstrzymać się z tego typu osądami i dać im mimo wszystko szansę :)
Mistrzem świata będzie ktoś z czwórki: Brazylia, Argentyna, Włochy, Anglia (Anglicy tylko ze wzgledu na moją sympatię do ligi angielskiej).
Królem strzelców będzie Tevez z Argentyny
a czarnym koniem będzie... Wybrzeże Kości Słoniowej i... Polska (taki akcent patriotyczny ;))
A dzisiejsze mecze:
Niemcy - Kostaryka 3:1
Polska - Ekwador 2:1
niezawodny
Cromaniak

Postnapisał(a) niezawodny » 09.06.2006 11:41

moondek napisał(a):Po pierwsze, patałachami to oni okażą się, jak nie wyjdą z grupy, wiec póki co, proponuję powstrzymać się z tego typu osądami i dać im mimo wszystko szansę :)

Myślę że jednak przesadzasz ze znaczeniem moich słów. Wiadomo nie od dziś że cała polska reprezentacja czyta cro.pl a zwłaszcza moje posty ale z tego co wiem nie biorą ich sobie aż tak bardzo do serca :lol: Więc szansę cały czas mają....

P.S.
Sorry ale jak bramkarz reprezentacji puszcza gola bo wykopie piłki przez bramkarza drużyny przeciwnej z własnego pola karnego to to się fachowo nazywa PATAŁACH, żeby nie użyć mocniejszych słów. Niestety cała Europa pokazywała do znudzenia tego gola i śmiała się z Polaków (wiem bo akurat byłem w Austrii i oglądałem tamtejsze wiadomości... :oops: ) i wszyscy mnie pytali czy oglądałem tą bramkę... :oops: Nikt wcześniej czegoś takiego nie widział :P
moondek
Cromaniak

Postnapisał(a) moondek » 09.06.2006 12:14

niezawodny napisał(a):
moondek napisał(a):Po pierwsze, patałachami to oni okażą się, jak nie wyjdą z grupy, wiec póki co, proponuję powstrzymać się z tego typu osądami i dać im mimo wszystko szansę :)

Myślę że jednak przesadzasz ze znaczeniem moich słów. Wiadomo nie od dziś że cała polska reprezentacja czyta cro.pl a zwłaszcza moje posty ale z tego co wiem nie biorą ich sobie aż tak bardzo do serca :lol: Więc szansę cały czas mają....

P.S.
Sorry ale jak bramkarz reprezentacji puszcza gola bo wykopie piłki przez bramkarza drużyny przeciwnej z własnego pola karnego to to się fachowo nazywa PATAŁACH, żeby nie użyć mocniejszych słów. Niestety cała Europa pokazywała do znudzenia tego gola i śmiała się z Polaków (wiem bo akurat byłem w Austrii i oglądałem tamtejsze wiadomości... :oops: ) i wszyscy mnie pytali czy oglądałem tą bramkę... :oops: Nikt wcześniej czegoś takiego nie widział :P

Ten PATAŁACH jak go nazywasz był wyróżniającym się bramkarzem w tym sezonie w Premiership, jego parada z meczu West Bromwich Albion - Wiggan
została uznana za interwencję sezonu! Każdemu moze się przydarzyć jakiś "farfocel" :) A Tobie w życiu nie przydarzyło sie nic głupiego??? :lol:
Biorę chłopaka w obrone, bo przecież nie zrobił tego specjalnie...
A co do wpadek bramkarskich, to uwierz mi, "babol" Kuszczaka nie był najgorszy... :)
http://www.lool.pl/2277,link.html
http://video.i123.pl/play/995/Gole_Bramkarzy
http://www.humorek.org/smiesznefilmiki-bramkarze.php
moondek
Cromaniak

Postnapisał(a) moondek » 09.06.2006 12:21

I jeszcze jedno, na ostatnim filmie mamy i polski akcent :) W 2 minucie i 20 sekundzie mamy wspaniałą interwencję Jerzego Duudka z meczu Liverpool - Manchester Utd :)
niezawodny
Cromaniak

Postnapisał(a) niezawodny » 09.06.2006 12:31

moondek napisał(a):Ten PATAŁACH jak go nazywasz był wyróżniającym się bramkarzem w tym sezonie w Premiership

...co nie zmienia stanu rzeczy że puszczając takiego knota jest patałachem...IMHO :P
A dodaj do tego jeszcze jego tłumaczenia: "bo nie chciałem wybijać piłki na róg" - kopara opada niziutko :lol: Moje dzieci o takich gościach mówią że w miejscu mózgu mają mózgojada który zdechł z głodu :lol: - coś w tym jest... :?
Czekamy na kolejne obastawianie...:sm:
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 09.06.2006 13:09

niezawodny napisał(a): Nasze patałachy natomiast wiedzą że na tym mundialu więcej bramek strzelić będzie trudno, więc rzucą się na Ekwador (oby)... :lol:

Co wy na to? 8)

Polska - Ekwador minuta po minucie...

1. minuta - Mila rozpoczyna mecz. Podając do Rasiaka potyka się o piłkę, przewraca i w pięknym stylu przejeżdża na brzuchu pod pole karne Ekwadoru. Piłka trafia do naszych przciwników.
2. minuta - po widowiskowym zagraniu Mili atak Ekwadoru. Po strzale napastnika z 40 metra Boruc łapie wykrok i patrzy jak piłka grzeźnie w siatce. 0:1.
3. minuta - rozpoczynamy od środka.
od 4 do 20 minuty - szybka akcja Polaków
21 minuta - Rasiak otrzymuje pilkę od Żurawskiego
22 minuta - Rasiak przyjmuje piłkę
23-30 minuta - Rasiak opanowuje piłkę
31 minuta - natrychmiastowy strzał Rasiaka z piątego metra. Piłka wychodzi w aut.
32 minuta - wznowienie gry przez Ekwador. Nasi stosują presing. Następuje wycofanie przez przeciwnikow piłki do własnego bramkarza.
33 minuta - Artur Boruc odnosi kontuzję wybicia małego palca u lewej ręki. Wchodzi Tomasz Kuszczak
33 minuta - bramkarz Ekwadoru wznawia grę.
35 minuta - pilka po dwuminutowym locie w powietrzu przeskakuje nad naszym bramkarzem i ląduje w siatce.
36-45 - konsternacja w polskiej drużynie. Janas jest jakby trochę niezadowolony. 0:2.
46 minuta - koniec I połowy - przerwa.
47-88 minuta - nasi atakują
89 minuta - nasi ciągle atakują
90 minuta - nasi atakują coraz groźniej. Po kolejnym fantastycznym strzale Rasiaka piłka wychodzi poza boisko. Korner dla Ekwadoru.
91 minuta - doliczony czas gry. Ekwador rozpoczyna rzutem rożnym. Mila nie sięga piłki, ponieważ potyka się w polu karnym, ale na szczęście jest Rasiak, piękna główka i JJJJJJEEEEEEEEESSSSSSTTTTT!!!! prosze państwa!!!! Nareszcie obudził się nasz gwiazdor!!!!. Co za strzał!!!! Kuszczak nie miał nic do powiedzenia!!!!!!  

8O :mrgreen:

Na poprzednich mistrzostwach stawiałam na Brazylię i się nie pomyliłam . W tym roku .... no chciałabym widzieć w finale Chorwację :D Czas pokaże. Jeśli nie Cro to w dalszym ciągu Brazil :devil:
Król strzelców - oczywiście Ronaldo :lol: No chyba że jakiś nowy talent się objawi 8O :idea:
niezawodny
Cromaniak

Postnapisał(a) niezawodny » 09.06.2006 13:17

drusilla napisał(a):Polska - Ekwador minuta po minucie...

1. minuta - Mila rozpoczyna mecz. Podając do Rasiaka potyka się o piłkę, przewraca i w pięknym stylu przejeżdża na brzuchu pod pole karne Ekwadoru. Piłka trafia do naszych przciwników.
2. minuta - po widowiskowym zagraniu Mili atak Ekwadoru. Po strzale napastnika z 40 metra Boruc łapie wykrok i patrzy jak piłka grzeźnie w siatce. 0:1.
3. minuta - rozpoczynamy od środka.
od 4 do 20 minuty - szybka akcja Polaków
21 minuta - Rasiak otrzymuje pilkę od Żurawskiego
22 minuta - Rasiak przyjmuje piłkę
23-30 minuta - Rasiak opanowuje piłkę
31 minuta - natrychmiastowy strzał Rasiaka z piątego metra. Piłka wychodzi w aut.
32 minuta - wznowienie gry przez Ekwador. Nasi stosują presing. Następuje wycofanie przez przeciwnikow piłki do własnego bramkarza.
33 minuta - Artur Boruc odnosi kontuzję wybicia małego palca u lewej ręki. Wchodzi Tomasz Kuszczak
33 minuta - bramkarz Ekwadoru wznawia grę.
35 minuta - pilka po dwuminutowym locie w powietrzu przeskakuje nad naszym bramkarzem i ląduje w siatce.
36-45 - konsternacja w polskiej drużynie. Janas jest jakby trochę niezadowolony. 0:2.
46 minuta - koniec I połowy - przerwa.
47-88 minuta - nasi atakują
89 minuta - nasi ciągle atakują
90 minuta - nasi atakują coraz groźniej. Po kolejnym fantastycznym strzale Rasiaka piłka wychodzi poza boisko. Korner dla Ekwadoru.
91 minuta - doliczony czas gry. Ekwador rozpoczyna rzutem rożnym. Mila nie sięga piłki, ponieważ potyka się w polu karnym, ale na szczęście jest Rasiak, piękna główka i JJJJJJEEEEEEEEESSSSSSTTTTT!!!! prosze państwa!!!! Nareszcie obudził się nasz gwiazdor!!!!. Co za strzał!!!! Kuszczak nie miał nic do powiedzenia!!!!!!  

8O :mrgreen:

Rozumiem Drusilla że obstawiasz 0:3 dla owczarzy z nowego świata... :(
A gdzie twój patriotyzm :?: :wink: Gdzie wiara w ojczyznę przodków :?: :wink: Więcej optymizmu :!: :P

P.S.
Co do Chorwacji... Przypominają mi się złote lata... Davor Szuker, Zwonko Boban i s-ka. To była wspaniała drużyna. Obecna to chyba jednak już nie to samo. Chociaż Dado Prso sporo może...

Zapomniałem też dodać że ostro kibicuję Czechom i Holendrom, zwłaszcza tym pierwszym którzy IMHO mają superdrużynę (Nedewed i s-ka)
Łukasz.D
Croentuzjasta
ja obstawiam tak:

Postnapisał(a) Łukasz.D » 09.06.2006 13:24

Mistrz Świata - Czechy
król strzelców - Andrij Szewczenko
czarny koń - Ukraina

wyniki :
Polska-Ekwador 4:0
Niemcy-Kostaryka 1:1

Myślę że Polska coś na tych mistrzostwach ugra- przynajmniej mam taką nadzieję.Ćwiercfinał conajmniej.Poza tym naprawde wierzę w Grzeska Rasiaka.Byłem jego fanem jeszcze w czasach gry w Groclinie,kiedy tworzyl bardzo fajną parę z Andrzejem Niedzielanem.Wtedy jeszcze nie był obietem drwin nieznających się na futbolu "kibiców".Błąd popełnił Jans powolując go w czasie gdy nie był w formie i si błaznił.Ale Polakom pasuje gdy mogą naśmiewać się z kogos nie widząc własnych wad.
Pozdrawiam wszystkixch prawdziwych kibiców i ich biedne żony :)
P.S.
Liczę również na Chorwatów,szczególnie na Ivana Klasnica
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 09.06.2006 13:58

niezawodny napisał(a):Rozumiem Drusilla że obstawiasz 0:3 dla owczarzy z nowego świata... :(

A broń Boże ! 8O Gdzieś ...bardzo głęboko :wink: wierzę że nasi <Polacy :lol: >wyjdą z grupy :twisted: Ten mecz raczej na pewno uda im się wygrać :lol:
Odrobina czarnego humoru nie zaszkodzi :!: :devil:

niezawodny napisał(a):A gdzie twój patriotyzm :?: :wink: Gdzie wiara w ojczyznę przodków :?: :wink: Więcej optymizmu :!: :P

Jakoś ostatnimi czasy się ulotniły 8O :oops: :roll: :!:

Zapomniałam o Czechach :oops: - Chorwacja , Brazylia , Czechy :lol: - ktraś z tych trzech na pewno zdobęcie mistrzostwo :mrgreen:
niezawodny
Cromaniak

Postnapisał(a) niezawodny » 09.06.2006 15:37

Ja myślę że jeśli nic szczególnego się nie wydarzy to Brazylka będzie niestety nie do zatrzymania a pierwsi mieć będą okazję żeby się o tym przekonać bracia-Chorwaci (to będzie mecz!).
Także jak dla mnie ten mundial to będzie turniej o drugie miejsce, (pierwszy raz odkąd pamiętam), do którego widziałbym Francuzów, Argentynę, Anglię, Czechy, Niemcy
pt
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pt » 09.06.2006 16:47

Mistrz-Anglia
Król strzelcow-Klose
Czarny koń-USA
pozdrowienia i żeby drusilla nie okazała sie wyrocznią :lol:
madzia1981
Cromaniak

Postnapisał(a) madzia1981 » 09.06.2006 18:28

Łukasz już przegrał kuponik :(
ja sie troszke spoźniłam...czy moge obstawić mecz Polska-Ekwador?
myślę że 1:1 będzie
madzia1981
Cromaniak

Postnapisał(a) madzia1981 » 09.06.2006 18:47

drusilla- gratuluję nowego zdjątka w profilu :D
a już bywały takie dni że kojarzyłam Cię z jakąś wiedźmą :D
teraz przynajmniej widzę crmonaiaczkę w pełnej okazałości
pozdrawiam
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 09.06.2006 19:03

madzia1981 napisał(a):drusilla- gratuluję nowego zdjątka w profilu :D
a już bywały takie dni że kojarzyłam Cię z jakąś wiedźmą :D
teraz przynajmniej widzę crmonaiaczkę w pełnej okazałości

Madziu - bardzo dobrze mnie kojarzyłaś :!: 8O :mrgreen: :sm:

pt - mam nadzieję że w tym przypadku nie będe wyrocznią i nasi piłkarze zagrają naprawdę super :devil: W przeciwnym razie przyjdzie mi wiać gdzie pieprz rośnie :lol:
U nas już słychać kibicow 8O Paradują sobie w stanie wskazującym :roll: poubierani w narodowe flagi :lol:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone